• 22 AUG 14
  • 0
  Afvallen met acupunctuur

  Afvallen met acupunctuur

  Afvallen met acupunctuur ter ondersteuning

  Afvallen met acupunctuur? Acupunctuur is geen wondermiddel om af te vallen, want er bestaan geen wondermiddelen tegen overgewicht. Verstandig eten en voldoende bewegen zijn en blijven essentieel voor wie wil afvallen. Acupunctuur kan wel een belangrijke ondersteuning zijn bij het doorvoeren van de noodzakelijke veranderingen in uw manier van leven.

  Koop niet zomaar kruiden

  Ook kruiden kunnen ondersteuning bieden bij het afvallen, maar niet alle Chinese afslankkruiden en -theeën die te koop worden aangeboden, zijn even betrouwbaar. Wees dus voorzichtig met wat u koopt, vooral ook op het internet. Vroeger bevatten dit soort mengsels vaak Ma Huang of Ephedra (zeedruif), en misschien geldt dat voor sommige nog steeds, al is dat inmiddels verboden. De belangrijkste werkzame stof in Ephedra is efedrine, een soort natuurlijke amfetamine of ‘speed’. Dat je daarvan afvalt, is bekend. Het gebeurt echter niet op een manier die veilig is voor de gezondheid.

  Na meldingen over bijwerkingen zijn voedingssupplementen met efedrine in 2004 in Amerika verboden. Nederland heeft dat verbod al snel daarna overgenomen. Ephedra en efedrine staan hier nu op de lijst van geneesmiddelen. Dat geldt inmiddels voor de hele Europese Unie.

  Bron: NPVA (Nederlandse Patientenvereniging voor Acupunctuur)

  In een artikel in Acupuncture Today beschrijft de acupuncturist Bob Flaws hoe hij, tijdens zijn studie in Shanghai in de jaren tachtig, in veel Chinese apotheken die zich op westerse toeristen richtten, de kant-en-klare verpakkingen met afslankkruiden zag liggen. Een van zijn docenten wees hem erop dat al deze middelen de qi (levenskracht) aantasten als ze langere tijd worden ingenomen. Ze werken bijvoorbeeld laxerend, waardoor er essentiële voedingsstoffen aan het lichaam onttrokken worden. Andere kruiden bevorderen de vochtafscheiding, wat de nieren kan beschadigen. Dan zijn er de kruiden zoals Ma Huang die de yang omhoog stuwen en de yin uitputten, wat uiteraard ook een heel ongezonde situatie is.

  Wanneer u iemand raadpleegt die deskundig is op het gebied van de Traditionele Chinese Geneeskunde, mag u verwachten dat de behandeling en de eventueel voorgeschreven kruiden zijn afgestemd op uw specifieke situatie en geen gevaar opleveren voor uw gezondheid.

  Ervaringen met acupunctuur

  Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem.

  Contact opnemen over afvallen met acupunctuur

  Wilt u afvallen met acupunctuur? Neem dan contact op via telefoon 023 – 73 70 123 of stuur een email.

  Leave a reply →

Laatste nieuws