• 16 OKT 14
  • 0
  Rol van acupunctuur bij afvallen gewicht

  Rol van acupunctuur bij afvallen gewicht

  Acupunctuur bij afvallen

  Om de effecten bij obese vrouwen die willen afvallen tussen electro acupunctuur en sit-up oefeningen te bekijken, is er een onderzoek uitgevoerd dat gebaseerd is op het meten van het lichaamsgewicht, BMI (Body Mass Index) en WC (Waist Circumference calculator). Werkt acupunctuur bij afvallen?

  In de afgelopen dertig jaar is het aandeel mensen met overgewicht in Nederland toegenomen, zowel bij volwassenen als bij 4 tot 20 jarigen. De toename is vooral groot bij volwassenen; het aandeel met ernstig overgewicht is zelfs meer dan verdubbeld. Bij mannen van 40 jaar of ouder heeft inmiddels meer dan de helft overgewicht. In 2009/2011 hebben zo’n 6,5 miljoen mensen in ons land matig of ernstig overgewicht. Dat komt neer op een aandeel van 41 procent. Dat is veel meer dan begin jaren tachtig, toen 27 procent te zwaar was. Tien procent (ongeveer 1,5 miljoen) kampte in 2009/2011 met ernstig overgewicht. Het aandeel mensen met ondergewicht is altijd klein geweest en ligt nu op ruim 2 procent (cijfers CBS).

  Incidenteel neemt obesitas wereldwijd toe, vooral in de ontwikkelingslanden en opkomende industrielanden. Obesitas is gerelateerd aan diabetes mellitus, hyperlipidemie en hart-en vaatziekten, die de belangrijkste ziekten vormen in Taiwan en andere ontwikkelingslanden. Obesitas wordt steeds meer een wereldwijde epidemie en meest voorkomend gezondheidsprobleem. Obesitas is gedefinieerd als BMI>30kg/m2; hierbij wordt behandeling noodzakelijk.

  Het uitgevoerde onderzoek betrof een gerandomiseerde cross-over studie. Elke patiënt werd willekeurig toegewezen aan ofwel de electro acupunctuur behandeling gedurende 6 weken en dan, na een 1-week rustperiode, een sit-up oefening behandeling periode van 6 weken.

  De studie werd uitgevoerd in het ziekenhuis van Taipei (Taiwan). In totaal ondergingen 54 obese vrouwen de behandelingen. De proefpersonen waren tussen de 16 en 65 jaar oud met een taille omtrek WC>90cm and BMI>30kg/m2. Elke acupunctuurbehandeling duurde 40 minuten. Alle proefpersonen krgen twee behandelingen per week, voor de duur van 6 weken met electro-acupunctuur.

  Resultaat
  Het belangrijkste resultaat is het verminderingspercentage van de BMI en WC na behandeling van elektro acupunctuur en sit-up oefeningen. Alle metingen werden uitgevoerd na een nacht vasten met behulp van gestandaardiseerde methoden in het begin, na 6 weken, na 8 weken en na 13 weken. Na deze periode blijkt dat het effect van elektrische stimulatie op de (buik)acupunctuurpunten beter werkt dan de buik sit-up oefeningen ten behoeve van het verminderen van BW en BMI.

  Bron: wonderwoman.in

  Ervaringen met acupunctuur

  Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem.

  Contact opnemen over afvallen en acupunctuur

  Wilt u afvallen en acupunctuur proberen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 73 70 123 of stuur een .

  Leave a reply →

Laatste nieuws