Parkinson en acupunctuur effectiviteit

Dekt jouw zorgverzekering acupunctuur?

Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars

Wie zijn wij en wat wij voor u kunnen betekenen?

Lees alle ervaringen van onze praktijk

Parkinson en acupunctuur effectiviteit – publicatie Parkinson Magazine

Parkinson en acupunctuur, werkt dat? De acupuncturist zal zijn behandelplan in eerste instantie richten op de hoofdklacht(en) van de patiënt. Gaandeweg het behandeltraject kan dit, afhankelijk van het klachtenbeloop, bijgesteld worden. Acupunctuur bij Parkinson patiënten is effectief gebleken bij het verminderen van zowel motorische symptomen zoals tremoren, spierkrampen, dyskinesieën alsook niet-kinetische symptomen zoals constipatie, droge mond, overmatig zweten, mentale depressie, vermoeidheid en insomnia. Dit is gepubliceerd in Parkinson Magazine.

Acupunctuur werkt cumulatief, m.a.w. het effect bouwt zich van behandeling tot behandeling op. Afhankelijk van de ernst van de klachten en het stadium van de ziekte van Parkinson alsook de mate van medicatiegebruik en daaruit voortkomende bijwerkingen zullen meer of minder behandelingen nodig zijn om beterschap te bekomen.

Vaak zal men toch na enkele behandelingen al veranderingen opmerken. Het is mogelijk dat een patiënt zich onmiddellijk beter gaat voelen maar het kan ook zijn dat hij/zij tijdelijk erg vermoeid raakt. Ook kunnen de klachten in eerste instantie iets verergeren. Dit komt omdat het lichaam een flinke impuls krijgt om zichzelf beter te maken.

Acupunctuur dient beschouwd te worden als een complementaire therapie, naast de bestaande conventionele, veelal medicamenteuze therapie voor Parkinson. Mogelijk kan in de vroege stadia van het ziektebeeld door toepassing van acupunctuur het starten met dopaminerge medicatie uitgesteld worden. Wetenschappelijke studies lijken er verder op te wijzen dat toevoeging van acupunctuur aan een bestaande medicamenteuze behandeling kan leiden tot vermindering van de dosering van conventionele medicatie en vermindering van de neveneffecten van deze medicatie. Aanpassingen in de dosering van deze medicatie dienen in goed overleg met de behandelend neuroloog plaats te vinden.

Parkinson en acupunctuur

Ter bestrijding van het symptomencomplex horend bij Parkinson wordt in China acupunctuur toegepast, veelal in combinatie met kruidentherapie en zeer zeker adviezen ten aanzien van aanpassing van voeding- en levensstijl. Een uitgebalanceerd voedingspatroon is zeer belangrijk voor het ondersteunen of ontlasten van bepaalde orgaansystemen en draagt bij aan het energetisch evenwicht en aldus de gezondheid. Op éénzelfde manier kunnen adviezen over slapen, belasting in het werk, sport en vrije tijd en hoe om te gaan met de gebeurtenissen in het leven worden beredeneerd vanuit het denkmodel van de Traditionele Chinese Geneeskunde.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over parkinson en acupunctuur

Wilt u meer weten over parkinson en acupunctuur? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

14 nov 2014

Acupunctuur Haarlem en omstreken

De acupunctuurpraktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord, direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona crisis Acupunctuur na corona: ben jij uit balans door de Corona crisis? Wil jij ondersteuning hebben om je weer gezonder en vitaler te voelen? Heb je wel eens gedacht aan acupunctuur na Corona? Lees hier wat acupunctuur voor...

Lees meer
Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Afspraken maken bij Yuk Chi Acupunctuur weer mogelijk Zojuist heeft het kabinet aangegeven dat Acupunctuur weer mogelijk is vanaf aankomende maandag 11 mei 2020. Mocht je nog geen afspraak bij ons hebben ingepland, doe dat dan snel want de agenda...

Lees meer
Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur ter ondersteuning in Wuhan Corona patiënten en acupunctuur | Corona patienten in het Leishenshan Hospital in Wuhan (China) kregen acupunctuurbehandelingen voor klachten zoals slapeloosheid en migraine. Deze...

Lees meer
Mededeling ivm Coronavirus

Mededeling ivm Coronavirus

In verband met het Coronavirus hebben wij de volgende mededeling 1. Om onze patiënten zoveel mogelijk te kunnen blijven helpen tijdens deze bijzondere tijden met het Coronavirus zijn wij vooralsnog gewoon geopend en kunnen alle afspraken doorgaan...

Lees meer