Vruchtbaarheid en acupunctuur

Vruchtbaarheidsproblemen bij de man en acupunctuur

Problemen vruchtbaarheid en acupunctuur voor zwangerschap

Zwanger worden kan langer duren dan gedacht en diverse problemen kunnen hiervan de oorzaak zijn. Heb je wel eens gedacht aan Chinese Geneeskunde om zwanger te worden? Vruchtbaarheid en acupunctuur gaan heel goed samen.

Het is heel frustrerend als het maar niet lukt om op een natuurlijke manier zwanger te worden. Elke maand lijkt het wachten op een positieve zwangerschapstest langer te duren en meer stress en teleurstelling te geven. De oorzaak van een onvervulde kinderwens ligt soms bij de vrouw, soms bij de man en soms bij beiden. Maar vaak ook zijn er geen vindbare oorzaken voor het uitblijven van een zwangerschap.

Acupunctuur vruchtbaarheid: een natuurlijke ondersteuning voor zwangerschap

Acupunctuur is een eeuwenoude techniek die wordt gebruikt om problemen met vruchtbaarheid en zwangerschap aan te pakken. Deze holistische benadering van gezondheid en welzijn wordt steeds populairder als een natuurlijke en effectieve manier om de kans op zwangerschap te vergroten.

Acupunctuur werkt door het stimuleren van specifieke acupunctuurpunten op het lichaam, wat helpt om de energiestroom, of Qi, in balans te brengen. Een goede balans van Qi is essentieel voor het behoud van de algehele gezondheid, en dit geldt ook voor de vruchtbaarheid. Acupunctuur richt zich bij vruchtbaarheid op het herstellen van de hormonale balans, het verbeteren van de bloedcirculatie en het verminderen van stress, wat allemaal bijdraagt aan een grotere kans op zwangerschap.

Vrouwen die kampen met vruchtbaarheidsproblemen, zoals PCOS, endometriose of onverklaarbare onvruchtbaarheid, kunnen baat hebben bij acupunctuur als onderdeel van hun behandelplan. Acupunctuur bij vruchtbaarheid kan ook worden ingezet om de kans op succes bij IVF-behandelingen te vergroten, door het optimaliseren van de eierstokfunctie en het verbeteren van de baarmoederslijmvlies.

Mannen die problemen ondervinden met hun vruchtbaarheid kunnen ook baat hebben bij acupunctuur. Deze behandeling kan helpen bij het verbeteren van de spermakwaliteit en -kwantiteit, wat kan bijdragen aan een succesvolle bevruchting.

Het is belangrijk om een ervaren en gecertificeerde acupuncturist te raadplegen voor acupunctuur en vruchtbaarheid problematiek. Deze specialisten zullen een persoonlijk behandelplan opstellen, rekening houdend met uw specifieke situatie en behoeften. Door het kiezen van een goede acupuncturist die vruchtbaarheid kan behandelen, kunnen koppels op een natuurlijke en holistische manier hun kans op zwangerschap vergroten.

Vruchtbaarheidsproblemen bij vrouwen en mannen

Voor vrouwen met vruchtbaarheidsproblemen bestaan er tegenwoordig diverse vruchtbaarheidsbehandelingen. Voor mannen zijn de mogelijkheden echter veel beperkter. Wat kun je nu als man doen als blijkt dat de kwaliteit van het sperma te wensen over laat?

Over het algemeen worden de volgende tips gegeven voor het verbeteren van de kwaliteit van het sperma:

  • Niet roken, geen alcohol, drugs of anabolen
  • Oppassen met schadelijke stoffen in bijvoorbeeld schoonmaakmiddelen en bestrijdingsmiddelen.
  • Geen strakke broeken of onderbroeken.
  • Gezond eten en voldoende zink en vitamine C binnenkrijgen.
  • Als je een zittend beroep hebt (bijvoorbeeld chauffeur of kantoorbaan), probeer dan vaker tussendoor pauzes te nemen en op te staan.
  • Oppassen voor sauna’s en elektrische dekens.

Vruchtbaarheid Chinese geneeskunde

In de Chinese geneeskunde heeft slechte spermakwaliteit vaak te maken met een slechte Nier energie. Door het versterken van de Nier energie en het verbeteren van de circulatie van bloed en energie in het genitale gebied kan de kwaliteit van het sperma worden verbeterd.

Acupunctuur en vruchtbaarheid

Acupunctuur en Chinese kruiden vormen een effectieve combinatie om mannen te ondersteunen bij vruchtbaarheidsproblemen. Een aanbevolen behandeltraject van drie maanden houdt rekening met de spermaproductietijd, die doorgaans 70 tot 90 dagen in beslag neemt. Acupunctuur en vruchtbaarheid zijn nauw met elkaar verbonden, waarbij de holistische aanpak een waardevolle bijdrage levert aan het verbeteren van de mannelijke vruchtbaarheid.

Lees ook:
– Acupunctuur bij zwangerschap
– Zwangerschapskwaaltjes en acupunctuur
– Acupunctuur bij bekkenpijn ontstaan tijdens zwangerschap
– Vruchtbaarheidsproblemen bij de man
– IVF en acupunctuur vermindert angst bij patienten
– Acupunctuur en IVF / ICSI: verhoog uw kans op bevruchting

Ervaringen met vruchtbaarheid en acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over vruchtbaarheid en acupunctuur

Wilt u meer weten over vruchtbaarheid en acupunctuur? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email.

Dekt jouw zorgverzekering acupunctuur?

Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten