vruchtbaarheid en acupunctuur vruchtbaarheidsproblemen

Problemen vruchtbaarheid en acupunctuur voor zwangerschap

Zwanger worden kan langer duren dan gedacht en diverse problemen kunnen hiervan de oorzaak zijn. Heb je wel eens gedacht aan Chinese Geneeskunde om zwanger te worden? Vruchtbaarheid en acupunctuur gaan heel goed samen.

Het is heel frustrerend als het maar niet lukt om op een natuurlijke manier zwanger te worden. Elke maand lijkt het wachten op een positieve zwangerschapstest langer te duren en meer stress en teleurstelling te geven. De oorzaak van een onvervulde kinderwens ligt soms bij de vrouw, soms bij de man en soms bij beiden. Maar vaak ook zijn er geen vindbare oorzaken voor het uitblijven van een zwangerschap.

Vruchtbaarheidsproblemen bij vrouwen en mannen

Voor vrouwen met vruchtbaarheidsproblemen bestaan er tegenwoordig diverse vruchtbaarheidsbehandelingen. Voor mannen zijn de mogelijkheden echter veel beperkter. Wat kun je nu als man doen als blijkt dat de kwaliteit van het sperma te wensen over laat?

Over het algemeen worden de volgende tips gegeven voor het verbeteren van de kwaliteit van het sperma:
– Niet roken, geen alcohol, drugs of anabolen
– Oppassen met schadelijke stoffen in bijvoorbeeld schoonmaakmiddelen en bestrijdingsmiddelen.
– Geen strakke broeken of onderbroeken.
– Gezond eten en voldoende zink en vitamine C binnenkrijgen.
– Als je een zittend beroep hebt (bijvoorbeeld chauffeur of kantoorbaan), probeer dan vaker tussendoor pauzes te nemen en op te staan.
– Oppassen voor sauna’s en elektrische dekens.

Vruchtbaarheid Chinese geneeskunde

In de Chinese geneeskunde heeft slechte spermakwaliteit vaak te maken met een slechte Nier energie. Door het versterken van de Nier energie en het verbeteren van de circulatie van bloed en energie in het genitale gebied kan de kwaliteit van het sperma worden verbeterd.

Acupunctuur en vruchtbaarheid

Acupunctuur in combinatie met Chinese kruiden kan de man hier goed in ondersteunen. Een behandeltraject van 3 maanden is hierbij aanbevolen aangezien de productietijd van sperma ongeveer 70 tot 90 dagen duurt. Vruchtbaarheid en acupunctuur gaan heel goed samen.

Lees ook:
– Acupunctuur bij zwangerschap
– Zwangerschapskwaaltjes en acupunctuur
– Acupunctuur bij bekkenpijn ontstaan tijdens zwangerschap
– Vruchtbaarheidsproblemen bij de man
– IVF en acupunctuur vermindert angst bij patienten
– Acupunctuur en IVF / ICSI: verhoog uw kans op bevruchting

Ervaringen met acupunctuur en vruchtbaarheid

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem. Een aantal ervaringen gaan over acupunctuur en vruchtbaarheid.

Contact opnemen over acupunctuur en vruchtbaarheid

Problemen met zwanger worden en acupunctuur proberen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email.