IVF en acupunctuur vermindert angst bij patienten

IVF en acupunctuur

IVF en acupunctuur

In een in 2012 gepubliceerd onderzoek in het blad Acupuncture in Medicine, verdeelden Braziliaanse onderzoekers 43 patiënten over twee groepen waarbij gedurende 4 weken een groep daadwerkelijke acupunctuurbehandelingen onderging en de andere groep placebo acupunctuur kreeg (naalden werden geprikt op niet bestaande punten). Blijkbaar gaan IVF en acupunctuur goed samen.

Na 4 weken bleek dat de vrouwen uit de groep die daadwerkelijke acupunctuurbehandelingen hadden ondergaan, een beduidend lagere score haalde op de Hamilton angst-schaal dan de vrouwen die in de placebogroep zaten. Ook bleek dat veel meer vrouwen uit de acupunctuurgroep een vermindering van angst had van meer dan 30%. De onderzoekers concludeerden dat acupunctuur veelbelovend kan zijn als een behandeling voor angst voor vrouwen die in een IVF traject zitten.

Stress

Het is bekend dat stress een negatief effect heeft op vruchtbaarheid. Het kan leiden tot een verstoorde hormoonbalans, onregelmatige menstruaties en zelfs de samentrekkingen van de eileiders of baarmoeder negatief beïnvloeden. Om deze reden zijn veel onderzoekers van mening dat het angstreducerend effect van acupunctuur een gunstige invloed heeft op de vruchtbaarheid bij veel vrouwen.

Voorts denken veel onderzoekers dat acupunctuur de bloedtoevoer naar de baarmoeder verbeterd en de productie van ovulatie- en vruchtbaarheidsregulerende hormonen verhoogd waardoor de kans op bevruchting toeneemt.

65% meer kans op bevruchting

Bij een onderzoek uit 2008 gepubliceerd in the Britsh Medical Journal analyseerden onderzoekers van de University of Maryland 7 eerdere studies over in totaal 1366 vrouwen. Zij ontdekten dat het gebruik van acupunctuur naast IVF de kans op bevruchting met 65% deed toenemen. Een latere studie die meer dan 5800 IVF patienten omvatte, deed doen blijken dat aanvullende acupunctuur naast IVF, niet enkel leidde tot meer zwangerschappen, maar ook leidde tot een hoger aantal levende-geboorten.

Elektro-acupunctuur

Een derde onderzoek gepubliceerd in the American Journal of Reproductive Immnology, onderzocht de effectiviteit van elektro-acupunctuur als een aanvullende behandeling op IVF. Hieruit kwam naar voren dat de patiënten met elektro-acupunctuur hogere kans hadden op een innesteling.

Uit weer een ander onderzoek bleek dat acupunctuur naast het gebruik van het medicijn Clomiphene leidde tot hogere kans op bevruchting dan wanneer enkel het medicijn Clomiphene werd gebruikt.

Acupunctuur is geen wondermiddel en net als bij andere behandelmethoden geeft het geen garantie op zwangerschap. Maar acupunctuur kan wel de kans op zwangerschap verhogen doordat het bijdraagt aan het optimaliseren van de lichamelijke- en emotionele omstandigheden ten behoeve van een zwangerschap.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over IVF en acupunctuur

Wilt u meer weten over IVF en acupunctuur? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten