IVF en acupunctuur vermindert angst bij patienten

Dekt jouw zorgverzekering acupunctuur?

Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars

Wie zijn wij en wat wij voor u kunnen betekenen?

Lees alle ervaringen van onze praktijk

IVF en acupunctuur

In een in 2012 gepubliceerd onderzoek in het blad Acupuncture in Medicine, verdeelden Braziliaanse onderzoekers 43 patiënten over twee groepen waarbij gedurende 4 weken een groep daadwerkelijke acupunctuurbehandelingen onderging en de andere groep placebo acupunctuur kreeg (naalden werden geprikt op niet bestaande punten). Blijkbaar gaan IVF en acupunctuur goed samen.

Na 4 weken bleek dat de vrouwen uit de groep die daadwerkelijke acupunctuurbehandelingen hadden ondergaan, een beduidend lagere score haalde op de Hamilton angst-schaal dan de vrouwen die in de placebogroep zaten. Ook bleek dat veel meer vrouwen uit de acupunctuurgroep een vermindering van angst had van meer dan 30%. De onderzoekers concludeerden dat acupunctuur veelbelovend kan zijn als een behandeling voor angst voor vrouwen die in een IVF traject zitten.

Stress

Het is bekend dat stress een negatief effect heeft op vruchtbaarheid. Het kan leiden tot een verstoorde hormoonbalans, onregelmatige menstruaties en zelfs de samentrekkingen van de eileiders of baarmoeder negatief beïnvloeden. Om deze reden zijn veel onderzoekers van mening dat het angstreducerend effect van acupunctuur een gunstige invloed heeft op de vruchtbaarheid bij veel vrouwen.

Voorts denken veel onderzoekers dat acupunctuur de bloedtoevoer naar de baarmoeder verbeterd en de productie van ovulatie- en vruchtbaarheidsregulerende hormonen verhoogd waardoor de kans op bevruchting toeneemt.

65% meer kans op bevruchting

Bij een onderzoek uit 2008 gepubliceerd in the Britsh Medical Journal analyseerden onderzoekers van de University of Maryland 7 eerdere studies over in totaal 1366 vrouwen. Zij ontdekten dat het gebruik van acupunctuur naast IVF de kans op bevruchting met 65% deed toenemen. Een latere studie die meer dan 5800 IVF patienten omvatte, deed doen blijken dat aanvullende acupunctuur naast IVF, niet enkel leidde tot meer zwangerschappen, maar ook leidde tot een hoger aantal levende-geboorten.

Elektro-acupunctuur

Een derde onderzoek gepubliceerd in the American Journal of Reproductive Immnology, onderzocht de effectiviteit van elektro-acupunctuur als een aanvullende behandeling op IVF. Hieruit kwam naar voren dat de patiënten met elektro-acupunctuur hogere kans hadden op een innesteling.

Uit weer een ander onderzoek bleek dat acupunctuur naast het gebruik van het medicijn Clomiphene leidde tot hogere kans op bevruchting dan wanneer enkel het medicijn Clomiphene werd gebruikt.

Acupunctuur is geen wondermiddel en net als bij andere behandelmethoden geeft het geen garantie op zwangerschap. Maar acupunctuur kan wel de kans op zwangerschap verhogen doordat het bijdraagt aan het optimaliseren van de lichamelijke- en emotionele omstandigheden ten behoeve van een zwangerschap.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over IVF en acupunctuur

Wilt u meer weten over IVF en acupunctuur? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

11 jan 2015

Acupunctuur Haarlem en omstreken

De acupunctuurpraktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord, direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur na Corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na Corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na Corona crisis Ben jij uit balans door de Corona crisis? Wil jij ondersteuning hebben om je weer gezonder en vitaler te voelen? Heb je wel eens gedacht aan acupunctuur na Corona? Lees hier wat acupunctuur voor jou kan betekenen. Sinds...

Lees meer
Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Afspraken maken bij Yuk Chi Acupunctuur weer mogelijk Zojuist heeft het kabinet aangegeven dat Acupunctuur weer mogelijk is vanaf aankomende maandag 11 mei 2020. Mocht je nog geen afspraak bij ons hebben ingepland, doe dat dan snel want de agenda...

Lees meer
Acupunctuur in China bij Corona patienten

Acupunctuur in China bij Corona patienten

Corona patienten en acupunctuur Corona patienten in het Leishenshan Hospital in Wuhan (China) kregen acupunctuurbehandelingen voor klachten zoals slapeloosheid en migraine. Deze acupunctuurbehandelingen werden gegeven door medici van het Yueyang...

Lees meer
Mededeling ivm Coronavirus

Mededeling ivm Coronavirus

In verband met het Coronavirus hebben wij de volgende mededeling 1. Om onze patiënten zoveel mogelijk te kunnen blijven helpen tijdens deze bijzondere tijden met het Coronavirus zijn wij vooralsnog gewoon geopend en kunnen alle afspraken doorgaan*....

Lees meer