• 11 JAN 15
  • 0
  IVF en acupunctuur vermindert angst bij patienten

  IVF en acupunctuur vermindert angst bij patienten

  IVF en acupunctuur

  In een in 2012 gepubliceerd onderzoek in het blad Acupuncture in Medicine, verdeelden Braziliaanse onderzoekers 43 patienten over twee goepen waarbij gedurende 4 weken een groep daadwerkelijke acupunctuurbehandelingen onderging en de andere groep placebo acupunctuur kreeg (naalden werden geprikt op niet bestaande punten). Blijkbaar gaan IVF en acupunctuur goed samen.

  Na 4 weken bleek dat de vrouwen uit de groep die daadwerkelijke acupunctuurbehandelingen hadden ondergaan, een beduidend lagere score haalde op de Hamiltong angst-schaal dan de vrouwen die in de placebogroep zaten. Ook bleek dat veel meer vrouwen uit de acupunctuurgroep een vermindering van angst had van meer dan 30%. De onderzoekers concludeerden dat acupunctuur veelbelovend kan zijn als een behandeling voor angst voor vrouwen die in een IVF traject zitten.

  Stress

  Het is bekend dat stress een negatief effect heeft op vruchtbaarheid. Het kan leiden tot een verstoorde hormoonbalans, onregelmatige menstruaties en zelfs de samentrekkingen van de eileiders of baarmoeder negatief beïnvloeden. Om deze reden zijn veel onderzoekers van mening dat het angstreducerend effect van acupunctuur een gunstige invloed heeft op de vruchtbaarheid bij veel vrouwen.

  Voorts denken veel onderzoekers dat acupunctuur de bloedtoevoer naar de baarmoeder verbeterd en de productie van ovulatie- en vruchtbaarheidsregulerende hormonen verhoogd waardoor de kans op bevruchting toeneemt.

  65% meer kans op bevruchting

  Bij een onderzoek uit 2008 gepubliceerd in the Britsh Medical Journal analyseerden onderzoekers van de University of Maryland 7 eerdere studies over in totaal 1366 vrouwen. Zij ontdekten dat het gebruik van acupunctuur naast IVF de kans op bevruchting met 65% deed toenemen. Een latere studie die meer dan 5800 IVF patienten omvatte, deed doen blijken dat aanvullende acupunctuur naast IVF, niet enkel leidde tot meer zwangerschappen, maar ook leidde tot een hoger aantal levende-geboorten.

  Elektro-acupunctuur

  Een derde onderzoek gepubliceerd in the American Journal of Reproductive Immnology, onderzocht de effectiviteit van elektro-acupunctuur als een aanvullende behandeling op IVF. Hieruit kwam naar voren dat de patiënten met elektro-acupunctuur hogere kans hadden op een innesteling.

  Uit weer een ander onderzoek bleek dat acupunctuur naast het gebruik van het medicijn Clomiphene leidde tot hogere kans op bevruchting dan wanneer enkel het medicijn Clomiphene werd gebruikt.

  Acupunctuur is geen wondermiddel en net als bij andere behandelmethoden geeft het geen garantie op zwangerschap. Maar acupunctuur kan wel de kans op zwangerschap verhogen doordat het bijdraagt aan het optimaliseren van de lichamelijke- en emotionele omstandigheden ten behoeve van een zwangerschap.

  Lees ook:
  – Acupunctuur en IVF / ICSI: verhoog uw kans op bevruchting
  – Vruchtbaarheidsproblemen bij de man
  – Acupunctuur bij zwangerschap
  – Zwangerschapskwaaltjes en acupunctuur
  – Acupunctuur bij bekkenpijn ontstaan tijdens zwangerschap

  Ervaringen met acupunctuur

  Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem.

  Contact opnemen over IVF en acupunctuur

  Wilt u IVF en acupunctuur proberen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 73 70 123 of stuur een email.

  Leave a reply →

Laatste nieuws