Duizeligheid en acupunctuur: effectieve behandeling van oa meniere en migraine

Duizeligheid en acupunctuur – Duizeligheid is een verzamelnaam van verschillende soorten klachten in het hoofd. Soms overkomt het iemand die (snel) opstaat nadat hij lange tijd heeft gelegen.

De meeste mensen hebben bij duizeligheid last van draaierigheid, hebben een licht gevoel in het hoofd, hebben het gevoel dat ze wegraken of hebben een onvast gevoel in de benen. Elke stoornis in ons systeem (evenwichtsorgaan, ogen en het gevoel in de spieren en pezen) kan duizeligheid en/of evenwichtsklachten veroorzaken.

Evenwichtsorganen

Vooral een acute aandoening van een van de evenwichtsorganen leidt tot heftige draaiduizeligheid met misselijkheid en braken. Vaak ziet men daarbij de omgeving draaien. De klachten kunnen minuten tot uren duren, waarna spontaan herstel optreedt.

Oorzaken draaiduizeligheid

De bekendste oorzaken van een acute aanval van draaiduizeligheid zijn:
– Ontsteking van het evenwichtsorgaan (vaak in aansluiting op een griepperiode).
– De ziekte van Ménière.
– Een aanval van migraine (waarbij de duizeligheid vaak gepaard gaat met hoofdpijn).
– Doorbloedingsstoornis of bloeding in evenwichtsorgaan en/of (kleine) hersenen.

Bij de ziekte van Ménière en migraine treden bij herhaling duizeligheidsaanvallen op. Als na een acute aanval van draaiduizeligheid schade is opgetreden aan het evenwichtsorgaan, kan men na de acute fase nog lange tijd last houden van een gevoel van onbalans en valneigingen (bijvoorbeeld bij snelle bewegingen).

Bij lichtheid in het hoofd en bij flauwvallen gaat er iets mis met de ademhaling en de bloedsomloop. Dit kan veroorzaakt worden door emoties, zoals bij angst en paniekaanvallen. Door hierbij te hyperventileren raakt de ademhaling verstoort en het lichaam van slag.

De lichte, kortdurende duizeligheid heeft meestal geen behandeling nodig. Het is van voorbijgaande aard. Soms helpt het om iets te eten. Probeer wanneer duizeligheid het gevolg is van hyperventilatie door de neus te ademen en het liefst met uw buik en niet met uw borst. Blijf dingen doen waar u bang voor bent, want vermijden maakt het op den duur erger.

Een zwaar gevoel dat niet weg gaat of de heftige draaiduizeligheid heeft vaak wel behandeling nodig. Hiervoor is acupunctuur een goede therapiemogelijkheid.

Duizeligheid en acupunctuur helpt

Volgens de Chinese geneeskunde wordt duizeligheid veroorzaakt door een disharmonisch energiepatroon, vaak van de lever, waarbij er meestal ook pathogene energieën aanwezig zijn. Pathogene energieën zijn ziekmakende energieën die de lichaamseigen energiestroom verstoren. Ze kunnen van buiten komen of in het lichaam zelf ontstaan door een langdurig verstoorde energiebalans. Er kunnen verschillende en soms ook meerdere energetische verstoringen een rol spelen. Een goede diagnose is dan ook erg belangrijk.

Lees ook:
Oorsuizen en acupunctuur
Acupunctuur helpt bij migraine
Acupunctuur en migraine
Acupunctuur en hoofdpijn

Acupunctuur ervaringen

Lees hier alle duizeligheid en acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem.

Contact opnemen over acupunctuur en duizeligheid

Last van duizeligheid en acupunctuur proberen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email

Acupunctuur Haarlem ervaringen

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem. Lees hier voor wie acupunctuur bedoeld is en hoe het zit met acupunctuur zorgverzekering.
Heeft u klachten waar u graag van af wilt?
Neem dan contact op met Yuk Chi Acupunctuur Haarlem via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via het contactformulier.

De acupunctuurpraktijk van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem is gevestigd in Santpoort-Noord, direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Contact