Duizeligheid en acupunctuur

Duizeligheid en Acupunctuur

Duizeligheid en acupunctuur: effectieve behandeling van oa meniere en migraine

Duizeligheid en acupunctuur – Duizeligheid is een verzamelnaam van verschillende soorten klachten in het hoofd. Soms overkomt het iemand die (snel) opstaat nadat hij lange tijd heeft gelegen.

De meeste mensen hebben bij duizeligheid last van draaierigheid, hebben een licht gevoel in het hoofd, hebben het gevoel dat ze wegraken of hebben een onvast gevoel in de benen. Elke stoornis in ons systeem (evenwichtsorgaan, ogen en het gevoel in de spieren en pezen) kan duizeligheid en/of evenwichtsklachten veroorzaken.

Evenwichtsorganen

Vooral een acute aandoening van een van de evenwichtsorganen leidt tot heftige draaiduizeligheid met misselijkheid en braken. Vaak ziet men daarbij de omgeving draaien. De klachten kunnen minuten tot uren duren, waarna spontaan herstel optreedt.

Oorzaken draaiduizeligheid

De bekendste oorzaken van een acute aanval van draaiduizeligheid zijn:

  • Ontsteking of virus evenwichtsorgaan (vaak in aansluiting op periode van stress)
  • De ziekte van Ménière.
  • Een aanval van migraine (waarbij de duizeligheid vaak gepaard gaat met hoofdpijn).
  • Doorbloedingsstoornis of bloeding in evenwichtsorgaan en/of (kleine) hersenen.

Bij de ziekte van Ménière en migraine treden bij herhaling duizeligheidsaanvallen op. Als na een acute aanval van draaiduizeligheid schade is opgetreden aan het evenwichtsorgaan, kan men na de acute fase nog lange tijd last houden van een gevoel van onbalans en valneigingen (bijvoorbeeld bij snelle bewegingen).

Bij lichtheid in het hoofd en bij flauwvallen gaat er iets mis met de ademhaling en de bloedsomloop. Dit kan veroorzaakt worden door emoties, zoals bij angst en paniekaanvallen. Door hierbij te hyperventileren raakt de ademhaling verstoort en het lichaam van slag.

De lichte, kortdurende duizeligheid heeft meestal geen behandeling nodig. Het is van voorbijgaande aard. Soms helpt het om iets te eten. Probeer wanneer duizeligheid het gevolg is van hyperventilatie door de neus te ademen en het liefst met uw buik en niet met uw borst. Blijf dingen doen waar u bang voor bent, want vermijden maakt het op den duur erger.

Een zwaar gevoel dat niet weg gaat of de heftige draaiduizeligheid heeft vaak wel behandeling nodig. Hiervoor is acupunctuur een goede therapiemogelijkheid.

Duizeligheid en acupunctuur helpt

Volgens de Chinese geneeskunde wordt duizeligheid veroorzaakt door een disharmonisch energiepatroon, vaak van de lever, waarbij er meestal ook pathogene energieën aanwezig zijn. Pathogene energieën zijn ziekmakende energieën die de lichaamseigen energiestroom verstoren. Ze kunnen van buiten komen of in het lichaam zelf ontstaan door een langdurig verstoorde energiebalans. Er kunnen verschillende en soms ook meerdere energetische verstoringen een rol spelen. Een goede diagnose is dan ook erg belangrijk.

Lees ook:

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten