Prikkelbare Darm syndroom en acupunctuur

Prikkelbare Darm syndroom en acupunctuur

Prikkelbare Darm syndroom en acupunctuur – functionele klachten

Prikkelbare Darm syndroom en acupunctuur | Een op de tien Nederlanders heeft last van een prikkelbare darm ofwel een spastische darm. Het is een onschuldige maar zeer hinderlijke aandoening.

Bij een prikkelbare darm maakt je darm onregelmatige, krampachtige en spastische bewegingen. Dit uit zich vooral in buikpijn en problemen met de ontlasting. Het is een chronische ziekte waarbij de klachten kunnen wisselen per persoon. Sommigen hebben er constant last van terwijl anderen er af en toe last van hebben.

De meest voorkomende klachten zijn:

  • Buikpijn of buikkramp rond of onder de navel
  • Problemen met de stoelgang: verstopping of diarree
  • Opgeblazen gevoel, rommelende darmen, boeren, winderigheid

Prikkelbare Darm Syndroom behoort tot de groep van functionele klachten. Functionele klachten zijn klachten waarvan uit de reguliere onderzoeken geen afwijkingen in het lichaam naar voren komen. Dit terwijl iemand wel last blijft houden van het probleem.

Het is in wezen een soort van restcategorie waarin niet verklaarbare aandoeningen in worden geplaatst. Functionele klachten worden ook wel psychosomatische klachten genoemd. Dat betekent dat de lichamelijke klachten samenhangen met spanning in het lichaam. Over het algemeen spelen spanning en stress namelijk vaak een rol bij functionele klachten klachten. Dit geldt dus ook voor het Prikkelbare Darm Syndroom.

Prikkelbare Darm syndroom en acupunctuur

Acupunctuur kan bij functionele klachten een goed alternatief bieden. Dit omdat de Chinese geneeskunde niet gebaseerd is op het vinden van bewijs voor een afwijking in het lichaam als oorzaak voor een klacht. De Chinese geneeskunde kijkt naar de klachten zelf en zal mede aan de hand van de door een patiënt gegeven informatie een diagnose kunnen vaststellen voor het probleem.

Heb jij darmproblemen of een andere functionele klacht waarvoor geen oorzaak en oplossing is vanuit de reguliere geneeskunde? Probeer dan acupunctuur. Een totaal andere benadering van het menselijk lichaam, kan nieuwe inzichten geven en daarmee ook nieuwe behandelmogelijkheden.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over het Prikkelbare Darm syndroom en acupunctuur

Wilt u meer weten over het Prikkelbare Darm syndroom en acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten