Chronische darmontsteking en acupunctuur

chronische darmontsteking en acupunctuur

Chronische darmontsteking en acupunctuur icm kruiden

Er is een onderzoek uitgevoerd naar de relatie tussen chronische darmontsteking en acupunctuur in combinatie met kruiden. Onderzoekers concluderen dat acupunctuur in combinatie met kruidengeneeskunde helpt om colitis ulcerosa (chronische darmontsteking) te elimineren.

Onderzoekers van het ziekenhuis van Handan City (Hebei, China) voerden een uniek experiment uit. Ze wilden weten of acupunctuur en kruidengeneeskunde in combinatie met farmaceutische medicijnen effectiever is dan het gebruik van alleen drugs. De resultaten waren een overweldigende steun voor het toevoegen van acupunctuur en kruidengeneeskunde met conventionele medicatie protocollen. De werkgroep die acupunctuur en kruiden in combinatie met drugs hadden een totale effectieve score van 93,1%. De groep die alleen drugs ontving had een 75,86% totale effectieve score. De onderzoekers concludeerden dat acupunctuur en kruidengeneeskunde voortdurend klinische resultaten verbetert voor patiënten met colitis ulcerosa.

Het onderzoeksteam verdeelde 58 willekeurige colitis ulcerosa patiënten in twee studiegroepen. Groep 1 kreeg acupunctuur, kruidengeneeskunde en mesalazine. Groep 2 kreeg alleen mesalazine. Orale toediening van mesalazine beklede tabletten werden in een dosis van 1 g per dosis, 4 keer per dag, aan beide groepen gegeven. Een kuur bestond uit acht weken. Mesalazine (5-aminosalicylzuur) is een anti-inflammatoire medicatie dat voornamelijk gebruikt wordt voor de behandeling van inflammatoire darmziekten. Het primaire doel van mesalazine wordt gebruikt bij de behandeling van colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn.

Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) classificeert colitis ulcerosa in verschillende categorieën. Warmte en toxines zijn categorisch vergelijkbaar met biomedische onderscheidingen van ontsteking. TCM gerelateerd vocht kan ook correleren met biomedisch gedefinieerd ontstekingen evenals etterige laesies. Bloed stasis in het TCM-systeem staat, voor een deel, in relatie tot biomedisch gedefinieerd littekens, gestolde weefsel en een slechte bloedsomloop. TCM erkent ook exogene externe ziekteverwekkers, dieet onevenwichtigheden, stress en qi deficiëntieel vermoeidheidsgerelateerde factoren. Klassieke TCM teksten classificeren colitis ulcerosa in dezelfde categorieën als dysenterie, diarree, hematochezia en/of intestinale wind.

Referentie: Wang, Zhaoyang, et al.. “Klinische effecten van acupunctuur met Chinese en westerse geneeskunde behandelen op colitis ulcerosa.” Lees hier het volledige artikel (Engels).

Chronische darmontsteking en acupunctuur behandelingen

Chronische darmontsteking is een aandoening waarbij de darmen langdurig ontstoken zijn, wat kan leiden tot symptomen zoals diarree, buikpijn en vermoeidheid. Hoewel conventionele behandelingen, zoals medicatie en chirurgie, kunnen helpen bij het beheersen van de symptomen, zoeken steeds meer mensen naar alternatieve therapieën zoals acupunctuur om verlichting te vinden.

Acupunctuur is een oude vorm van traditionele Chinese geneeskunde die werkt door het stimuleren van specifieke punten op het lichaam met dunne naalden. En hedendaags ook met laser. Deze punten bevinden zich op de energiebanen van het lichaam, ook wel meridianen genoemd. Acupunctuur kan de energiestroom in het lichaam herstellen, de immuniteit verbeteren en ontstekingen verminderen.

Studies hebben aangetoond dat acupunctuur kan helpen bij het behandelen van chronische darmontsteking en de symptomen kan verlichten. Een studie zoals bijvoorbeeld gepubliceerd in het Journal of Gastroenterology and Hepatology toonde aan dat acupunctuur de symptomen van colitis ulcerosa, een vorm van chronische darmontsteking, significant verminderde. De patiënten die acupunctuur kregen, meldden minder diarree, buikpijn en vermoeidheid dan de placebogroep.

Een andere studie gepubliceerd in het tijdschrift Inflammatory Bowel Diseases toonde aan dat acupunctuur de ontstekingsreactie in de darmen kan verminderen. De onderzoekers ontdekten dat acupunctuur de niveaus van ontstekingsmarkers in het bloed van patiënten met colitis ulcerosa significant verlaagde.

Acupunctuur kan ook helpen bij het verminderen van stress en angst, wat vaak gepaard gaat met chronische darmontsteking. Stress kan de symptomen van de aandoening verergeren, terwijl acupunctuur kan helpen om de geest te kalmeren en stress te verminderen.

Acupunctuur kan een effectieve behandeling zijn voor chronische darmontsteking en kan het helpen bij het verminderen van symptomen en het verbeteren van de kwaliteit van leven.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem.

Vragen over chronische darmontsteking en acupunctuur

Wilt u meer weten over chronische darmontsteking en acupunctuur? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via het contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur

Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten