Chronische darmontsteking en acupunctuur

Dekt jouw zorgverzekering acupunctuur?

Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars

Wie zijn wij en wat wij voor u kunnen betekenen?

Lees alle ervaringen van onze praktijk

Chronische darmontsteking en acupunctuur icm kruiden

Onlangs is er een onderzoek uitgevoerd naar de relatie tussen chronische darmontsteking en acupunctuur in combinatie met kruiden. Onderzoekers concluderen dat acupunctuur in combinatie met kruidengeneeskunde helpt om colitis ulcerosa (chronische darmontsteking) te elimineren.

Onderzoekers van het ziekenhuis van Handan City (Hebei, China) voerden een uniek experiment uit. Ze wilden weten of acupunctuur en kruidengeneeskunde in combinatie met farmaceutische medicijnen effectiever is dan het gebruik van alleen drugs. De resultaten waren een overweldigende steun voor het toevoegen van acupunctuur en kruidengeneeskunde met conventionele medicatie protocollen. De werkgroep die acupunctuur en kruiden in combinatie met drugs hadden een totale effectieve score van 93,1%. De groep die alleen drugs ontving had een 75,86% totale effectieve score. De onderzoekers concludeerden dat acupunctuur en kruidengeneeskunde voortdurend klinische resultaten verbetert voor patiënten met colitis ulcerosa.

Het onderzoeksteam verdeelde 58 willekeurige colitis ulcerosa patiënten in twee studiegroepen. Groep 1 kreeg acupunctuur, kruidengeneeskunde en mesalazine. Groep 2 kreeg alleen mesalazine. Orale toediening van mesalazine beklede tabletten werden in een dosis van 1 g per dosis, 4 keer per dag, aan beide groepen gegeven. Een kuur bestond uit acht weken. Mesalazine (5-aminosalicylzuur) is een anti-inflammatoire medicatie dat voornamelijk gebruikt wordt voor de behandeling van inflammatoire darmziekten. Het primaire doel van mesalazine wordt gebruikt bij de behandeling van colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn.

Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) classificeert colitis ulcerosa in verschillende categorieën. Warmte en toxines zijn categorisch vergelijkbaar met biomedische onderscheidingen van ontsteking. TCM gerelateerd vocht kan ook correleren met biomedisch gedefinieerd ontstekingen evenals etterige laesies. Bloed stasis in het TCM-systeem staat, voor een deel, in relatie tot biomedisch gedefinieerd littekens, gestolde weefsel en een slechte bloedsomloop. TCM erkent ook exogene externe ziekteverwekkers, dieet onevenwichtigheden, stress en qi deficiëntieel vermoeidheidsgerelateerde factoren. Klassieke TCM teksten classificeren colitis ulcerosa in dezelfde categorieën als dysenterie, diarree, hematochezia en/of intestinale wind.

Referentie:
Wang, Zhaoyang, et al.. “Klinische effecten van acupunctuur met Chinese en westerse geneeskunde behandelen op colitis ulcerosa.” Lees hier het volledige artikel (Engels).

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over chronische darmontsteking en acupunctuur

Wilt u meer weten over chronische darmontsteking en acupunctuur? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

4 jun 2014

Acupunctuur Haarlem en omstreken

De acupunctuurpraktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord, direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona crisis Acupunctuur na corona: ben jij uit balans door de Corona crisis? Wil jij ondersteuning hebben om je weer gezonder en vitaler te voelen? Heb je wel eens gedacht aan acupunctuur na Corona? Lees hier wat acupunctuur voor...

Lees meer
Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Afspraken maken bij Yuk Chi Acupunctuur weer mogelijk Zojuist heeft het kabinet aangegeven dat Acupunctuur weer mogelijk is vanaf aankomende maandag 11 mei 2020. Mocht je nog geen afspraak bij ons hebben ingepland, doe dat dan snel want de agenda...

Lees meer
Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur ter ondersteuning in Wuhan Corona patiënten en acupunctuur | Corona patienten in het Leishenshan Hospital in Wuhan (China) kregen acupunctuurbehandelingen voor klachten zoals slapeloosheid en migraine. Deze...

Lees meer
Mededeling ivm Coronavirus

Mededeling ivm Coronavirus

In verband met het Coronavirus hebben wij de volgende mededeling 1. Om onze patiënten zoveel mogelijk te kunnen blijven helpen tijdens deze bijzondere tijden met het Coronavirus zijn wij vooralsnog gewoon geopend en kunnen alle afspraken doorgaan...

Lees meer