Harvard Medical School over acupunctuur

Harvard Medical School Hoe werkt acupunctuur?

Harvard heeft een bericht gepubliceerd over acupunctuur. Daarin geven ze aan dat acupunctuur al snel belachelijk werd gemaakt als behandelmethode. Volgens Harvard Medical School was dit in de periode van 1970 -2005 logisch aangezien de wetenschappelijke bewijzen voor acupunctuur slecht waren. Maar sindsdien is er veel veranderd.

Dankzij de ontwikkeling van geldige placebo onderzoeken en de publicatie van meerdere omvangrijke klinische onderzoeken in de laatste 10 jaar is er een stevige basis ontstaan voor het daadwerkelijk begrijpen van de effectiviteit van acupunctuur.

Individuele klinische onderzoeken op grote schaal hebben aangetoond dat acupunctuur voorziet in betere pijnbestrijding in vergelijking met de gangbare zorg. Ook is gebleken dat acupunctuur heel veilig is met heel weinig bijwerkingen indien een getrainde en erkende acupuncturist de acupunctuur behandelingen uitvoert.

Acupunctuur is een belangrijke behandelmethode zonder medicijnen die chronische pijn patiënten kan helpen voorkomen om mogelijk schadelijke en verslavende pijnstillers te gebruiken.

Een eerder bericht van Harvard Medical School noemde acupunctuur een dure, niet-effectieve en gevaarlijke manier om hoofdpijn te bestrijden. Dit wees ons op de behoefte aan een afgemeten en gebalanceerde kijk op de wetenschappelijke onderzoeken, met name in vergelijking met andere behandelmethoden. Alhoewel de reacties op dit eerder bericht voornamelijk positief waren ten aanzien van acupunctuur blijft het een punt van zorg dat acupunctuur dit soort negatieve aanvallen aantrekt.

Dat gezegd hebbende geeft Harvard Medical School nu aan dat acupunctuur moet worden erkend als onderdeel van de oplossing voor het probleem van chronische pijn en verslaving aan pijnstillers. Dat de oplossing afkomstig is van een eeuwenoude methode als acupunctuur die niet volledig wordt begrepen door de moderne wetenschap, maakt acupunctuur juist interessant en de moeite waard om onze aandacht erop te vestigen. Artsen zijn het verplicht aan hun patiënten om ze te informeren over alternatieve drugsvrije behandelmethoden en om hun vragen met kennis en respect te beantwoorden.

Lees hier het hele artikel artikel op de site van de Harvard Medical School

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over acupunctuur?

Wilt u meer weten over de behandelingen met acupunctuur en de mogelijke vergoeding van zorgkosten? Lees hier meer informatie over in dit artikel “Acupunctuur zorgverzekering vergoedingen” of neem contact op via telefoon 023 – 888 21 00. Je kan ons ook een email sturen via ons contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten