Stress en acupunctuur

Nederlanders hebben veel last van stress en acupunctuur helpt

Een overvolle agenda zorgt vaak voor stress en acupunctuur is een goede behandelmethode tegen spanning. Heb jij het artikel over stress in de Telegraaf ook gelezen?

Het krantenartikel meldde het volgende: Uit een onderzoek van Psychologie Magazine onder ruim 400 Nederlanders blijkt dat 40% van de ondervraagden een overvolle agenda heeft waardoor er in de avond geen energie meer over is voor activiteiten zoals sporten of afspreken met vrienden.

Stress door werkdruk of thuissituatie

Vooral conflicten thuis of op het werk geven de meeste stress. 60% van de ondervraagden geeft aan dat ze daar regelmatig last van hebben. Hierna gevolgd door werk en studie, de eigen gezondheid en de gezondheid van naasten met tot slot financiële- of familiekwesties.

Stress en piekeren

Tegenwoordig weten veel mensen hoe het is om gestrest te zijn. Je loopt alsmaar te piekeren over bepaalde zaken, je stoort je aan dingen. Afhankelijk van het type persoon dat je bent, ben je constant druk bezig om dingen te regelen, om dingen op tijd af te maken en heb je om de haverklap uitbarstingen van irritatie of boosheid om kleine zaken. Of je bent juist het type dat alsmaar situaties vermijdt, zaken uitstelt, emoties onderdrukt en dingen goedpraat.

Langdurige stress kan leiden tot slaapproblemen, burn-out, geheugenproblemen en allerlei vage en vervelende klachten. Daar waar stress van oorsprong bedoeld is om te kunnen overleven, ervaren we in de huidige tijd om allerlei minder bedreigende situaties al stress. Het lichaam komt daardoor vaak en langdurig in een overlevingsmodus terecht, wat ten koste gaat van herstelprocessen zoals slapen, spijsvertering en ontspanning.

Stress en acupunctuur behandelingen

Bij stress is het raadzaam om steun te vinden in je omgeving en om rust te nemen of dingen te doen waar je van ontspant. Mocht je een handje hulp willen hebben bij het bestrijden hiervan? Stress en acupunctuur gaan goed samen en acupunctuur is een hele goede behandelmethode. De Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) heeft aangegeven dat acupunctuur bewezen effectief is bij stress bestrijding. Lees hier een ander artikel over stress en acupunctuur.

Stress en acupunctuur ervaringen

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem. Een aantal gaan over de ervaringen van stress en acupunctuur.

Contact opnemen over stress en acupunctuur

Last van stress en acupunctuur proberen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email.

*Het artikel uit de Telegraaf is van 13 augustus 2015