Stress en acupunctuur

Nederlanders hebben veel last van stress en acupunctuur helpt

Een overvolle agenda zorgt vaak voor stress en acupunctuur is een goede behandelmethode tegen spanning. Heb jij het artikel over stress in de Telegraaf ook gelezen?

Het krantenartikel meldde het volgende: Uit een onderzoek van Psychologie Magazine onder ruim 400 Nederlanders blijkt dat 40% van de ondervraagden een overvolle agenda heeft waardoor er in de avond geen energie meer over is voor activiteiten zoals sporten of afspreken met vrienden.

Stress door werkdruk of thuissituatie

Vooral conflicten thuis of op het werk geven de meeste stress. 60% van de ondervraagden geeft aan dat ze daar regelmatig last van hebben. Hierna gevolgd door werk en studie, de eigen gezondheid en de gezondheid van naasten met tot slot financiële- of familiekwesties.

Stress en piekeren

Tegenwoordig weten veel mensen hoe het is om gestrest te zijn. Je loopt alsmaar te piekeren over bepaalde zaken, je stoort je aan dingen. Afhankelijk van het type persoon dat je bent, ben je constant druk bezig om dingen te regelen, om dingen op tijd af te maken en heb je om de haverklap uitbarstingen van irritatie of boosheid om kleine zaken. Of je bent juist het type dat alsmaar situaties vermijdt, zaken uitstelt, emoties onderdrukt en dingen goedpraat.

Langdurige stress kan leiden tot slaapproblemen, burn-out, geheugenproblemen en allerlei vage en vervelende klachten. Daar waar stress van oorsprong bedoeld is om te kunnen overleven, ervaren we in de huidige tijd om allerlei minder bedreigende situaties al stress. Het lichaam komt daardoor vaak en langdurig in een overlevingsmodus terecht, wat ten koste gaat van herstelprocessen zoals slapen, spijsvertering en ontspanning.

Stress en acupunctuur behandelingen

Bij stress is het raadzaam om steun te vinden in je omgeving en om rust te nemen of dingen te doen waar je van ontspant. Mocht je een handje hulp willen hebben bij het bestrijden hiervan? Stress en acupunctuur gaan goed samen en acupunctuur is een hele goede behandelmethode. De Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) heeft aangegeven dat acupunctuur bewezen effectief is bij stress bestrijding. Lees hier een ander artikel over stress en acupunctuur.

*Het artikel uit de Telegraaf is van 13 augustus 2015

Meest gelezen acupunctuur artikelen

Acupunctuur zorgverzekering
Stress en acupunctuur
Acupunctuur en afvallen
Stoppen met roken met acupunctuur
Oorsuizen en acupunctuur
Vruchtbaarheid en acupunctuur
Acupunctuur en migraine
Acupunctuur en hoofdpijn
Acupunctuur en hielspoor
Acupunctuur en Ziekte van Alzheimer
Acupunctuur Haarlem

 

Ervaringen met stress en acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

 

Vragen over acupunctuur en stress

Wilt u meer weten over acupunctuur en stress? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email.

De acupunctuurpraktijk van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem is gevestigd in Santpoort-Noord, direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek ea, maar ook daar buiten met patienten tot in Belgie.

Dekt jouw zorgverzekering acupunctuur?

Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona crisis Acupunctuur na corona: ben jij uit balans door de Corona crisis? Wil jij ondersteuning hebben om je weer gezonder en vitaler te voelen? Heb je wel eens gedacht aan acupunctuur na Corona? Lees hier wat acupunctuur voor jou kan betekenen....

Yuk Chi Acupunctuur protocol coronavirus / COVID-19 → BELANGRIJK!

Yuk Chi Acupunctuur protocol coronavirus / COVID-19 → BELANGRIJK!

Yuk Chi Acupunctuur protocol coronavirus / COVID-19 Wij hebben een acupunctuur protocol coronavirus / COVID-19. Heeft u binnenkort een afspraak bij ons? Dan willen wij u vragen ter voorbereiding op onze afspraak onderstaande acupunctuur protocol goed door te nemen....

Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Afspraken maken bij Yuk Chi Acupunctuur weer mogelijk Zojuist heeft het kabinet aangegeven dat Acupunctuur weer mogelijk is vanaf aankomende maandag 11 mei 2020. Mocht je nog geen afspraak bij ons hebben ingepland, doe dat dan snel want de agenda loopt alweer vol....

Geen acupunctuur ivm het Corona-virus t/m 28 april 2020

Geen acupunctuur ivm het Corona-virus t/m 28 april 2020

Geen acupunctuur ivm het Corona-virus: lees hier de mogelijkheden die wij nog wél bieden Geen acupunctuur ivm het Corona-virus | Op 23 maart 2020 heeft het kabinet strengere maatregelen ingevoerd ter bestrijding van het Coronavirus. Hierdoor is er geen acupunctuur...

Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur ter ondersteuning in Wuhan Corona patiënten en acupunctuur | Corona patienten in het Leishenshan Hospital in Wuhan (China) kregen acupunctuurbehandelingen voor klachten zoals slapeloosheid en migraine. Deze acupunctuurbehandelingen...

Acupunctuur Haarlem ervaringen

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem. Lees hier voor wie acupunctuur bedoeld is en hoe het zit met acupunctuur zorgverzekering.
Heeft u klachten waar u graag van af wilt?
Neem dan contact op met Yuk Chi Acupunctuur Haarlem via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via het contactformulier.

De acupunctuurpraktijk van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem is gevestigd in Santpoort-Noord, direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Contact