Stress en acupunctuur tegen spanning

Stress en acupunctuur

Nederlanders hebben veel last van stress en acupunctuur helpt

Een overvolle agenda zorgt vaak voor stress en acupunctuur is een goede behandelmethode tegen spanning. Heb jij het artikel over stress in de Telegraaf ook gelezen?

Het krantenartikel meldde het volgende: Uit een onderzoek van Psychologie Magazine onder ruim 400 Nederlanders blijkt dat 40% van de ondervraagden een overvolle agenda heeft waardoor er in de avond geen energie meer over is voor activiteiten zoals sporten of afspreken met vrienden.

Stress door werkdruk of thuissituatie

Vooral conflicten thuis of op het werk geven de meeste stress. 60% van de ondervraagden geeft aan dat ze daar regelmatig last van hebben. Hierna gevolgd door werk en studie, de eigen gezondheid en de gezondheid van naasten met tot slot financiële- of familiekwesties.

Stress en piekeren

Tegenwoordig weten veel mensen hoe het is om gestrest te zijn. Je loopt alsmaar te piekeren over bepaalde zaken, je stoort je aan dingen. Afhankelijk van het type persoon dat je bent, ben je constant druk bezig om dingen te regelen, om dingen op tijd af te maken en heb je om de haverklap uitbarstingen van irritatie of boosheid om kleine zaken. Of je bent juist het type dat alsmaar situaties vermijdt, zaken uitstelt, emoties onderdrukt en dingen goedpraat.

Langdurige stress kan leiden tot slaapproblemen, burn-out, geheugenproblemen en allerlei vage en vervelende klachten. Daar waar stress van oorsprong bedoeld is om te kunnen overleven, ervaren we in de huidige tijd om allerlei minder bedreigende situaties al stress. Het lichaam komt daardoor vaak en langdurig in een overlevingsmodus terecht, wat ten koste gaat van herstelprocessen zoals slapen, spijsvertering en ontspanning.

Stress en acupunctuur behandelingen

Bij stress is het raadzaam om steun te vinden in je omgeving en om rust te nemen of dingen te doen waar je van ontspant. Mocht je een handje hulp willen hebben bij het bestrijden hiervan? Stress en acupunctuur gaan goed samen en acupunctuur is een hele goede behandelmethode. De Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) heeft aangegeven dat een acupunctuur behandeling bewezen effectief is bij stress bestrijding. Lees hier een ander artikel over stress en acupunctuur.

*Het artikel uit de Telegraaf is van 13 augustus 2015

Ervaringen met stress en acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over acupunctuur en stress

Wilt u meer weten over acupunctuur en stress? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email.

Dekt jouw zorgverzekering acupunctuur?

Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten