Slaapproblemen en acupunctuur

Slaapproblemen Acupunctuur

Slaapproblemen? In Nederland heeft ruim 15% van de bevolking hier last van

Tweederde van de bevolking met slaapproblemen bestaat uit vrouwen. De term ‘slapeloosheid’ (insomnia) wordt gebruikt om aan te geven dat er een stelselmatig tekort is aan nachtelijke slaap. Hoeveel slaap iemand nodig heeft, is verschillend. Sommigen hebben genoeg aan drie uur slaap, anderen moeten beslist acht uur slapen om zich uitgerust en fit te voelen. Lees hier 10 redenen waarom slapen belangrijk is.

Slaapproblemen

Als je slaapproblemen hebt, denk je misschien niet direct aan het prikken met naalden, maar er is genoeg onderzoek die de werking daarvan bevestigt. Acupunctuur heeft een kalmerend effect op het zenuwstelsel en kan de onevenwichtigheden die slapeloosheid veroorzaken corrigeren. Er worden zeer fijne naalden aangebracht op bepaalde plekken van je lichaam. Als de punten waar de levensenergie stroomt worden geprikkeld, kan dat leiden mentale en fysieke veranderingen die een positief effect hebben op slaapproblemen.

Melatonine en endorfinen

Er is aangetoond dat acupunctuur angsten vermindert en de hoeveelheid van het slaaphormoon melatonine verhoogt. Het stimuleert de boodschappenstofjes in de hersenen waardoor er onder andere endorfinen in de hersenen worden aangemaakt. Dit zorgt voor een goed gevoel, waardoor je beter kunt ontspannen. Door het stimuleren van de acupunctuurpunten van het lichaam, wordt de diepe slaap verlengd, waardoor de kans op wakker worden midden in de nacht kleiner wordt.

Oorzaken slapeloosheid

Spanning thuis of op het werk, bezorgdheid (piekeren) of oververmoeidheid zijn belangrijke veroorzakers van slaapstoornissen. Maar ook pijnklachten, alcoholgebruik of een onrustige slaapomgeving kunnen de nachtrust nadelig beïnvloeden. Berucht zijn het werken in ploegendienst of de gevolgen van jetlag voor het natuurlijke bioritme. De gevolgen van deze nachtelijke verstoringen kunnen zijn: concentratieproblemen, prikkelbaarheid, vermindering van de eetlust en verlaging van de algehele weerstand. Slaapmiddelen lijken een oplossing te bieden, maar daar zijn veel nadelen aan verbonden: ze kunnen verslavend werken.

Behandeling tegen slapeloosheid

Bij een behandeling tegen slapeloosheid kiezen acupuncturisten vaak punten op de hart-meridianen, omdat die verantwoordelijk zijn voor geestelijke activiteit en bewustzijn. Ook wordt er gekeken naar de oorzaak van de slaapproblemen. Het kan zijn dat je last hebt van hoofdpijn, een andere vorm van pijn, stress of het rusteloze benensyndroom.

Helpt acupunctuur bij slapeloosheid?

Ja. Acupunctuur herstelt het verstoorde evenwicht, verbetert de kwaliteit van slaap en bevordert het herstel van een gezond slaapritme. In gevallen van langdurige hardnekkige slaapproblemen en/of in gevallen van bepaald tekort (bijvoorbeeld slapeloos tijdens zwangerschap of na de bevalling) worden ook Chinese kruiden voorgeschreven.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over slaapproblemen en acupunctuur

Wilt u meer weten over slaapproblemen en acupunctuur? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur

Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten