Een kort lontje en acupunctuur

Woede Acupunctuur

Heeft u een kort lontje? Probeer eens acupunctuur

Kort lontje en acupunctuur | De uitdrukking “een kort lontje hebben” is afkomstig van de beeldspraak dat explosieven zoals vuurwerk een lont hebben. Een korte lont brengt met zich mee dat iets snel tot uitbarsting komt of snel explodeert.

Woede

Iemand met een kort lontje barst snel uit in woede. Zo iemand wordt ook wel opvliegend genoemd. Het minste of geringste leidt tot een woede-aanval of een flinke sneer naar de ander. En achteraf kun je je wel voor je hoofd slaan dat je je zo hebt gedragen.

Boos zijn we allemaal wel eens en de meeste mensen zijn redelijk in staat om daarmee op een goede manier om te gaan. Maar sommigen hebben hier moeite mee en bij hen ontaardt de boosheid in woede. Woede kan leiden tot agressief gedrag en ongewenst gedrag.

Woede kan tot uiting komen op verschillende manieren. Denk aan: je middelvinger uitsteken, iemand uitschelden of afsnauwen, vloeken, gooien met spullen en deuren en in extreme gevallen iemand agressief aanvallen. Je kan door woede zelf in de problemen komen, maar ook andere ermee schaden.

Disbalans in de lever

In de Chinese geneeskunde hoort woede in dezelfde categorie als gevoel van irritatie, frustratie, prikkelbaarheid en boosheid. Ze hebben allemaal te maken met de energie van de lever.

Iemand met een kort lontje heeft dan vaak ook een disbalans in de lever. Andere symptomen die kunnen duiden op lever disbalans zijn: keutelvormige stoelgang, brok in de keel of druk op de flanken, veel zuchten, maagzuur, stolsels in het menstruatiebloed, gespannen borsten voor de menstruatie, last van de ogen en snelle wisselingen in energielevel of humeur.

Acupunctuur en herstel

Acupunctuur kan helpen de disbalans van de lever weer te herstellen. Hierdoor circuleert de energie weer goed en zal iemand minder spanning en minder boosheid opbouwen, met minder woede-uitbarstingen ten gevolge. Je gaat je meer ontspannen voelen en minder opgefokt en boos.

Maak je lontje dus wat langer met behulp van acupunctuur, dat scheelt jou en je omgeving een hele hoop ellende.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over een kort lontje en acupunctuur

Wilt u meer weten over een kort lontje en acupunctuur? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten