Een kort lontje en acupunctuur

Dekt jouw zorgverzekering acupunctuur?

Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars

Wie zijn wij en wat wij voor u kunnen betekenen?

Lees alle ervaringen van onze praktijk

Heeft u een kort lontje? Probeer eens acupunctuur

Kort lontje en acupunctuur | De uitdrukking “een kort lontje hebben” is afkomstig van de beeldspraak dat explosieven zoals vuurwerk een lont hebben. Een korte lont brengt met zich mee dat iets snel tot uitbarsting komt of snel explodeert.

Woede

Iemand met een kort lontje barst snel uit in woede. Zo iemand wordt ook wel opvliegend genoemd. Het minste of geringste leidt tot een woede-aanval of een flinke sneer naar de ander. En achteraf kun je je wel voor je hoofd slaan dat je je zo hebt gedragen.

Boos zijn we allemaal wel eens en de meeste mensen zijn redelijk in staat om daarmee op een goede manier om te gaan. Maar sommigen hebben hier moeite mee en bij hen ontaardt de boosheid in woede. Woede kan leiden tot agressief gedrag en ongewenst gedrag.

Woede kan tot uiting komen op verschillende manieren. Denk aan: je middelvinger uitsteken, iemand uitschelden of afsnauwen, vloeken, gooien met spullen en deuren en in extreme gevallen iemand agressief aanvallen. Je kan door woede zelf in de problemen komen, maar ook andere ermee schaden.

Disbalans in de lever

In de Chinese geneeskunde hoort woede in dezelfde categorie als gevoel van irritatie, frustratie, prikkelbaarheid en boosheid. Ze hebben allemaal te maken met de energie van de lever.

Iemand met een kort lontje heeft dan vaak ook een disbalans in de lever. Andere symptomen die kunnen duiden op lever disbalans zijn: keutelvormige stoelgang, brok in de keel of druk op de flanken, veel zuchten, maagzuur, stolsels in het menstruatiebloed, gespannen borsten voor de menstruatie, last van de ogen en snelle wisselingen in energielevel of humeur.

Acupunctuur en herstel

Acupunctuur kan helpen de disbalans van de lever weer te herstellen. Hierdoor circuleert de energie weer goed en zal iemand minder spanning en minder boosheid opbouwen, met minder woede-uitbarstingen ten gevolge. Je gaat je meer ontspannen voelen en minder opgefokt en boos.

Maak je lontje dus wat langer met behulp van acupunctuur, dat scheelt jou en je omgeving een hele hoop ellende.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over een kort lontje en acupunctuur

Wilt u meer weten over een kort lontje en acupunctuur? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

23 mrt 2015

Acupunctuur Haarlem en omstreken

De acupunctuurpraktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord, direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona crisis Acupunctuur na corona: ben jij uit balans door de Corona crisis? Wil jij ondersteuning hebben om je weer gezonder en vitaler te voelen? Heb je wel eens gedacht aan acupunctuur na Corona? Lees hier wat acupunctuur voor...

Lees meer
Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Afspraken maken bij Yuk Chi Acupunctuur weer mogelijk Zojuist heeft het kabinet aangegeven dat Acupunctuur weer mogelijk is vanaf aankomende maandag 11 mei 2020. Mocht je nog geen afspraak bij ons hebben ingepland, doe dat dan snel want de agenda...

Lees meer
Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur ter ondersteuning in Wuhan Corona patiënten en acupunctuur | Corona patienten in het Leishenshan Hospital in Wuhan (China) kregen acupunctuurbehandelingen voor klachten zoals slapeloosheid en migraine. Deze...

Lees meer
Mededeling ivm Coronavirus

Mededeling ivm Coronavirus

In verband met het Coronavirus hebben wij de volgende mededeling 1. Om onze patiënten zoveel mogelijk te kunnen blijven helpen tijdens deze bijzondere tijden met het Coronavirus zijn wij vooralsnog gewoon geopend en kunnen alle afspraken doorgaan...

Lees meer