• 23 MRT 15
  • 0
  Kort lontje

  Kort lontje

  Een kort lontje hebben…

  De uitdrukking “een kort lontje hebben” is afkomstig van de beeldspraak dat explosieven zoals vuurwerk een lont hebben. Een korte lont brengt met zich mee dat iets snel tot uitbarsting komt of snel explodeert.

  Woede

  Iemand met een kort lontje barst snel uit in woede. Zo iemand wordt ook wel opvliegend genoemd. Het minste of geringste leidt tot een woede-aanval of een flinke sneer naar de ander. En achteraf kun je je wel voor je hoofd slaan dat je je zo hebt gedragen.

  Boos zijn we allemaal wel eens en de meeste mensen zijn redelijk in staat om daarmee op een goede manier om te gaan. Maar sommigen hebben hier moeite mee en bij hen ontaardt de boosheid in woede. Woede kan leiden tot agressief gedrag en ongewenst gedrag.

  Woede kan tot uiting komen op verschillende manieren. Denk aan: je middelvinger uitsteken, iemand uitschelden of afsnauwen, vloeken, gooien met spullen en deuren en in extreme gevallen iemand agressief aanvallen. Je kan door woede zelf in de problemen komen, maar ook andere ermee schaden.

  Disbalans in de lever

  In de Chinese geneeskunde hoort woede in dezelfde categorie als gevoel van irritatie, frustratie, prikkelbaarheid en boosheid. Ze hebben allemaal te maken met de energie van de lever. Iemand met een kort lontje heeft dan vaak ook een disbalans in de lever. Andere symptomen die kunnen duiden op lever disbalans zijn: keutelvormige stoelgang, brok in de keel of druk op de flanken, veel zuchten, maagzuur, stolsels in het menstruatiebloed, gespannen borsten voor de menstruatie, last van de ogen en snelle wisselingen in energielevel of humeur.

  Acupunctuur en herstel

  Acupunctuur kan helpen de disbalans van de lever weer te herstellen. Hierdoor circuleert de energie weer goed en zal iemand minder spanning en minder boosheid opbouwen, met minder woede-uitbarstingen ten gevolge. Je gaat je meer ontspannen voelen en minder opgefokt en boos.

  Maak je lontje dus wat langer met behulp van acupunctuur, dat scheelt jouw en je omgeving een hele hoop ellende.

  Leave a reply →

Laatste nieuws