Droge ogen en acupunctuur

Droge ogen Acupunctuur

Te weinig traanvocht in de ogen leidt tot droge ogen en acupunctuur kan goed helpen

Droge ogen en acupunctuur | Droge ogen kunnen de volgende klachten geven: branderige ogen, geïrriteerde ogen, wazig zien, constant het gevoel dat er wat in je ogen zit zoals stof of zand, vastgeplakte ogen en korstjes (vooral in de ochtend), tranende ogen.

Traanvocht

Droge ogen worden veroorzaakt door traanklieren die niet goed werken waardoor er minder traanvocht wordt gemaakt of waardoor de samenstelling van traanvocht verandert. Dit kan zich voordoen bij het dragen van lenzen, een ontsteking van de ogen, bij gebruik van bepaalde medicatie en als gevolg van een laserbehandeling.

Een andere bekende oorzaak is het te weinig knipperen met de ogen. Vooral mensen die veel en lang achter de computer of smartphone zitten, staren vaak naar het beeldscherm zonder goed te knipperen. Het aantal keer knipperen daalt bij deze personen van 20 keer per minuut naar 5 keer per minuut.

Droge ogen en acupunctuur

Behalve veel knipperen, het nemen van pauzes achter de computer of smartphone en het gebruiken van kunsttranen, zou je ook acupunctuur kunnen overwegen om droge ogen te behandelen.

Acupunctuur kan ervoor zorgen dat de energietoevoer naar de ogen en de traanklieren wordt verbeterd. Hierdoor zal er meer vocht geproduceerd worden in de ogen en zullen de ogen minder droog aanvoelen. De Chinese geneeskunde relateert de ogen aan de energie van de Lever. Veel oogklachten hebben dan ook te maken met een verstoorde Lever energie.

Acupunctuur pakt niet alleen de droge ogen aan, maar zorgt ook voor herstel van de algehele balans in het lichaam. Mocht er dus bij jou sprake zijn van een verstoorde Lever energie, dan zal ook dat worden behandeld.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over droge ogen en acupunctuur

Wilt u meer weten over droge ogen en acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten