Droge ogen en acupunctuur

Dekt jouw zorgverzekering acupunctuur?

Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars

Wie zijn wij en wat wij voor u kunnen betekenen?

Lees alle ervaringen van onze praktijk

Te weinig traanvocht in de ogen leidt tot droge ogen en acupunctuur kan goed helpen

Droge ogen en acupunctuur | Droge ogen kunnen de volgende klachten geven: branderige ogen, geïrriteerde ogen, wazig zien, constant het gevoel dat er wat in je ogen zit zoals stof of zand, vastgeplakte ogen en korstjes (vooral in de ochtend), tranende ogen.

Traanvocht

Droge ogen worden veroorzaakt door traanklieren die niet goed werken waardoor er minder traanvocht wordt gemaakt of waardoor de samenstelling van traanvocht verandert. Dit kan zich voordoen bij het dragen van lenzen, een ontsteking van de ogen, bij gebruik van bepaalde medicatie en als gevolg van een laserbehandeling.

Een andere bekende oorzaak is het te weinig knipperen met de ogen. Vooral mensen die veel en lang achter de computer of smartphone zitten, staren vaak naar het beeldscherm zonder goed te knipperen. Het aantal keer knipperen daalt bij deze personen van 20 keer per minuut naar 5 keer per minuut.

Droge ogen en acupunctuur

Behalve veel knipperen, het nemen van pauzes achter de computer of smartphone en het gebruiken van kunsttranen, zou je ook acupunctuur kunnen overwegen om droge ogen te behandelen.

Acupunctuur kan ervoor zorgen dat de energietoevoer naar de ogen en de traanklieren wordt verbeterd. Hierdoor zal er meer vocht geproduceerd worden in de ogen en zullen de ogen minder droog aanvoelen. De Chinese geneeskunde relateert de ogen aan de energie van de Lever. Veel oogklachten hebben dan ook te maken met een verstoorde Lever energie.

Acupunctuur pakt niet alleen de droge ogen aan, maar zorgt ook voor herstel van de algehele balans in het lichaam. Mocht er dus bij jou sprake zijn van een verstoorde Lever energie, dan zal ook dat worden behandeld.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over droge ogen en acupunctuur

Wilt u meer weten over droge ogen en acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

9 mrt 2015

Acupunctuur Haarlem en omstreken

De acupunctuurpraktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord, direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona crisis Acupunctuur na corona: ben jij uit balans door de Corona crisis? Wil jij ondersteuning hebben om je weer gezonder en vitaler te voelen? Heb je wel eens gedacht aan acupunctuur na Corona? Lees hier wat acupunctuur voor...

Lees meer
Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Afspraken maken bij Yuk Chi Acupunctuur weer mogelijk Zojuist heeft het kabinet aangegeven dat Acupunctuur weer mogelijk is vanaf aankomende maandag 11 mei 2020. Mocht je nog geen afspraak bij ons hebben ingepland, doe dat dan snel want de agenda...

Lees meer
Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur ter ondersteuning in Wuhan Corona patiënten en acupunctuur | Corona patienten in het Leishenshan Hospital in Wuhan (China) kregen acupunctuurbehandelingen voor klachten zoals slapeloosheid en migraine. Deze...

Lees meer
Mededeling ivm Coronavirus

Mededeling ivm Coronavirus

In verband met het Coronavirus hebben wij de volgende mededeling 1. Om onze patiënten zoveel mogelijk te kunnen blijven helpen tijdens deze bijzondere tijden met het Coronavirus zijn wij vooralsnog gewoon geopend en kunnen alle afspraken doorgaan...

Lees meer