• 09 MRT 15
  • 0
  Droge ogen en acupunctuur

  Droge ogen en acupunctuur

  Bij droge ogen is er te weinig traanvocht in de ogen

  Droge ogen kunnen de volgende klachten geven: branderige ogen, geïrriteerde ogen, wazig zien, constant het gevoel dat er wat in je ogen zit zoals stof of zand, vastgeplakte ogen en korstjes (vooral in de ochtend), tranende ogen.

  Traanvocht

  Droge ogen worden veroorzaakt door traanklieren die niet goed werken waardoor er minder traanvocht wordt gemaakt of waardoor de samenstelling van traanvocht verandert. Dit kan zich voordoen bij het dragen van lenzen, een ontsteking van de ogen, bij gebruik van bepaalde medicatie en als gevolg van een laserbehandeling. Een andere bekende oorzaak is het te weinig knipperen met de ogen. Vooral mensen die veel en lang achter de computer of smartphone zitten, staren vaak naar het beeldscherm zonder goed te knipperen. Het aantal keer knipperen daalt bij deze personen van 20 keer per minuut naar 5 keer per minuut.

  Acupunctuur

  Behalve veel knipperen, het nemen van pauzes achter de computer of smartphone en het gebruiken van kunsttranen, zou je ook acupunctuur kunnen overwegen om droge ogen te behandelen.

  Acupunctuur kan ervoor zorgen dat de energietoevoer naar de ogen en de traanklieren wordt verbeterd. Hierdoor zal er meer vocht geproduceerd worden in de ogen en zullen de ogen minder droog aanvoelen. De Chinese geneeskunde relateert de ogen aan de energie van de Lever. Veel oogklachten hebben dan ook te maken met een verstoorde Lever energie. Acupunctuur pakt niet alleen de droge ogen aan, maar zorgt ook voor herstel van de algehele balans in het lichaam. Mocht er dus bij jou sprake zijn van een verstoorde Lever energie, dan zal ook dat worden behandeld.

  Acupunctuur ervaringen

  Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem.

  Contact opnemen over acupunctuur

  Heb je last van droge ogen en acupunctuur proberen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 73 70 123 of stuur een email.

  Leave a reply →

Laatste nieuws