Acupunctuur en hielspoor
pijnklachten

Hielspoor en acupunctuur

Acupunctuur en hielspoor pijnklachten

Jaarlijks hebben 400.000 Nederlanders last van hielspoor. Wat is dat en wat is de rol van acupunctuur en hielspoor?

Wat is hielspoor?

Wat is dat nu, een hielspoor? Een hielspoor of wel peesplaatontsteking is een aanhangsel aan het bot van de hiel. Dat aanhangsel ontstaat door kalkafzetting. Die kalkafzetting komt op zijn beurt weer door kleine scheurtjes in de pezen. Het lichaam zal deze scheurtjes zelf trachten te herstellen. Het lichaam probeert de aanhechting van de pees aan het bot te verstevigen door daar kalk af te gaan zetten.

Als dit proces lang duurt, kan er een opeenhopinkje van kalk ontstaan: een kalkspoor, dat we hielspoor noemen. De hielspoor zelf veroorzaakt geen pijn. Er zijn talloze mensen die onwetend met een hielspoor rondlopen, zonder dat het pijn of irritatie oplevert. We krijgen pas last van hielspoor als het weefsel en botvlies er omheen geïrriteerd of ontstoken raakt.

Overbelastingsblessure

Hielspoor is eigenlijk een overbelastingsblessure. Dat wil zeggen dat intensieve belasting van de voet tot die irritatie of ontsteking kan leiden. Bijvoorbeeld door hardlopen, wandelen of tennissen, maar ook door het uitoefenen van een staand beroep. Meestal hebben mensen dan schoenen gedragen die aan de onderkant onvoldoende steun hebben geboden. Of de stand van hun voet is verkeerd.

Oorzaken hielspoor

De oorzaken van hielspoor kunnen verschillend zijn. De klacht komt veel voor bij sporters en bij 50-plussers. Bij sporters is het een overbelastingblessure die vooral bij hardlopers vaak voorkomt. De eerste symptomen zijn merkbaar op het moment dat iemand opstaat na een lange rustperiode, bijvoorbeeld bij het opstaan uit bed of na een lange zit.

Ontstoken pees

Hielspoor verdwijnt niet uit zichzelf. Sterker nog: de klachten zullen doorgaans verergeren, waardoor de aanhechting van de peesplaat aan de hiel ontstoken raakt. Wanneer deze blessure lang bestaat is er op een röntgenfoto een verkalking op de peesaanhechting te zien. Er is weinig bloedcirculatie en dus worden afvalstoffen niet genoeg af- en bouwstoffen niet genoeg aangevoerd. Hierdoor verloopt het genezingproces moeizaam.

Acupunctuur en hielspoor

Onze acupunctuurpraktijk kan u goed helpen bij hielspoor. Door middel van het plaatsen van naaldjes rondom de pijnlijke plek en op de onderbenen wordt lokaal de bloedcirculatie gestimuleerd. Dat komt doordat acupunctuur vaak effectief is bij pijnen en ontstekingen. Wetenschappelijk onderzoek heeft inmiddels aangetoond dat acupunctuur ons lichaam stimuleert om pijnstillende en ontstekingsremmende stoffen aan te maken.

Meest gelezen acupunctuur artikelen

Acupunctuur zorgverzekering
Stress en acupunctuur
Stoppen met roken met acupunctuur
Oorsuizen en acupunctuur
Vruchtbaarheid en acupunctuur
Acupunctuur en migraine
Acupunctuur en hoofdpijn
Acupunctuur en hielspoor
Acupunctuur en Ziekte van Alzheimer
Acupunctuur Haarlem

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over hielspoor en acupunctuur

Wilt u meer weten over hielspoor en acupunctuur? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Dekt jouw zorgverzekering acupunctuur?

Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten