Yuk Chi Acupunctuur nu opgenomen in Verwijsgids Kanker van het Integraal Kanker Centrum Nederland

Kanker patienten

Sinds kort is onze praktijk Yuk Chi Acupunctuur opgenomen in de Verwijsgids Kanker van het Integraal Kanker Centrum Nederland (IKNL). Om in deze Verwijsgids opgenomen te kunnen worden heeft Yuk Chi de Jong – Kan een intensieve nascholing gevolgd over Oncologie voor acupuncturisten. Deze nascholing voldoet aan strenge kwaliteitscriteria. 

Acupunctuur voor (ex-) kanker patiënten

Tegenwoordig krijgt 1 op de 2 Nederlanders in zijn of haar leven kanker, dat is maar liefst de helft van alle mensen. Het is verontrustend dat zoveel mensen deze ziekte krijgen. Het goede nieuws daarentegen is dat het steeds beter te behandelen is. De overlevingskans van kankerpatiënten is de afgelopen jaren gestegen. De groep mensen die dus leeft mét kanker en de groep mensen die leeft ná kanker is toegenomen. Deze personen ervaren echter vaak klachten als gevolg van de ziekte of als gevolg van de kankerbehandelingen.

Met behulp van acupunctuur als aanvullende zorg buiten het ziekenhuis kunnen sommige van deze klachten worden aangepakt. Acupunctuur is ter ondersteuning van en in aanvulling op de kankerbehandelingen van het ziekenhuis.

Ben jij kankerpatiënt of heb jij deze ziekte gehad en wil jij behandeld worden door een acupuncturist met gedegen kennis van problematiek bij (ex-) kankerpatiënten? Neem dan gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Verwijsgids IKNL

De Verwijsgids Kanker is een website van het (IKNL) in samenwerking met andere partners. De Verwijsgids is bedoeld om kankerpatiënten en hun naasten te helpen bij het vinden van aanvullende behandelingen en begeleiding die zij op enig moment na de diagnose nodig hebben.

In de Verwijsgids worden zorgverleners en organisaties opgenomen die aanvullende behandeling en begeleiding bieden aan patiënten met kanker. Het gaat daarbij om behandeling en begeleiding die:

  • speciale aandacht besteedt aan de gevolgen van de (behandeling van de) ziekte kanker;
  • bijdraagt aan het handhaven en/of verbeteren van kwaliteit van leven;
  • niet pretendeert gericht te zijn op directe genezing van kanker; wel op vermindering van klachten of herstel van dagelijkse activiteiten;
  • beschikbaar is in een of meerdere fasen van het ziekte- en hersteltraject.

Vragen over acupunctuurpunten en behandelingen

Wilt u meer weten over acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op met de acupuncturist via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via het contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten