Over ons
Yuk Chi de Jong – Kan

Acupunctuur Haarlem praktijk

Yuk Chi Acupunctuurpraktijk

Een professionele, moderne en grote acupunctuurpraktijk met drie behandelruimtes. Behalve acupunctuurbehandelingen met naalden biedt Yuk Chi Acupunctuur ook een moderne variant van acupunctuur aan, namelijk laseracupunctuur.

Bij laseracupunctuur worden geen naalden geprikt in het lichaam maar worden laserdraden geplakt op acupunctuurpunten op het lichaam waarna laserlicht wordt gebruikt om de vitale lichaamsenergie te beïnvloeden. Het effect is hetzelfde als acupunctuur met naalden, echter, bij laseracupunctuur komt er geen naald aan te pas. Deze vorm van acupunctuur is ideaal voor kinderen, voor mensen die naalden eng vinden of voor mensen met huidproblemen. Download hier de brochure.

Yuk Chi de Jong – Kan

Yuk Chi is Chinees maar geboren en opgegroeid in Amsterdam. Zij spreekt vloeiend Nederlands en heeft de 4-jarige opleiding Acupunctuur gevolgd aan Hwa To University. Tijdens haar opleiding Acupunctuur heeft zij veel praktijkervaring opgedaan op haar stageplaats in Koog aan de Zaan en Beijing/China. Behalve acupuncturist is Yuk Chi ook jurist.

  • ✓ Yuk Chi is Chinees en spreekt vloeiend Nederlands en Engels
  • ✓ Acupunctuurstudie afgerond aan Hwa To University met stage in Beijing
  • ✓ Opgeleid met Westerse medische basiskennis
  • ✓ Erkende acupuncturist met veel ervaring omtrent verschillende soorten klachten
  • ✓ Deskundig, betrouwbaar en meer dan 10 jaar ervaring
Acupunctuur Haarlem
Acupuncturist en eigenaar Yuk Chi de Jong – Kan

Yuk Chi Acupunctuur in TV uitzending RTV NH

Het TV programma NH Nieuws is met presentatrice Nicole Terborg bij de (voormalige locatie van de) acupunctuurpraktijk langs geweest voor een interview voor haar programma NH Buurten. Heb jij de TV uitzending gezien? Zie hieronder alsnog de uitzending van 7 minuten en doe zelf een eerste indruk op van ons, onze acupunctuurpraktijk (oude locatie) en uiteraard van Yuk Chi Acupunctuur.

Afstudeerscriptie acupunctuur en de ziekte van Alzheimer

Acupunctuur ziekte van alzheimer

Yuk Chi heeft haar afstudeerscriptie geschreven over het onderwerp: “Dementie, de ziekte van Alzheimer”. De ziekte van Alzheimer krijgt zowel in de reguliere geneeskunde als de Chinese geneeswijze volop aandacht. Beide zijn druk op zoek naar datgene wat hopelijk de oplossing is voor deze ziekte.

Yuk Chi beoogt met haar scriptie een bijdrage te leveren aan het vinden van een oplossing voor dit sociaaleconomisch probleem van de 21e eeuw: dementie, de ziekte van Alzheimer. En hoe klein deze bijdrage ook is bezien vanuit het groter geheel, elke stap op zoek naar een oplossing is er weer één.

In deze scriptie zal vanuit het perspectief van de reguliere geneeskunde enerzijds en het perspectief van de Chinese geneeswijze anderzijds worden gekeken naar de meest voorkomende vorm van dementie: de ziekte van Alzheimer. Lees de online scriptie “Dementie, de ziekte van Alzheimer. Vergeten te onthouden…”.

Artikel publicatie door Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA)

Ziekte van alzheimer acupunctuur artikel

De Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA) is de grootste beroepsvereniging voor acupuncturisten in Nederland. De beroepsvereniging heeft de scriptie van Yuk Chi gelezen en was onder de indruk. Daarom heeft de NVA een artikel hierover gepubliceerd in haar vakblad Huang Ti. Lees hier het artikel van de beroepsvereniging NVA.

Veelgestelde vragen over de kwaliteit en duur van acupunctuur behandelingen

Hoe weet ik of ik bij een goede acupuncturist ben?

Belangrijk is dat een acupunctuurpraktijk aangesloten is bij een beroepsvereniging die kwaliteitseisen stelt aan zijn leden. De Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur is daar één van. Yuk Chi Acupunctuur is bij deze beroepsvereniging aan gesloten en is erkend acupuncturist.

Hoe lang duurt een acupunctuur behandeling?

Het intake gesprek is telefonisch en duurt ongeveer 15 minuten. De acupunctuur behandelingen duren ongeveer 30 minuten per sessie.

Hoeveel acupunctuur behandelingen heb ik nodig?

Dit is afhankelijk van de duur, ernst en aard van uw klacht. Voor sommige eenvoudige klachten kan één behandeling voldoende zijn. Een reeks van 5 tot 10 acupunctuur behandelingen kan vele klachten verlichten. Sommige degeneratieve en chronische aandoeningen vragen om meer behandelingen. Het is altijd in uw voordeel om zo goed als mogelijk de raad van uw acupuncturist op te volgen. Dit kan een aanpassing van uw dieet zijn, specifieke oefeningen, relaxatietechnieken, Chinese kruiden nemen. Meestal verhogen ze de efficiëntie van de acupunctuurbehandeling.

Moet een huisarts een verwijzing schrijven?

Nee, dat is niet nodig. Je kunt gewoon bellen of e-mailen voor een afspraak.

Waar moet ik verder rekening mee houden als ik een afspraak heb gemaakt en voor behandeling kom?

Het intake gesprek is telefonisch en duurt ongeveer 15 minuten. In dit gesprek zal onder meer worden gevraagd naar diverse aspecten van uw gezondheid zoals medische voorgeschiedenis, slaappatroon, energieniveau, ontlasting, evt menstruatiecyclus, werkomstandigheden en andere bijzonderheden in het belang van de behandeling.
Kort na de telefonische intake vindt de eerste behandeling plaats in onze acupunctuurpraktijk. Tijdens deze acupunctuur behandeling worden uw polsen op diverse niveaus gevoeld, uw tong bekeken evenals andere uiterlijke kenmerken zoals uw uitstraling, uw totale lichaamshouding en uw motoriek.
Ik zal ook mijn vooropgestelde behandeling aan u uitleggen. Ik zal zeggen wat u mag verwachten van de therapie, en tips geven om zelf wat aan de situatie te doen (bijvoorbeeld dieet).  Indien nodig verwijs ik u naar een dokter of naar een andere therapeut.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten