Acupunctuur zorgverzekering

Zorgverzekering acupunctuur Haarlem Zorgkosten

Acupunctuur zorgverzekering vergoedingen

Wil jij met behulp van acupunctuur in balans komen of in balans blijven? Neem dan even de tijd om te kijken of je voldoende dekking van jouw acupunctuur zorgverzekering hebt. Lees hieronder een aantal feiten over de acupunctuur zorgverzekering.

Aanvullende acupunctuur zorgverzekering

Acupunctuur valt niet onder de basisverzekering, maar wordt gedekt door de aanvullende verzekeringen onder de categorie alternatieve geneeswijzen.

Volledige of gedeeltelijke vergoeding acupunctuur

Bijna alle verzekeraars beschikken over een acupunctuur zorgverzekering en vergoeden acupunctuur volledig of gedeeltelijk.

Erkende beroepsvereniging acupunctuur

Een vereiste om de kosten van acupunctuur vergoed te krijgen is dat de acupuncturist is aangesloten bij een erkende beroepsvereniging. Yuk Chi Acupunctuur is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA).

Maximum bedrag per acupunctuur behandeling

De zorgverzekeraars vergoeden vaak een maximum bedrag per acupunctuur behandeling met daarbij een maximum bedrag per kalenderjaar.

Factuur declareren bij zorgverzekeraar

Je betaalt de behandelaar rechtstreeks. Vervolgens kun je de factuur declareren bij je zorgverzekeraar die jou vervolgens uitbetaalt.

Geen eigen risico

De kosten van acupunctuur vallen niet onder het eigen risico.

Acupuncturist en arts-acupuncturist

Enkele verzekeraars maken onderscheid tussen een arts-acupuncturist (iemand is dokter + acupuncturist) en een acupuncturist (iemand is acupuncturist, maar geen dokter). Afhankelijk van jouw voorkeur kun je kiezen voor een acupuncturist of een arts-acupuncturist. Let op: een goede acupuncturist heeft een 4 jarige acupunctuur opleiding gedaan en niet enkel een paar acupunctuurvakken als onderdeel van een andere opleiding.

Geen verwijsbrief nodig

Voor acupunctuur heeft u geen verwijsbrief nodig van de huisarts. U kunt dus met elke acupuncturist rechtstreeks contact opnemen. Overigens kan het geen kwaad om uw huisarts in te lichten over acupunctuur. Mocht u daar behoefte aan hebben, doe dat dan gerust.

Hier vindt u een overzicht van alle zorgverzekeraars die acupunctuur vergoeden gepubliceerd, inclusief bijbehorende premies.

Lees ook: Acupunctuur: heb jij nog ruimte in je zorgverzekering?

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over acupunctuur zorgverzekering

Wilt u meer weten over de dekking in jouw acupunctuur zorgverzekering? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Dekt jouw zorgverzekering acupunctuur?

Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten