Acupunctuur zorgverzekering

Acupunctuur zorgverzekering vergoedingen

Wil jij met behulp van acupunctuur in balans komen of in balans blijven? Neem dan even de tijd om te kijken of je voldoende dekking van jouw acupunctuur zorgverzekering hebt. Lees hieronder een aantal feiten over de acupunctuur zorgverzekering.

Aanvullende acupunctuur zorgverzekering

Acupunctuur valt niet onder de basisverzekering, maar wordt gedekt door de aanvullende verzekeringen onder de categorie alternatieve geneeswijzen.

Volledige of gedeeltelijke vergoeding acupunctuur

Bijna alle verzekeraars beschikken over een acupunctuur zorgverzekering en vergoeden acupunctuur volledig of gedeeltelijk.

Erkende beroepsvereniging acupunctuur

Een vereiste om de kosten van acupunctuur vergoed te krijgen is dat de acupuncturist is aangesloten bij een erkende beroepsvereniging. Yuk Chi Acupunctuur is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA).

Maximum bedrag per acupunctuur behandeling

De zorgverzekeraars vergoeden vaak een maximum bedrag per behandeling met daarbij een maximum bedrag per kalenderjaar.

Factuur declareren bij zorgverzekeraar

Je betaalt de behandelaar rechtstreeks. Vervolgens kun je de factuur declareren bij je zorgverzekeraar die jou vervolgens uitbetaalt.

Geen eigen risico

De kosten van acupunctuur vallen niet onder het eigen risico.

Acupuncturist en arts-acupuncturist

Enkele verzekeraars maken onderscheid tussen een arts-acupuncturist (iemand is dokter + acupuncturist) en een acupuncturist (iemand is acupuncturist, maar geen dokter). Afhankelijk van jouw voorkeur kun je kiezen voor een acupuncturist of een arts-acupuncturist. Let op: een goede acupuncturist heeft een 4 jarige acupunctuur opleiding gedaan en niet enkel een paar acupunctuurvakken als onderdeel van een andere opleiding.

Geen verwijsbrief nodig

Voor acupunctuur heeft u geen verwijsbrief nodig van de huisarts. U kunt dus met elke acupuncturist rechtstreeks contact opnemen. Overigens kan het geen kwaad om uw huisarts in te lichten over acupunctuur. Mocht u daar behoefte aan hebben, doe dat dan gerust.

Hier vindt u een overzicht van alle zorgverzekeraars die acupunctuur vergoeden gepubliceerd, inclusief bijbehorende premies.

Lees ook:
Actuele lijst met zorgverzekeraars
Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars.
– Acupunctuur – heb jij nog ruimte in je zorgverzekering?

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem.

Contact opnemen over acupunctuur

Wilt u acupunctuur proberen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email.