Acupunctuur zonder naalden?
Laseracupunctuur

Laser acupunctuur - acupunctuur zonder naalden

Laser acupunctuur – Acupunctuur zonder naalden

Bij acupunctuur denk je al gauw aan naalden. Maar wist jij dat er tegenwoordig ook laser acupunctuur bestaat? Dat is acupunctuur zonder naalden.

Ben jij bang voor naalden of wil jij om andere redenen niet geprikt worden met naalden? Dan kun je bij ons nog steeds acupunctuur ondergaan met laser acupunctuur.

Wat is laser acupunctuur?

De moderne variant van acupunctuur zonder naalden is laser acupunctuur. Laser acupunctuur is acupunctuur waarbij met behulp van rood laserlicht wordt behandeld. Het is een moderne methode waarbij zonder naalden Chinese geneeskunde wordt toegepast. Laseracupunctuur is volledig naaldloos en volledig pijnloos.

Acupunctuur laserapparaat

Laser acupunctuur wordt gegeven met behulp van een laserapparaat. Doorgaans heeft het laserlicht een kracht van 40 milliwatt. Dat is dus 1.000 keer minder dan een gloeilamp van 40 Watt. 

De laserdraden worden op acupunctuurpunten op het lichaam geplakt en het licht penetreert vervolgens het lichaamsweefsel. Het aantal milliwatt is zo laag dat er geen warmte wordt afgegeven aan het lichaam. Deze lage kracht is veilig voor het menselijk lichaam. Je voelt niets van laser acupunctuur. Niet bij het plakken van de draden op het lichaam en ook niet als de lasers aangaan.

Onze praktijk beschikt over twee geavanceerde laserapparaten.

Electroden met laserlicht

Het laserapparaat werkt met elektroden waar laserlicht uit komt. Deze elektroden worden met huidtape vastgeplakt op acupunctuurpunten op het lichaam.

De elektroden worden aangesloten op verschillende delen van je lichaam. De exacte plekken zijn afhankelijk van jouw situatie: waar heb jij last van en wat heb jij nodig om weer in balans te kunnen komen? Dat verschilt dus per persoon en kan ook per behandeling verschillen. De plekken waar de elektroden kunnen worden geplaatst zijn bijvoorbeeld op: de ledematen, buik, hoofd, rug, oren.

Nadat de laserelektroden zijn vastgeplakt wordt de laser aangezet waarna er rood laserlicht uit wordt gestraald. De laser blijft vervolgens gedurende 30 minuten aanstaan. Gedurende deze tijd ligt u ontspannen op een comfortabele behandeltafel. Daarna worden de laserdraden weer verwijderd.

Laser acupunctuur - acupunctuur zonder naalden
Illustratie: Michaelheim-Shutterstock

Voor wie is laser acupunctuur?

Laseracupunctuur is ideaal voor mensen die geen naalden willen of mogen. Dat geldt niet alleen voor volwassenen maar ook voor kinderen is laser uiteraard ideaal aangezien kinderen bijna altijd bang zijn voor naalden. Deze vorm van acupunctuur werkt net zo goed als acupunctuur met naalden en biedt een fijn en effectief alternatief voor degenen die geen naalden willen of mogen.

Overigens is de behandeltijd bij kinderen korter. Hoe jonger ze zijn, hoe korter de behandeltijd. Dit heeft te maken met het feit dat de vitale energie van kinderen zeer bewegelijk en sterk is. Overstimulatie ligt bij kinderen al snel op de loer.

Wetenschappelijke onderzoeken

Naar laser acupunctuur zijn al diverse wetenschappelijke onderzoeken gedaan. Uit die onderzoeken blijkt dat laser acupunctuur verschillende effecten heeft, onder andere:

  • Verbetering van de doorbloeding.
  • Stimulatie van de aanmaak van collageen (collageen is een eiwit dat heel belangrijk is voor het bindweefsel van het lichaam).
  • Ontstekingsremmend / anti-bacteriele werking.
  • Stimuleert het vrijkomen van ATP (ATP is nodig voor het vrijmaken van energie in het lichaam).
  • Vermindert prikkelbaarheid van het zenuwstelsel (bedenk dat pijnprikkels via het zenuwstelsel gaan).

Heb je altijd al acupunctuur willen proberen maar waren de naalden tot nu toe een belemmering? Neem dan contact met ons op.

Lees ook de artikelen:

Veelgestelde vragen over acupunctuur zonder naalden

Wat is laser acupunctuur?

Laser acupunctuur is acupunctuur waarbij met behulp van rood laserlicht wordt behandeld. Het is een moderne methode waarbij zonder naalden Chinese geneeskunde wordt toegepast.

Doet laser acupunctuur pijn?

Laser acupunctuur is volledig naaldloos en volledig pijnloos.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten