Bang voor naalden

Bang voor naalden Acupunctuur

Ongeveer 10% van de Nederlanders is bang voor naalden

Bang voor naalden? De officiële naam voor een naaldenfobie is belonefobie. Deze term is afkomstig uit het Grieks: belone betekent: naald, phobos betekent: angst. Andere benamingen zijn naaldenangst, prikangst, prikfobie.

Bang voor naalden

Het ontstaan en de gevolgen van een angst voor naalden kan als volgt worden ingedeeld:

  1. Een eerder voorval met prikken waarbij iemand is flauwgevallen doordat de bloeddruk daalde. Het enkel terugdenken daaraan kan het gevoel van flauwte weer doen opwekken.
  2. Kinderen hebben vaak een angst voor naalden. Een naald het lichaam in zien verdwijnen ziet er immers nogal dreigend en onnatuurlijk uit. De meeste kinderen groeien hier echter overeen en hebben er later geen last meer van.
  3. Mensen die een overgevoeligheidsreactie krijgen op naalden. Terwijl het prikken van de acupunctuurnaald amper pijn doet, kunnen mensen toch een hele heftige pijnreactie ondervinden. Het is een paniekreactie waardoor de pijn vele malen erger wordt ervaren.
  4. Iemand heeft een trauma oplopen waardoor de angst is ontstaan: degene is bijvoorbeeld geprikt onder dwang of terwijl hij was vastgegrepen.

Laseracupunctuur

Vaak kunnen mensen niet precies aangeven waarom ze bang zijn voor naalden. Ze weten alleen dat ze een hele negatieve associatie hebben met naalden. Personen met naaldangst zullen dan ook niet snel acupunctuur proberen. Toch hoeft dit geen reden te zijn om acupunctuur te vermijden.

Tegenwoordig bestaat er ook zoiets als laseracupunctuur: dat is acupunctuur waarbij geen naalden worden gebruikt. In de plaats van naalden wordt dan behandeld met laserlicht. Dit is geheel pijnloos en er komt geen enkele naald aan te pas.

Ben jij bang voor naalden maar wil je acupunctuur proberen voor een bepaalde gezondheidsklacht? Zorg dan dat je terecht komt bij een acupuncturist die (ook) behandelt met laser.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over fobie bang voor naalden

Wilt u meer weten over acupunctuur en bent u bang voor naalden Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten