• 05 MRT 15
  • 0
  Examenvrees? Acupunctuur!

  Examenvrees? Acupunctuur!

  Ben jij bang dat je zakt voor je examen of toets? Of heb jij een zoon of dochter die daar last van heeft? Overweeg dan acupunctuur om dit probleem aan te pakken.

  Examenvrees

  Niemand is dol op examens. Maar een beetje gezonde spanning hoort erbij en werkt zelfs prestatieverhogend. Er zijn echter mensen die enorm veel spanning ondervinden als gevolg van een of meerdere examen(s) en last hebben van examenvrees.

  Examenvrees is een extreme angst om een examen te maken uit angst voor een onvoldoende. Behalve dat hierdoor verschillende lichamelijke klachten kunnen ontstaan, kan het ook daadwerkelijk ervoor zorgen dat een examen minder goed wordt gemaakt met slechtere examenresultaten als gevolg.

  Bij examenvrees kunnen zich de volgende klachten voordoen:
  – constante onrust en spanning
  paniekaanvallen
  – buikpijn of misselijkheid
  emotionele uitbarstingen, zoals plotseling huilen of boos worden
  slaapproblemen
  – slechte concentratie
  – trillen
  – zweten en droge mond

  Gebrek aan zelfvertrouwen

  Een gebrek aan zelfvertrouwen of het vergroten van het probleem door constant te piekeren over het examen en de angst ervoor, zijn vaak de oorzaak van examenvrees. Examenvrees komt vaker voor dan je denkt: zeker 10% van de studenten heeft er in meer of mindere mate last van.

  Acupunctuur geeft rust in het lichaam en hoofd

  Ben jij het zat om examenvrees te hebben? Probeer dan acupunctuur om een keer rustig door je examenperiode heen te komen. Acupunctuur geeft rust in het lichaam en hoofd. Het heeft een zeer kalmerende werking waardoor je minder piekert, minder angstig bent en met een geruster gevoel de examens ingaat. Ook kan het reeds opgedoken symptomen van examenangst zoals buikpijn en slaap- en concentratieproblemen bestrijden. Dit allemaal zonder dat het ten koste gaat van je concentratie en geheugen.
  Begin op tijd met acupunctuur zodat je je lichaam en geest ‘voorbereidt’ op de stressvolle examenperiode. Voorkomen is namelijk nog beter dan het bestrijden ervan.

  Ervaringen met acupunctuur

  Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem.

  Contact opnemen over acupunctuur

  Last van een examenvrees en acupunctuur proberen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 73 70 123 of stuur een email.

  Leave a reply →

Laatste nieuws