Vage klachten en acupunctuur

Vage klachten en Acupunctuur huisarts

Neem vage klachten altijd serieus – Al eens aan acupunctuur gedacht?

Vage klachten en acupunctuur | Heb jij last van vage klachten zoals vermoeidheid, hoofdpijn, spierpijn en buikpijn? Kan de dokter niets vinden en kom je er maar niet van af?

Als je last hebt van vage klachten zonder dat daar een aanwijsbare reden voor is, is dat heel vervelend. Je kan daardoor het gevoel krijgen dat je niet serieus wordt genomen, niet wordt begrepen en je kan zelfs gaan denken dat het tussen je oren zit. Het kan gevoelens van frustratie en eenzaamheid geven, bovenop de klachten waar je al last van hebt.

Veel mensen die tevergeefs het reguliere circuit zijn ingegaan en verder zoeken naar een mogelijke behandelmethode komen terecht bij een acupuncturist.

Vage klachten en acupunctuur

Acupunctuur is gebaseerd op de gedachte dat lichaam en geest een geheel zijn. Problemen in het lichaam kunnen geestelijke problemen geven en visa versa. Ook kun je een klacht hebben in een bepaald lichaamsdeel hebben terwijl de oorzaak daarvan in een ander lichaamsdeel ligt. Iemand met bijvoorbeeld darmklachten, hoeft niet perse een afwijking in de buikholte/darmen te hebben. Volgens de Chinezen kan buikpijn ook veroorzaakt worden door bijvoorbeeld stress. Dit zie je vaak bij kleine kinderen.

Het onderzoeken van vage klachten door een dokter kan zeker geen kwaad en is absoluut aan te bevelen. Als er geen afwijkingen worden geconstateerd, is het in ieder geval fijn dat het bestaan van bepaalde aandoeningen wordt uitgesloten.

Dit neemt niet weg dat het voor de patiënt heel vervelend is als de klachten desondanks blijven bestaan. In dit geval is acupunctuur zeker het proberen waard. Tijdens de intake voorafgaand aan de acupunctuurbehandeling wordt de hele gezondheid in beschouwing genomen. Er wordt dus niet alleen gepraat over de klacht zelf. Factoren zoals: emoties, werk, relaties, voeding, nachtrust en andere bestaande kwalen worden tijdens de intake mee besproken. Dit allemaal tezamen geeft een totaalbeeld van de gezondheid van de persoon en veelal komt de oorzaak van de klacht dan vanzelf naar boven drijven. De behandeling die volgt zal dan gericht zijn op de klacht zelf als ook op de oorzaak van de klacht.

Loop dus niet lang door met vage klachten maar probeer eens acupunctuur om er eindelijk vanaf te komen.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over vage klachten en acupunctuur

Wilt u meer weten over vage klachten en acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten