Vage klachten en acupunctuur

Dekt jouw zorgverzekering acupunctuur?

Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars

Wie zijn wij en wat wij voor u kunnen betekenen?

Lees alle ervaringen van onze praktijk

Neem vage klachten altijd serieus – Al eens aan acupunctuur gedacht?

Vage klachten en acupunctuur | Heb jij last van vage klachten zoals vermoeidheid, hoofdpijn, spierpijn en buikpijn? Kan de dokter niets vinden en kom je er maar niet van af?

Als je last hebt van vage klachten zonder dat daar een aanwijsbare reden voor is, is dat heel vervelend. Je kan daardoor het gevoel krijgen dat je niet serieus wordt genomen, niet wordt begrepen en je kan zelfs gaan denken dat het tussen je oren zit. Het kan gevoelens van frustratie en eenzaamheid geven, bovenop de klachten waar je al last van hebt.

Veel mensen die tevergeefs het reguliere circuit zijn ingegaan en verder zoeken naar een mogelijke behandelmethode komen terecht bij een acupuncturist.

Vage klachten en acupunctuur

Acupunctuur is gebaseerd op de gedachte dat lichaam en geest een geheel zijn. Problemen in het lichaam kunnen geestelijke problemen geven en visa versa. Ook kun je een klacht hebben in een bepaald lichaamsdeel hebben terwijl de oorzaak daarvan in een ander lichaamsdeel ligt. Iemand met bijvoorbeeld darmklachten, hoeft niet perse een afwijking in de buikholte/darmen te hebben. Volgens de Chinezen kan buikpijn ook veroorzaakt worden door bijvoorbeeld stress. Dit zie je vaak bij kleine kinderen.

Het onderzoeken van vage klachten door een dokter kan zeker geen kwaad en is absoluut aan te bevelen. Als er geen afwijkingen worden geconstateerd, is het in ieder geval fijn dat het bestaan van bepaalde aandoeningen wordt uitgesloten.

Dit neemt niet weg dat het voor de patiënt heel vervelend is als de klachten desondanks blijven bestaan. In dit geval is acupunctuur zeker het proberen waard. Tijdens de intake voorafgaand aan de acupunctuurbehandeling wordt de hele gezondheid in beschouwing genomen. Er wordt dus niet alleen gepraat over de klacht zelf. Factoren zoals: emoties, werk, relaties, voeding, nachtrust en andere bestaande kwalen worden tijdens de intake mee besproken. Dit allemaal tezamen geeft een totaalbeeld van de gezondheid van de persoon en veelal komt de oorzaak van de klacht dan vanzelf naar boven drijven. De behandeling die volgt zal dan gericht zijn op de klacht zelf als ook op de oorzaak van de klacht.

Loop dus niet lang door met vage klachten maar probeer eens acupunctuur om er eindelijk vanaf te komen.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over vage klachten en acupunctuur

Wilt u meer weten over vage klachten en acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

18 aug 2015

Acupunctuur Haarlem en omstreken

De acupunctuurpraktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord, direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona crisis Acupunctuur na corona: ben jij uit balans door de Corona crisis? Wil jij ondersteuning hebben om je weer gezonder en vitaler te voelen? Heb je wel eens gedacht aan acupunctuur na Corona? Lees hier wat acupunctuur voor...

Lees meer
Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Afspraken maken bij Yuk Chi Acupunctuur weer mogelijk Zojuist heeft het kabinet aangegeven dat Acupunctuur weer mogelijk is vanaf aankomende maandag 11 mei 2020. Mocht je nog geen afspraak bij ons hebben ingepland, doe dat dan snel want de agenda...

Lees meer
Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur ter ondersteuning in Wuhan Corona patiënten en acupunctuur | Corona patienten in het Leishenshan Hospital in Wuhan (China) kregen acupunctuurbehandelingen voor klachten zoals slapeloosheid en migraine. Deze...

Lees meer
Mededeling ivm Coronavirus

Mededeling ivm Coronavirus

In verband met het Coronavirus hebben wij de volgende mededeling 1. Om onze patiënten zoveel mogelijk te kunnen blijven helpen tijdens deze bijzondere tijden met het Coronavirus zijn wij vooralsnog gewoon geopend en kunnen alle afspraken doorgaan...

Lees meer