• 18 AUG 15
  • 0
  Vage klachten

  Vage klachten

  Neem vage klachten altijd serieus

  Heb jij last van vage klachten zoals vermoeidheid, hoofdpijn, spierpijn en buikpijn? Kan de dokter niets vinden en kom je er maar niet van af?

  Als je last hebt van vage klachten zonder dat daar een aanwijsbare reden voor is, is dat heel vervelend. Je kan daardoor het gevoel krijgen dat je niet serieus wordt genomen, niet wordt begrepen en je kan zelfs gaan denken dat het tussen je oren zit. Het kan gevoelens van frustratie en eenzaamheid geven, bovenop de klachten waar je al last van hebt.

  Veel mensen die tevergeefs het reguliere circuit zijn ingegaan en verder zoeken naar een mogelijke behandelmethode komen terecht bij een acupuncturist.

  Acupunctuur

  Acupunctuur is gebaseerd op de gedachte dat lichaam en geest een geheel zijn. Problemen in het lichaam kunnen geestelijke problemen geven en visa versa. Ook kun je een klacht hebben in een bepaald lichaamsdeel hebben terwijl de oorzaak daarvan in een ander lichaamsdeel ligt. Iemand met bijvoorbeeld darmklachten, hoeft niet perse een afwijking in de buikholte/darmen te hebben. Volgens de Chinezen kan buikpijn ook veroorzaakt worden door bijvoorbeeld stress. Dit zie je vaak bij kleine kinderen.
  Het onderzoeken van vage klachten door een dokter kan zeker geen kwaad en is absoluut aan te bevelen. Als er geen afwijkingen worden geconstateerd, is het in ieder geval fijn dat het bestaan van bepaalde aandoeningen wordt uitgesloten.

  Dit neemt niet weg dat het voor de patiënt heel vervelend is als de klachten desondanks blijven bestaan. In dit geval is acupunctuur zeker het proberen waard. Tijdens de intake voorafgaand aan de acupunctuurbehandeling wordt de hele gezondheid in beschouwing genomen. Er wordt dus niet alleen gepraat over de klacht zelf. Factoren zoals: emoties, werk, relaties, voeding, nachtrust en andere bestaande kwalen worden tijdens de intake mee besproken. Dit allemaal tezamen geeft een totaalbeeld van de gezondheid van de persoon en veelal komt de oorzaak van de klacht dan vanzelf naar boven drijven. De behandeling die volgt zal dan gericht zijn op de klacht zelf als ook op de oorzaak van de klacht.

  Loop dus niet lang door met vage klachten maar probeer eens acupunctuur om er eindelijk vanaf te komen.

  Leave a reply →

Laatste nieuws