Sinusitis / holte ontsteking en acupunctuur

Holte ontsteking en acupunctuur

Heb jij last van een holte ontsteking en acupunctuur proberen?

Holte ontsteking en acupunctuur | Wat begint als een simpele verkoudheid, kan soms leiden tot een ontsteking in de holtes van je hoofd. Zo een ontsteking heet ook wel sinusitis.

Je schedel heeft verschillende kleine loze holtes, denk aan de holtes bij je neus, voorhoofd en kaak. Als een bacterie of virus daarin terecht komt, kan deze daar gaan woekeren en een ontsteking veroorzaken

Bij een verkoudheid of griep krijg je vaak last van een verstopte neus. Bacteriën en virussen krijgen dan mooi de kans om zich daar flink te vermenigvuldigen. Dit geldt onder meer ook bij hooikoorts, een scheve neusschot of bij neuspoliepen.

Symptomen van een holte-onsteking zijn

  • Heftige en bonkende hoofdpijn, vooral rond de ogen
  • Hoesten en niezen
  • Verstopte neus
  • Dik en taai groen slijm
  • Verlies van reuk en smaak
  • Drukkend gevoel rond je ogen/neus/kaak
  • Pijn in je gezicht bij bukken of kauwen

Een slechte weerstand, problemen met je gebit of roken kunnen het ontstaan van een holte-ontsteking bevorderen.

In de Chinese geneeskunde is een holte-ontsteking in feite een ophoping van warmte in het hoofd. Dit verklaart deels waarom je hoofd drukkend aanvoelt en waarom de holtes dicht gaan zitten. Met behulp van acupunctuur kan deze warmte uit het hoofd worden verwijderd zodat er weer ruimte ontstaat voor doorstroming van goede energie. Daarnaast helpt acupunctuur om je algehele weerstand te verbeteren.

Heb jij vaak of lang last van een holte-ontsteking? Of ben je het zat om vaak of langdurig antibiotica te gebruiken? Probeer dan acupunctuur om je holtes weer vrij te maken.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over holte ontsteking en acupunctuur

Wilt u meer weten over holte ontsteking en acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten