• 11 AUG 15
  • 0
  Sinusitis – holte ontsteking

  Sinusitis – holte ontsteking

  Heb jij last van een holte ontsteking?

  Wat begint als een simpele verkoudheid, kan soms leiden tot een ontsteking in de holtes van je hoofd. Zo een ontsteking heet ook wel sinusitis.

  Je schedel heeft verschillende kleine loze holtes, denk aan de holtes bij je neus, voorhoofd en kaak. Als een bacterie of virus daarin terecht komt, kan deze daar gaan woekeren en een ontsteking veroorzaken. Bij een verkoudheid of griep krijg je vaak last van een verstopte neus. Bacteriën en virussen krijgen dan mooi de kans om zich daar flink te vermenigvuldigen. Dit geldt onder meer ook bij hooikoorts, een scheve neusschot of bij neuspoliepen.

  Symptomen van een holte-onsteking zijn

  – Heftige en bonkende hoofdpijn, vooral rond de ogen
  – Hoesten en niezen
  – Verstopte neus
  – Dik en taai groen slijm
  – Verlies van reuk en smaak
  – Drukkend gevoel rond je ogen/neus/kaak
  – Pijn in je gezicht bij bukken of kauwen

  Een slechte weerstand, problemen met je gebit of roken kunnen het ontstaan van een holte-ontsteking bevorderen.

  In de Chinese geneeskunde is een holte-ontsteking in feite een ophoping van warmte in het hoofd. Dit verklaart deels waarom je hoofd drukkend aanvoelt en waarom de holtes dicht gaan zitten. Met behulp van acupunctuur kan deze warmte uit het hoofd worden verwijderd zodat er weer ruimte ontstaat voor doorstroming van goede energie. Daarnaast helpt acupunctuur om je algehele weerstand te verbeteren.

  Heb jij vaak of lang last van een holte-ontsteking? Of ben je het zat om vaak of langdurig antibiotica te gebruiken? Probeer dan acupunctuur om je holtes weer vrij te maken.

  Leave a reply →

Laatste nieuws