Fibromyalgie en acupunctuur

Reuma Fibromyalgie en acupunctuur

Fibromyalgie is een vorm van reuma – acupunctuur helpt

Fibromyalgie en acupunctuur | In Nederland heeft ongeveer 2% van de bevolking last van fibromyalgie. Het zijn vooral vrouwen die dit hebben en het komt tot uiting meestal tussen de 25 en 40 jaar.

Bij fibromyalgie zijn spieren en bindweefsel aangedaan waardoor iemand last heeft van chronische pijn. Deze pijn kan zo erg zijn dat werken of sporten problematisch wordt.

Pijn aan de spieren en spierstijfheid

Mensen met fibromyalgie hebben pijn aan de spieren en spierstijfheid. Dit gaat vaak gepaard met enorme vermoeidheid, slaapproblemen en krachtverlies. Soms kunnen er ook klachten optreden zoals: darmproblemen, depressie, chronische hoofdpijn, concentratieproblemen en tintelingen. Elke persoon met fibromyalgie kan last hebben van verschillende symptomen. En de mate waarin iemand last ervan heeft kan verschillen van dag op dag. De ene dag kan veel vervelender en pijnlijker aanvoelen dan de andere dag.

Het lastige van deze vorm van reuma is dat de oorzaak ervan (nog) niet bekend is en de patiënt qua uiterlijk er vaak gezond uitziet. De medici kunnen geen aanwijsbare lichamelijke afwijkingen vinden bij fibromyalgie patiënten. Uit onderzoeken naar deze aandoening komen aanwijzingen naar voren dat de hersenen een rol spelen bij deze aandoening. Maar complete duidelijkheid hierover ontbreekt vooralsnog.

De behandeling van fibromyalgie is dan ook vooral gericht op het bestrijden van de symptomen zoals pijn, stijfheid, vermoeidheid en slaapproblemen.

Chinese geneeskunde en pijn

In de Chinese geneeskunde wordt het volgende gezegd over pijn: “ als het stroomt is er geen pijn, als het niet stroomt is er pijn”. Daarmee wordt bedoeld dat als energie stroomt er geen pijn is, en als energie niet stroomt er pijnklachten kunnen ontstaan.

Fibromyalgie en acupunctuur

Acupunctuur werkt heel goed bij pijnklachten. Dit komt doordat acupunctuur het lichaam helpt om de energie weer te doen stromen. Doordat de energie gaat stromen, verdwijnt of vermindert de pijn. Daarnaast werkt acupunctuur ook goed bij klachten zoals slaapproblemen, stijfheid en darmproblemen.

Heb jij fibromyalgie of andere pijnklachten en ben je het zat om ermee rond te lopen? Probeer dan acupunctuur.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over fibromyalgie en acupunctuur

Wilt u meer weten over fibromyalgie en acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten