• 04 AUG 15
  • 0
  Fibromyalgie reuma

  Fibromyalgie reuma

  Fibromyalgie is een vorm van reuma

  In Nederland heeft ongeveer 2% van de bevolking last van fibromyalgie. Het zijn vooral vrouwen die dit hebben en het komt tot uiting meestal tussen de 25 en 40 jaar.

  Bij fibromyalgie zijn spieren en bindweefsel aangedaan waardoor iemand last heeft van chronische pijn. Deze pijn kan zo erg zijn dat werken of sporten problematisch wordt.

  Pijn aan de spieren en spierstijfheid

  Mensen met fibromyalgie hebben pijn aan de spieren en spierstijfheid. Dit gaat vaak gepaard met enorme vermoeidheid, slaapproblemen en krachtverlies. Soms kunnen er ook klachten optreden zoals: darmproblemen, depressie, chronische hoofdpijn, concentratieproblemen en tintelingen. Elke persoon met fibromyalgie kan last hebben van verschillende symptomen. En de mate waarin iemand last ervan heeft kan verschillen van dag op dag. De ene dag kan veel vervelender en pijnlijker aanvoelen dan de andere dag.

  Het lastige van fibromyalgie is dat de oorzaak ervan (nog) niet bekend is en de patiënt qua uiterlijk er vaak gezond uitziet. De medici kunnen geen aanwijsbare lichamelijke afwijkingen vinden bij fibromyalgie patiënten. UIt onderzoeken naar deze aandoening komen aanwijzingen naar voren dat de hersenen een rol spelen bij deze aandoening. Maar complete duidelijkheid hierover ontbreekt vooralsnog.

  De behandeling van fibromyalgie is dan ook vooral gericht op het bestrijden van de symptomen zoals pijn, stijfheid, vermoeidheid en slaapproblemen.

  Chinese geneeskunde en pijn

  In de Chinese geneeskunde wordt het volgende gezegd over pijn: “ als het stroomt is er geen pijn, als het niet stroomt is er pijn”. Daarmee wordt bedoeld dat als energie stroomt er geen pijn is, en als energie niet stroomt er pijnklachten kunnen ontstaan.

  Fibromyalgie en acupunctuur

  Acupunctuur werkt heel goed bij pijnklachten. Dit komt doordat acupunctuur het lichaam helpt om de energie weer te doen stromen. Doordat de energie gaat stromen, verdwijnt of vermindert de pijn. Daarnaast werkt acupunctuur ook goed bij klachten zoals slaapproblemen, stijfheid en darmproblemen.

  Heb jij fibromyalgie of andere pijnklachten en ben je het zat om ermee rond te lopen? Probeer dan acupunctuur.

  Leave a reply →

Laatste nieuws