Fibromyalgie reuma

Dekt jouw zorgverzekering acupunctuur?

Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars

Wie zijn wij en wat wij voor u kunnen betekenen?

Lees alle ervaringen van onze praktijk

Fibromyalgie is een vorm van reuma

In Nederland heeft ongeveer 2% van de bevolking last van fibromyalgie. Het zijn vooral vrouwen die dit hebben en het komt tot uiting meestal tussen de 25 en 40 jaar.

Bij fibromyalgie zijn spieren en bindweefsel aangedaan waardoor iemand last heeft van chronische pijn. Deze pijn kan zo erg zijn dat werken of sporten problematisch wordt.

Pijn aan de spieren en spierstijfheid

Mensen met fibromyalgie hebben pijn aan de spieren en spierstijfheid. Dit gaat vaak gepaard met enorme vermoeidheid, slaapproblemen en krachtverlies. Soms kunnen er ook klachten optreden zoals: darmproblemen, depressie, chronische hoofdpijn, concentratieproblemen en tintelingen. Elke persoon met fibromyalgie kan last hebben van verschillende symptomen. En de mate waarin iemand last ervan heeft kan verschillen van dag op dag. De ene dag kan veel vervelender en pijnlijker aanvoelen dan de andere dag.

Het lastige van fibromyalgie is dat de oorzaak ervan (nog) niet bekend is en de patiënt qua uiterlijk er vaak gezond uitziet. De medici kunnen geen aanwijsbare lichamelijke afwijkingen vinden bij fibromyalgie patiënten. UIt onderzoeken naar deze aandoening komen aanwijzingen naar voren dat de hersenen een rol spelen bij deze aandoening. Maar complete duidelijkheid hierover ontbreekt vooralsnog.

De behandeling van fibromyalgie is dan ook vooral gericht op het bestrijden van de symptomen zoals pijn, stijfheid, vermoeidheid en slaapproblemen.

Chinese geneeskunde en pijn

In de Chinese geneeskunde wordt het volgende gezegd over pijn: “ als het stroomt is er geen pijn, als het niet stroomt is er pijn”. Daarmee wordt bedoeld dat als energie stroomt er geen pijn is, en als energie niet stroomt er pijnklachten kunnen ontstaan.

Fibromyalgie en acupunctuur

Acupunctuur werkt heel goed bij pijnklachten. Dit komt doordat acupunctuur het lichaam helpt om de energie weer te doen stromen. Doordat de energie gaat stromen, verdwijnt of vermindert de pijn. Daarnaast werkt acupunctuur ook goed bij klachten zoals slaapproblemen, stijfheid en darmproblemen.

Heb jij fibromyalgie of andere pijnklachten en ben je het zat om ermee rond te lopen? Probeer dan acupunctuur.

4 aug 2015

Acupunctuur Haarlem en omstreken

De acupunctuurpraktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord, direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur na Corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na Corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na Corona crisis Ben jij uit balans door de Corona crisis? Wil jij ondersteuning hebben om je weer gezonder en vitaler te voelen? Heb je wel eens gedacht aan acupunctuur na Corona? Lees hier wat acupunctuur voor jou kan betekenen. Sinds...

Lees meer
Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Afspraken maken bij Yuk Chi Acupunctuur weer mogelijk Zojuist heeft het kabinet aangegeven dat Acupunctuur weer mogelijk is vanaf aankomende maandag 11 mei 2020. Mocht je nog geen afspraak bij ons hebben ingepland, doe dat dan snel want de agenda...

Lees meer
Acupunctuur in China bij Corona patienten

Acupunctuur in China bij Corona patienten

Corona patienten en acupunctuur Corona patienten in het Leishenshan Hospital in Wuhan (China) kregen acupunctuurbehandelingen voor klachten zoals slapeloosheid en migraine. Deze acupunctuurbehandelingen werden gegeven door medici van het Yueyang...

Lees meer
Mededeling ivm Coronavirus

Mededeling ivm Coronavirus

In verband met het Coronavirus hebben wij de volgende mededeling 1. Om onze patiënten zoveel mogelijk te kunnen blijven helpen tijdens deze bijzondere tijden met het Coronavirus zijn wij vooralsnog gewoon geopend en kunnen alle afspraken doorgaan*....

Lees meer