• 28 JUL 15
  • 0
  Over een paar weken weer naar school of aan het werk

  Over een paar weken weer naar school of aan het werk

  School en werk

  De zomer is nog niet afgelopen, gelukkig maar! Maar over een paar weken begint school of werk weer. Sommigen hebben tegen die tijd super veel zin om iedereen weer te zien en aan de slag te gaan. Maar daarentegen zijn er ook mensen die er juist erg tegenop kijken.

  Hoe zorg je ervoor dat je deze omschakeling soepel doorkomt? Hieronder een aantal tips:

  1) Probeer het vakantiegevoel vast te houden. Ging je lekker wandelen tijdens je vakantie? Wandel dan ook even als je thuiskomt van school of werk. Of geniet nog lekker van dat wijntje of exotische hapje wat je tijdens je vakantie graag nam.

  2) Bereid je voor op de start van school of werk door je er langzaam op voor te bereiden: ga gezellig shoppen met vriendinnen voor nieuwe schoolspullen of maak een lijstje met goede voornemens voor je werk (bijvoorbeeld minder overwerken, in de pauze echt dat rondje buiten gaan lopen etc.)

  3) Zorg dat je een paar dagen voor de start van school of werk begint met het aanpassen van je ritme: elke dag iets eerder naar bed en iets eerder opstaan. Je sportroutine weer langzaam gaan oppakken en regelmatiger gaan eten

  4) Zorg dat je klusjes af hebt en je huis op orde is. Dan kun je je de eerste week rustig focussen op je school of werk.

  5) Plan weer een nieuwe vakantie of uitje in zodat je ergens naar kunt uitkijken.

  Maak jij je druk over het nieuwe schooljaar of over je baan omdat je bang bent dat je het niet goed doet? Acupunctuur kan je dan wellicht helpen. Het kan je namelijk ondersteunen bij het loslaten van spanning, het verbeteren van geheugen en concentratie en het verminderen van angst. Ook de overgang naar het nieuwe ritme zal er makkelijker door verlopen. Een rustige zomerperiode is een perfect moment om jezelf weer in balans te brengen. Wacht dus niet langer en kijk of acupunctuur wat voor jou is.

  Sluit met bovenstaande tips je vakantie over een paar weken mooi af en ga met een lekker gevoel de nazomer in!

  Leave a reply →

Laatste nieuws