Herfstdip, depressie en acupunctuur

Depressie en acupunctuur

Herfstdip of depressie en acupunctuur proberen? Uit onderzoek blijkt dat Chinese Geneeskunde kan helpen

Depressie en acupunctuur | Heb jij je dikke jas weer aan? Ligt het winterdekbed al klaar? Loop je te snotteren en niezen? Als je naar buiten kijkt zie je boomblaadjes op de grond liggen en als je in de supermarkt loopt zie je pepernoten en chocoladeletters in de schappen. Het kan niet anders: het is weer herfst! Veel mensen hebben last van een herfstdip of depressie. De overgang van een mooie zonnige zomer naar een koude, natte, donkere periode gaat bij velen niet vlekkeloos. Somberheid ligt op de loer.

Heb jij (weer) last van een herfstdip of depressie, maar ben jij deze liever kwijt dan rijk? Dan vind jij het volgende onderzoek over depressie en acupunctuur vast interessant!

Acupunctuurbehandelingen tegen depressie

Onderzoekers van Jinan University (Guangzhou, China) hebben een onderzoek gedaan naar depressie bij 72 patiënten. De ene helft van deze patiënten kreeg acupunctuurbehandelingen tegen depressie en de andere helft kreeg als behandeling het medicijn Prozac onder begeleiding van een arts.

De patiënten die deelnamen aan dit onderzoek voldeden aan de volgende criteria:

  1. Gevoelens van somberheid/melancholie. Dit kan zich uiten in verlies van interesse en blijdschap, verminderde energie, trage reactie, laag zelfbeeld, schuldgevoel, problemen met de verbeelding en zelfkritisch zijn, slaapproblemen, verminderde eetlust, verminderde seksuele behoefte, en
  2. Sociaal disfunctioneren, en
  3. Bovengenoemde symptomen voor een aaneengesloten periode van minimaal 2 weken

De patiënten uit de acupunctuurgroep ondergingen 4 reeksen van 10 acupunctuurbehandelingen. Na afloop werd er een efficiency resultaat behaald van 88,9%.

De patiënten uit de Prozacgroep kregen 4 reeksen van 10 tabletten (1 per dag) Prozac toegediend. Na afloop werd bij deze groep een efficiency resultaat behaald van 84,8%.

Beter resultaat acupunctuurpatiënten

Alhoewel beide groepen goede resultaten boekten, was het resultaat beter bij de groep acupunctuurpatiënten. Daarnaast bleek dat er ook nog een ander voordeel werd behaald bij deze groep: ze hadden geen ontwenningsverschijnselen na stoppen van de acupunctuurbehandelingen, terwijl de groep Prozacpatienten hier wel last van had.

Uit dit onderzoek blijkt dat acupunctuur serieus het overwegen waard is als behandelmethode bij depressie. Het bovenstaande onderzoek is in die zin nog vrij beperkt dat het maar 72 personen betrof. Hopelijk zijn de resultaten reden genoeg voor veel onderzoekers om dit onderzoek op grotere schaal te verrichten. Dit betekent gelukkig niet dat als jij last hebt van een dip of depressie hierop hoeft te wachten. Probeer acupunctuur om van je dip / depressie af te komen. Het is het proberen waard.

Bron: Health CMI

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over depressie en acupunctuur

Wilt u meer weten over depressie en acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten