• 29 JAN 16
  • 0
  Ruim miljoen Nederlanders is weleens depressief

  Ruim miljoen Nederlanders is weleens depressief

  Depressief

  In 2014 was 8 procent van de Nederlanders van twaalf jaar of ouder depressief. Dat komt neer op ruim een miljoen personen.

  Vrouwen zijn vaker depressief dan mannen,blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). 9 procent van de vrouwen stelt zich in 2014 depressief te hebben gevoeld, tegenover 6 procent van de mannen. Vrouwen krijgen ook bijna twee keer vaker antidepressiva verstrekt dan mannen, namelijk 8 tegenover 4 procent.

  Leeftijd

  Depressieve gevoelens komen het vaakst voor bij 40- tot 50-jarigen. Eén op de tien personen van middelbare leeftijd was in 2014 depressief. Na die leeftijd daalt het percentage weer, met een kleine stijging na 75 jaar of ouder.

  Ook opleiding is een belangrijke factor in depressies. Van de Nederlanders van 25 jaar of ouder met minimaal een hbo-diploma was in 2014 3 procent depressief. Bij mensen met enkel basisonderwijs ligt dat percentage maar liefst vijf keer hoger. Ook krijgen laagopgeleiden vaker antidepressiva voorgeschreven.

  Wanneer is men depressief?

  Een depressie is anders dan je een paar dagen niet ‘lekker’ voelen of normale stemmingswisselingen gedurende de dag. Personen die last hebben van klinische depressie hebben maanden tot jarenlang gevoelens van verdriet, angst, wanhoop en minderwaardigheid. Ze verliezen interesse in activiteiten waar ze vroeger veel plezier aan beleefden en hebben soms ook lichamelijke klachten zoals slaapproblemen.

  Acupunctuur aan te raden bij matige tot ernstige depressie

  Onderzoek heeft aangetoond dat acupunctuur en counseling beiden een positief effect hebben op patiënten met een matige tot ernstige depressie. Lees hier het hele artikel over depressiviteit.

  Acupunctuur even effectief als begeleiding bij depressie

  Uit een onlangs in PLOS ONE gepubliceerde studie blijkt dat acupunctuur op zijn minst net zo effectief is als begeleiding bij het behandelen van symptomen van een depressie en in specifieke gevallen kan leiden tot bijna 50% verbetering op de depressie-schaal in slechts 3 maanden tijd. Lees hier het hele artikel over de effectiviteit van acupunctuur bij een depressie.

  Lees ook:
  – Acupunctuur biedt oplossing bij slaapproblemen, depressies en schizofrenie
  – Slaapproblemen
  – Herfstdip, depressie en acupunctuur

  Depressie en acupunctuur ervaringen

  Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem.

  Contact opnemen over depressie en acupunctuur

  Bent u depressief en acupunctuur proberen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 73 70 123 of stuur een .

  Leave a reply →

Laatste nieuws