Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na Corona crisis

Acupunctuur na corona crisis

Acupunctuur na corona: ben jij uit balans door de Corona crisis? Wil jij ondersteuning hebben om je weer gezonder en vitaler te voelen? Heb je wel eens gedacht aan acupunctuur na Corona? Lees hier wat acupunctuur voor jou kan betekenen.

Sinds maart dit jaar hebben we te kampen met een Corona crisis die een enorme weerslag heeft op ons leven. Gelukkig zitten we inmiddels in de fase dat er wat versoepelingen zijn doorgevoerd en nog meer versoepelingen op de planning staan. Het Corona virus lijkt onder controle en ons leven gaat weer normalere vormen aannemen.

Wij zijn weer geopend sinds 11 mei 2020 en kunnen gelukkig weer acupunctuurbehandelingen aanbieden aan mensen die dit nodig hebben. De klachten waarvoor mensen nu bij ons komen zijn divers en lopen uiteen. Hieronder een rijtje van klachten die we momenteel veel zien in onze praktijk.

Stress, onrust en somberheid

Mensen zijn door de Corona crisis meer gestresst en onrustig. Ook kunnen er gevoelens van somberheid zijn. De angst voor het onbekende virus, het thuiswerken, geldzorgen, het thuisonderwijs van de kinderen, het inachtnemen van de hygiene-maatregelen, het zoveel mogelijk thuis blijven, gezondheidsproblemen en het mijden van sociaal contact. Dit zijn allemaal dingen die het normale ritme en ons leven overhoop hebben gehaald. Veel mensen ervaren hierdoor stress, spanningen en sombere gevoelens. Acupunctuur helpt ontzettend goed bij het kalmeren en tot rust brengen van lichaam en geest.

Pijnklachten en vermoeidheid

Doordat de sportscholen dicht zijn bewegen we veel minder. Hierdoor ontstaan pijnklachten of nemen pijnklachten weer toe en ervaren mensen veel vermoeidheid. Door het thuiswerken – met werkplekken die vaak niet gezond zijn – krijgen mensen veel last van houding gerelateerde pijnklachten zoals nekpijn en rugpijn. Acupunctuur is effectief bij pijnklachten en ondersteunt de energie.

Meer eten, drinken en roken

Mensen werken minder, zijn meer thuis en hebben minder voorhanden om te doen. Hierdoor gaan veel mensen meer eten, drinken en roken. Soms uit verveling en soms uit stress. Acupunctuur kan de hunkering naar eten, drinken en roken verminderen.

Terugval van klachten

In onze praktijk komen veel mensen regelmatig terug voor ‘onderhoud’. Dit heeft als doel om bestaande klachten die eerder met acupunctuur succesvol zijn behandeld onder controle te houden en om te voorkomen dat de klachten weer gaan verergeren. Doordat wij een tijd gedwongen gesloten zijn geweest hebben wij langere tijd geen patiënten kunnen behandelen. Klachten die onder controle waren zijn hierdoor weer verergerd. Dit geldt voor pijnklachten, maar ook voor bijv. menstruatieproblemen, slaapproblemen, stoelgangproblemen, hooikoorts etc.

Kortom: Acupunctuur kan een goede behandelmethode zijn om jezelf na deze heftige Corona periode te helpen om weer lekker op de rit te komen. Wil jij op een veilige en effectieve manier iets doen voor jezelf en aan jezelf, maak dan gerust een afspraak in onze praktijk.

Uiteraard werken wij met een Corona-protocol om de veiligheid van onze patiënten en onszelf zoveel mogelijk te waarborgen.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over acupunctuur na corona

Wilt u meer weten over acupunctuur na corona? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten