Acupunctuur bij pijnlijke menstruaties

Pijnlijke menstruaties en acupunctuur

Pijnlijke menstruaties | dysmenorrhea

Diverse studies hebben aangetoond dat acupunctuur de pijn en de duur van dysmenorrhea, ook wel bekend als pijnlijke menstruaties, kan verminderen.

In 2010 is een onderzoek gepubliceerd in Evidence-based Complimentary and Alternative Medicine. Dat onderzoek richtte zich op vrouwen die minimaal een jaar last hadden van een matige tot ernstige vorm van pijnlijke menstruaties. Al deze vrouwen hadden geweigerd orale anticonceptie te nemen (normaliter een van de eerst voorgeschreven medicatie bij een pijnlijke menstruatie). Pijnstillers die ze wel namen hadden geen effect.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat 13 van de in totaal 15 vrouwen een significante pijnvermindering ervoeren. Ook daalde de hoeveelheid pijnstillers dat ze namen na afloop van de acupunctuurbehandelingen.

Een ander onderzoek verricht door onderzoekers van de Shandong Acacdemy of Chinese Medicine en gepubliceerd in the Chinese Journal of Integrative Medicine in 2011, onderzocht 80 vrouwen met pijnlijke menstruaties gedurende 3 menstruatiecycli. Deze vrouwen kregen of geen acupunctuur, of een acupunctuurbehandeling gedurende de periode dat ze last hadden van hun symptomen, of een acupunctuurbehandeling vlak voor de start van de menstruatie.

De onderzoekers kwamen tot ontdekking dat acupunctuur vlak voor de start van de menstruatie de ernst en lengte van de pijn meer deed afnemen, dan bij geen acupunctuur of acupunctuur ten tijde van het aanwezig zijn van de symptomen.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over pijnlijke menstruaties en acupunctuur

Wilt u meer weten over pijnlijke menstruaties en acupunctuur? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten