• 17 JAN 15
  • 0
  Acupunctuur bij pijnlijke menstruaties

  Acupunctuur bij pijnlijke menstruaties

  Pijnlijke menstruaties | dysmenorrhea

  Diverse studies hebben aangetoond dat acupunctuur de pijn en de duur van dysmenorrhea, ook wel bekend als pijnlijke menstruaties, kan verminderen.

  In 2010 is een onderzoek gepubliceerd in Evidence-based Complimentary and Alternative Medicine. Dat onderzoek richtte zich op vrouwen die minimaal een jaar last hadden van een matige tot ernstige vorm van pijnlijke menstruaties. Al deze vrouwen hadden geweigerd orale anticonceptie te nemen (normaliter een van de eerst voorgeschreven medicatie bij een pijnlijke menstruatie). Pijnstillers die ze wel namen hadden geen effect.
  Uit het onderzoek kwam naar voren dat 13 van de in totaal 15 vrouwen een significante pijnvermindering ervoeren. Ook daalde de hoeveelheid pijnstillers dat ze namen na afloop van de acupunctuurbehandelingen.

  Een ander onderzoek verricht door onderzoekers van de Shandong Acacdemy of Chinese Medicine en gepubliceerd in the Chinese Journal of Integrative Medicine in 2011, onderzocht 80 vrouwen met pijnlijke menstruaties gedurende 3 menstruatiecycli. Deze vrouwen kregen of geen acupunctuur, of een acupunctuurbehandeling gedurende de periode dat ze last hadden van hun symptomen, of een acupunctuurbehandeling vlak voor de start van de menstruatie.
  De onderzoekers kwamen tot ontdekking dat acupunctuur vlak voor de start van de menstruatie de ernst en lengte van de pijn meer deed afnemen, dan bij geen acupunctuur of acupunctuur ten tijde van het aanwezig zijn van de symptomen.

  Ervaringen met acupunctuur

  Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem.

  Contact opnemen over pijnlijke menstruaties en acupunctuur

  Last van pijnlijke menstruaties en acupunctuur proberen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 73 70 123 of stuur een email.

  Leave a reply →

Laatste nieuws