Acupunctuur bij pijnlijke menstruaties

Dekt jouw zorgverzekering acupunctuur?

Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars

Wie zijn wij en wat wij voor u kunnen betekenen?

Lees alle ervaringen van onze praktijk

Pijnlijke menstruaties | dysmenorrhea

Diverse studies hebben aangetoond dat acupunctuur de pijn en de duur van dysmenorrhea, ook wel bekend als pijnlijke menstruaties, kan verminderen.

In 2010 is een onderzoek gepubliceerd in Evidence-based Complimentary and Alternative Medicine. Dat onderzoek richtte zich op vrouwen die minimaal een jaar last hadden van een matige tot ernstige vorm van pijnlijke menstruaties. Al deze vrouwen hadden geweigerd orale anticonceptie te nemen (normaliter een van de eerst voorgeschreven medicatie bij een pijnlijke menstruatie). Pijnstillers die ze wel namen hadden geen effect.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat 13 van de in totaal 15 vrouwen een significante pijnvermindering ervoeren. Ook daalde de hoeveelheid pijnstillers dat ze namen na afloop van de acupunctuurbehandelingen.

Een ander onderzoek verricht door onderzoekers van de Shandong Acacdemy of Chinese Medicine en gepubliceerd in the Chinese Journal of Integrative Medicine in 2011, onderzocht 80 vrouwen met pijnlijke menstruaties gedurende 3 menstruatiecycli. Deze vrouwen kregen of geen acupunctuur, of een acupunctuurbehandeling gedurende de periode dat ze last hadden van hun symptomen, of een acupunctuurbehandeling vlak voor de start van de menstruatie.

De onderzoekers kwamen tot ontdekking dat acupunctuur vlak voor de start van de menstruatie de ernst en lengte van de pijn meer deed afnemen, dan bij geen acupunctuur of acupunctuur ten tijde van het aanwezig zijn van de symptomen.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over pijnlijke menstruaties en acupunctuur

Wilt u meer weten over pijnlijke menstruaties en acupunctuur? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

17 jan 2015

Acupunctuur Haarlem en omstreken

De acupunctuurpraktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord, direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona crisis Acupunctuur na corona: ben jij uit balans door de Corona crisis? Wil jij ondersteuning hebben om je weer gezonder en vitaler te voelen? Heb je wel eens gedacht aan acupunctuur na Corona? Lees hier wat acupunctuur voor...

Lees meer
Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Afspraken maken bij Yuk Chi Acupunctuur weer mogelijk Zojuist heeft het kabinet aangegeven dat Acupunctuur weer mogelijk is vanaf aankomende maandag 11 mei 2020. Mocht je nog geen afspraak bij ons hebben ingepland, doe dat dan snel want de agenda...

Lees meer
Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur ter ondersteuning in Wuhan Corona patiënten en acupunctuur | Corona patienten in het Leishenshan Hospital in Wuhan (China) kregen acupunctuurbehandelingen voor klachten zoals slapeloosheid en migraine. Deze...

Lees meer
Mededeling ivm Coronavirus

Mededeling ivm Coronavirus

In verband met het Coronavirus hebben wij de volgende mededeling 1. Om onze patiënten zoveel mogelijk te kunnen blijven helpen tijdens deze bijzondere tijden met het Coronavirus zijn wij vooralsnog gewoon geopend en kunnen alle afspraken doorgaan...

Lees meer