PMS en acupunctuur

PMS Acupunctuur

Premenstrueel Syndroom: PMS en acupunctuur behandelingen

PMS en acupunctuur | Heb jij last van pijnlijke borsten, buikpijn of stemmingswisselingen vlak voor je ongesteld moet worden? Dan heb je mogelijk PMS.

PMS is een verzamelnaam voor allerlei lichamelijke en emotionele klachten die zich voordoen vlak voor je menstruatie. Klachten zoals pijnlijke borsten, hoofdpijn, pijn in de rug, acne of maagpijn kunnen wijzen op PMS. Je kan ook last hebben van stemmingswisselingen, je angstig, woedend, prikkelbaar, gespannen of somber voelen en slecht slapen. Veel vrouwen met PMS hebben ook vaak een enorme drang naar eten, vooral zoetigheid zoals chocolade is dan onweerstaanbaar.

Leeftijd en overgang

Meestal krijgen vrouwen voor het eerst last van PMS rond hun dertigste of na een zwangerschap. Hoe ouder je wordt, hoe erger de klachten. Maar wees niet gevreesd: na de overgang verdwijnen deze klachten. Jongere vrouwen daarentegen hebben meestal geen of in mindere mate PMS klachten.

Hormonen

De exacte oorzaak van PMS is onbekend. Mogelijk heeft het een relatie met hormonen aangezien de klachten te maken hebben met de menstruatie. Maar tot op heden zijn geen afwijkende hoeveelheden aan hormonen aangetroffen in het bloed van vrouwen met PMS. De PMS klachten komen elk maand terug vlak voor de menstruatie. Dit is behoorlijk vervelend en veel vrouwen voelen zich eenzaam en onbegrepen.

PMS en acupunctuur

In de Chinese geneeskunde heeft PMS, net als in de reguliere geneeskunde, ook te maken met de komst van de menstruatie. Door de menstruatie verandert de balans in het lichaam: het lichaam gaat in plaats van het opbouwen van energie in de baarmoeder, juist de opgebouwde energie weer afstoten. Deze verandering van balans verloopt niet goed bij vrouwen met PMS waardoor de PMS klachten ontstaan. Met behulp van acupunctuur kun je ervoor zorgen dat er weer balans ontstaat zodat je je veel beter voelt en met minder klachten de menstruatie tegemoet gaat.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over PMS en acupunctuur

Wilt u meer weten over PMS en acupunctuur? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten