Acupunctuur bij onrust

Acupunctuur bij onrust

Al eens gedacht aan acupunctuur bij onrust?

Acupunctuur bij onrust | Onrust is een gevoel wat moeilijk te omschrijven is. Van onrust heb je meestal geen last (zou je denken) en het geeft ook geen pijn. Toch voelt het niet prettig en kan het je leven behoorlijk verstoren. Het liefst wil je het irritante gevoel van onrust van je afduwen en ongestoord verder gaan met je dagelijkse bezigheden. Maar dat lukt niet: je kan je niet concentreren, je piekert over alles en nog wat, je kan niet stilzitten, kan niet ontspannen en vaak heb je geen idee waarom je je zo voelt.

Vaak worden de volgende adviezen gegeven bij gevoelens van onrust:

  • mindfullness
  • ademhalingsoefeningen
  • zelfacceptatie
  • meer lichaamsbeweging
  • tijd nemen voor jezelf
  • mediteren
  • prioriteiten en grenzen leren stellen
  • beperken van alcohol, koffie en roken

Maar lang niet iedereen lukt het om een gevoel van onrust kwijt te raken.

Onrust volgens Chinese geneeskunde

In de Chinese geneeskunde wordt onrust veroorzaakt doordat iemand uit balans is. De onrust kan dan gepaard gaan met symptomen zoals hartkloppingen, zweten, stemmingswisselingen, veel piekeren en slaapproblemen.

Met behulp van acupunctuur kan de disbalans tussen lichaam en geest worden hersteld waardoor je meer ruimte krijgt voor ontspanning en de rust weer kan terugkeren. Door deze gecreëerde ruimte krijgt de patiënt vaak ook inzicht in het onderwerp van onrust. Wellicht heeft het te maken met je werk, je relatie, je omgang met emoties of je familie?

Loop niet lang door met een onrustig gevoel, want daardoor loop je de kans dat het chronisch en erger wordt. Daarnaast is het van belang dat je de oorzaak van de onrust achterhaalt zodat je er echt wat aan kan doen.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over acupunctuur bij onrust

Wilt u meer weten over acupunctuur bij onrust Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten