• 15 MRT 15
  • 0
  Acupunctuur bij onrust

  Acupunctuur bij onrust

  Acupunctuur bij onrust helpt

  Onrust is een gevoel wat moeilijk te omschrijven is. Van onrust heb je meestal geen last (zou je denken) en het geeft ook geen pijn. Toch voelt het niet prettig en kan het je leven behoorlijk verstoren. Het liefst wil je het irritante gevoel van onrust van je afduwen en ongestoord verder gaan met je dagelijkse bezigheden. Maar dat lukt niet: je kan je niet concentreren, je piekert over alles en nog wat, je kan niet stilzitten, kan niet ontspannen en vaak heb je geen idee waarom je je zo voelt.

  Vaak worden de volgende adviezen gegeven bij gevoelens van onrust:
  – mindfullness
  – ademhalingsoefeningen
  – zelfacceptatie
  – meer lichaamsbeweging
  – tijd nemen voor jezelf
  – mediteren
  – prioriteiten en grenzen leren stellen
  – beperken van alcohol, koffie en roken

  Maar lang niet iedereen lukt het om een gevoel van onrust kwijt te raken.

  In de Chinese geneeskunde wordt onrust veroorzaakt doordat iemand uit balans is. De onrust kan dan gepaard gaan met symptomen zoals hartkloppingen, zweten, stemmingswisselingen, veel piekeren en slaapproblemen. Met behulp van acupunctuur kan de disbalans tussen lichaam en geest worden hersteld waardoor je meer ruimte krijgt voor ontspanning en de rust weer kan terugkeren. Door deze gecreëerde ruimte krijgt de patiënt vaak ook inzicht in het onderwerp van onrust. Wellicht heeft het te maken met je werk, je relatie, je omgang met emoties of je familie?

  Loop niet lang door met een onrustig gevoel, want daardoor loop je de kans dat het chronisch en erger wordt. Daarnaast is het van belang dat je de oorzaak van de onrust achterhaalt zodat je er echt wat aan kan doen.

  Ervaringen met acupunctuur

  Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem.

  Contact opnemen over acupunctuur bij onrust

  Bent u vaak onrustig en acupunctuur proberen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 73 70 123 of stuur een email.

  Leave a reply →

Laatste nieuws