Stoppen met roken en acupunctuur

Dekt jouw zorgverzekering acupunctuur?

Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars

Wie zijn wij en wat wij voor u kunnen betekenen?

Lees alle ervaringen van onze praktijk

Stoppen met roken en acupunctuur behandelingen

Wil jij stoppen met roken, doe nu dan (weer) een stop poging met acupunctuur! Want oktober komt er alweer aan, de maand waarin de landelijke actie Stoptober wordt gehouden.

Als roker word het je tegenwoordig alsmaar moeilijker gemaakt: de sigaretten worden telkens duurder, er staan enge plaatjes op de pakjes sigaretten. Overal geldt een rookverbod en de weinige rookruimtes die er zijn, zijn klein en vies. Dit staat allemaal nog los van het feit dat roken heel slecht is voor je gezondheid. Dat weten we inmiddels allemáál.

Velen hebben al een of meerdere stop pogingen gedaan, maar velen zijn weer net zo hard teruggevallen en nadien weer begonnen met roken. Lees hier de ultieme hulpmiddelen bij het stoppen met roken.

Een verslaving zal niet zomaar verdwijnen en het doorbreken van een verslaving vraagt dan ook veel doorzettingsvermogen. Ben je al eerder gestopt en toch weer begonnen? Geeft niet: want elke dag is een nieuwe kans. Doe nu dus weer je best om afscheid te nemen van de sigaretten.

Stoptober is een actie waarbij het de bedoeling is om vanaf 1 oktober gedurende 28 dagen niet te roken. Die 28 dagen zijn nodig om de voordelen van het niet-roken aan den lijve te ondervinden. Er is een speciale app die je motiverende berichten stuurt, en via social media kun je contact houden met andere stoppers.

Stoppen met roken en acupunctuur

Om je stoppoging bij te staan is acupunctuur zeker het overwegen waard. Voor verslavingsproblematiek is er een protocol waarbij acupunctuur punten in de oren zullen worden geprikt, het zgn. NADA protocol. Dat is een methode die uitermate effectief is bij verschillende soorten verslavingen waaronder dus een rookverslaving. Na afloop worden er op die oorpunten plakkertjes geplakt, deze blijven op je oren zitten. De plakkers ondersteunen je stop poging tussen de acupunctuurbehandelingen door.

Daarnaast worden tijdens de behandeling ook acupunctuurnaalden op specifieke punten op het lichaam geprikt, die je helpen bij de afkickverschijnselen en het ontgiften. Tot slot zijn er Chinese kruiden die je helpen te kalmeren.

Doe nu dus wat aan je rookverslaving en ga ervoor! Geen probleem als je bang bent voor naalden, wij doen namelijk ook aan (pijnloze en naaldloze) laseracupunctuur.

Bekijk ook een aantal video’s met uitleg over acupunctuur.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over stoppen met roken en acupunctuur

Wilt u meer weten over stoppen met roken en acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

19 sep 2017

Acupunctuur Haarlem en omstreken

De acupunctuurpraktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord, direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona crisis Acupunctuur na corona: ben jij uit balans door de Corona crisis? Wil jij ondersteuning hebben om je weer gezonder en vitaler te voelen? Heb je wel eens gedacht aan acupunctuur na Corona? Lees hier wat acupunctuur voor...

Lees meer
Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Afspraken maken bij Yuk Chi Acupunctuur weer mogelijk Zojuist heeft het kabinet aangegeven dat Acupunctuur weer mogelijk is vanaf aankomende maandag 11 mei 2020. Mocht je nog geen afspraak bij ons hebben ingepland, doe dat dan snel want de agenda...

Lees meer
Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur ter ondersteuning in Wuhan Corona patiënten en acupunctuur | Corona patienten in het Leishenshan Hospital in Wuhan (China) kregen acupunctuurbehandelingen voor klachten zoals slapeloosheid en migraine. Deze...

Lees meer
Mededeling ivm Coronavirus

Mededeling ivm Coronavirus

In verband met het Coronavirus hebben wij de volgende mededeling 1. Om onze patiënten zoveel mogelijk te kunnen blijven helpen tijdens deze bijzondere tijden met het Coronavirus zijn wij vooralsnog gewoon geopend en kunnen alle afspraken doorgaan...

Lees meer