Snotteren, verkoudheid en acupunctuur

Verkoudheid en acupunctuur

Snotteren, verkoudheid en acupunctuur in de herfst

Verkoudheid en acupunctuur | Gezondheid in het herfstseizoen: snotteren, verkoudheid, sinusitis, somber en pijnklachten. Acupunctuur kan jou daarbij helpen!

Het is buiten nat, koud en donker. De herfst komt er alweer aan. Na een lekkere zomervakantie is het normale leventje weer begonnen. Iedereen gaat weer naar school of is aan het werk. Vaak krijgen mensen allerlei klachten in de herfst. Hier wat tips om je te helpen goed door dit seizoen heen te komen.

In de Chinese geneeskunde heeft de herfst te maken met de energie van de Longen. En aangezien de neus en keel worden beïnvloedt door de Long energie, is het niet zo raar dat veel mensen in deze periode last krijgen van verkoudheid, snotterigheid, sinusitis, slechte weerstand en hooikoortsverschijnselen.
Ook de emotie verdriet hoort volgens de Chinese geneeskunde bij de Longen. Oud verdriet en sombere gedachtes komen dan ook vaak in dit seizoen weer naar boven drijven.

De herfst heeft volgens de Chinezen verder te maken met de Dikke Darm energie. En deze energie gaat onder andere over loslaten (denk aan je stoelgang wat je lichaam loslaat). Wie moeite heeft met loslaten zal ook snel last kunnen krijgen van verstopping / constipatie.

Om je Long en Dikke Darm energie een handje te helpen kun je het volgende doen: goed opletten op je ademhaling. Zorg dat je diep en rustig ademhaalt. Ook kun je een grote najaarsschoonmaak houden in je huis waarbij je oude rommel weggooit en letterlijk oude zooi loslaat. Een opgeruimd huis helpt bij een opgeruimd hoofd.
Zorg dat je verder voldoende zonlicht opdoet en neem desnoods vitamine D extra in. Het klimaat in Nederland is vochtig, koud en in de winter ook aardig donker. Je lichaam kan dus wel een handje hulp gebruiken.

Een sjaal is overigens heel belangrijk vanaf de herfst. Een koude wind kan volgens de Chinezen het lichaam betreden via de nek en zorgen voor allerlei gezondheidsproblemen. Sterker nog: de nek wordt ook wel de Windpoort genoemd: de poort waar wind je lichaam in kan komen. Bedek je nek dus goed en hopelijk voorkom je daarmee zo lang mogelijk dat je ziek wordt.

De kou en vocht zorgen er ook vaak voor dat mensen last krijgen van (bestaande / nieuwe) pijnklachten. Een warme kruik en jezelf goed dik aankleden kunnen een boel goed doen.

Verkoudheid en acupunctuur

Acupunctuur is zeker aan te raden in dit seizoen om je klachten aan te pakken. Ervaring leert dat veel mensen na de zomer gezondheidsklachten krijgen.
Als je een aanvullende verzekering hebt en acupunctuur vergoed kan krijgen, is de herfst overigens een goed moment om eraan te beginnen. Dan kun je de afspraken rustig inplannen op een voor jou geschikt moment. Aan het eind van het jaar heb je het vaak al druk genoeg en daarnaast vervalt de acupunctuurvergoeding vanuit je aanvullende verzekering eind december. Zonde als je daar niets mee hebt gedaan!

Bekijk ook een aantal video’s met uitleg over acupunctuur.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over verkoudheid en acupunctuur

Wilt u meer weten over verkoudheid en acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur

Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten