Koude handen en voeten en acupunctuur

Dekt jouw zorgverzekering acupunctuur?

Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars

Wie zijn wij en wat wij voor u kunnen betekenen?

Lees alle ervaringen van onze praktijk

Acupunctuur helpt bij koude handen en voeten

Vaak zijn het vrouwen die last hebben van koude handen en voeten. Ruim een derde van de vrouwen heeft er regelmatig last van. De meeste mensen gaan er niet voor naar de dokter, maar de klachten kunnen wel vervelend en in sommige gevallen zorgwekkend zijn.

Verminderde bloedcirculatie

Vaak speelt een verminderde bloedcirculatie een rol indien men koude handen en voeten krijgt bij lagere temperaturen. De bloedvaten trekken samen bij lagere temperaturen waardoor er minder bloed naar het lichaamsoppervlakte stroomt. Het is een normale lichamelijke reactie om het lichaam te beschermen tegen het verlies van warmte. Bij sommige mensen trekken de bloedvaten zich teveel of te lang samen waardoor de bloedtoevoer naar de ledematen afneemt en de handen en/of voeten koud worden.

Slechte bloedsomloop

Koude handen en/of voeten kunnen ook een teken zijn van een slechte bloedsomloop. De doorbloeding kan zijn aangetast door bijvoorbeeld een te hoog cholesterol, vetten of nicotine. Bij sommige mensen gaan koude handen en voeten gepaard met verkleuringen van bijvoorbeeld de vingers en tenen. De handen en/of voeten zijn dan extreem koud en hebben rode tot donkerblauw plekken. Deze mensen hebben meestal wintertenen of wintervingers.

Ziekte van Raynaud

Heel soms is er sprake van een onderliggende ziekte waardoor men koude handen en/of voeten krijgt. Een bekend voorbeeld hiervan is de ziekte van Raynaud. Overigens kan het gebruik van bepaalde medicijnen (zoals beta-blokkers) dit fenomeen van Raynaud als bijwerking geven.

Ook hormonen kunnen de oorzaak zijn van deze klachten: bij PMS en een trage schildklier kunnen ook koude handen en/of voeten ontstaan. Gelukkig is het hebben van koude voeten en handen meestal onschuldig. Dit neemt niet weg dat het vervelend kan aanvoelen.

Koude handen en voeten en acupunctuur

Acupunctuur werkt heel goed tegen koude handen en voeten. Het zorgt namelijk voor een betere doorbloeding, meer energie en een hogere lichaamstemperatuur.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over acupunctuur

Wilt u meer weten over acupunctuur? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

2 feb 2015

Acupunctuur Haarlem en omstreken

De acupunctuurpraktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord, direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur na Corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na Corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na Corona crisis Ben jij uit balans door de Corona crisis? Wil jij ondersteuning hebben om je weer gezonder en vitaler te voelen? Heb je wel eens gedacht aan acupunctuur na Corona? Lees hier wat acupunctuur voor jou kan betekenen. Sinds...

Lees meer
Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Afspraken maken bij Yuk Chi Acupunctuur weer mogelijk Zojuist heeft het kabinet aangegeven dat Acupunctuur weer mogelijk is vanaf aankomende maandag 11 mei 2020. Mocht je nog geen afspraak bij ons hebben ingepland, doe dat dan snel want de agenda...

Lees meer
Acupunctuur in China bij Corona patienten

Acupunctuur in China bij Corona patienten

Corona patienten en acupunctuur Corona patienten in het Leishenshan Hospital in Wuhan (China) kregen acupunctuurbehandelingen voor klachten zoals slapeloosheid en migraine. Deze acupunctuurbehandelingen werden gegeven door medici van het Yueyang...

Lees meer
Mededeling ivm Coronavirus

Mededeling ivm Coronavirus

In verband met het Coronavirus hebben wij de volgende mededeling 1. Om onze patiënten zoveel mogelijk te kunnen blijven helpen tijdens deze bijzondere tijden met het Coronavirus zijn wij vooralsnog gewoon geopend en kunnen alle afspraken doorgaan*....

Lees meer