Koude handen en voeten en acupunctuur

Koude handen en voeten Acupunctuur

Acupunctuur helpt bij koude handen en voeten – Syndroom van Raynaud

Vaak zijn het vrouwen die last hebben van koude handen en voeten. Ruim een derde van de vrouwen heeft er regelmatig last van. De meeste mensen gaan er niet voor naar de dokter, maar de klachten kunnen wel vervelend en in sommige gevallen zorgwekkend zijn.

Verminderde bloedcirculatie

Vaak speelt een verminderde bloedcirculatie een rol indien men koude handen en voeten krijgt bij lagere temperaturen. De bloedvaten trekken samen bij lagere temperaturen waardoor er minder bloed naar het lichaamsoppervlakte stroomt. Het is een normale lichamelijke reactie om het lichaam te beschermen tegen het verlies van warmte. Bij sommige mensen trekken de bloedvaten zich teveel of te lang samen waardoor de bloedtoevoer naar de ledematen afneemt en de handen en/of voeten koud worden.

Slechte bloedsomloop

Koude handen en/of voeten kunnen ook een teken zijn van een slechte bloedsomloop. De doorbloeding kan zijn aangetast door bijvoorbeeld een te hoog cholesterol, vetten of nicotine. Bij sommige mensen gaan koude handen en voeten gepaard met verkleuringen van bijvoorbeeld de vingers en tenen. De handen en/of voeten zijn dan extreem koud en hebben rode tot donkerblauw plekken. Deze mensen hebben meestal wintertenen of wintervingers.

Syndroom van Raynaud acupunctuur

Heel soms is er sprake van een onderliggende ziekte waardoor men koude handen en/of voeten krijgt. Een bekend voorbeeld hiervan is de het syndroom van Raynaud. Overigens kan het gebruik van bepaalde medicijnen (zoals beta-blokkers) dit syndroom van Raynaud als bijwerking geven.

Ook hormonen kunnen de oorzaak zijn van deze klachten: bij PMS en een trage schildklier kunnen ook koude handen en/of voeten ontstaan. Gelukkig is het hebben van koude voeten en handen meestal onschuldig. Dit neemt niet weg dat het vervelend kan aanvoelen.

Koude handen en voeten en acupunctuur

Acupunctuur werkt heel goed tegen koude handen en voeten. Het zorgt namelijk voor een betere doorbloeding, meer energie en een hogere lichaamstemperatuur.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over acupunctuur

Wilt u meer weten over koude handen en voeten met als voorbeeld het syndroom van Raynaud en acupunctuur? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem beschikt over een AGB zorgverlenerscode en de behandelingen worden door vrijwel alle aanvullende zorgverzekeringen vergoed.

Yuk Chi de Jong – Kan is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA) en de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De acupunctuurpraktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord, direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur

Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 17.30
dinsdag 08.30 – 17.30
woensdag 08.30 – 17.30
donderdag 08.30 – 13.30
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten