• 10 FEB 15
  • 0
  Heb jij last van je schildklier?

  Heb jij last van je schildklier?

  Schildklier en acupunctuur

  De schildklier (ook wel: thyroïd) is een orgaan en heeft de vorm van een vlinder. Het zit laag in de hals en is als het ware als een schild om de luchtpijp heen gewikkeld. De schildklier is verantwoordelijk voor de productie van schildklierhormonen. Maar wat doen die schildklierhormonen?

  De schildklierhormonen zijn heel belangrijk voor diverse functies in het lichaam:
  – celstofwisseling
  – spijsvertering
  – hartslag- en zuurstofcirculatie
  – lichamelijke groei en ontwikkeling
  – instandhouding en uitbreiding van het zenuwstelsel
  – temperatuur
  – spierspanning en werking van gewrichten
  – vochthuishouding
  – psyche en hersenactiviteit

  Afgifte hormonen

  Een goed functionerende schildklier zorgt voor de afgifte van de exact juiste hoeveelheid van schildklierhormonen om al deze processen in het lichaam te reguleren. Indien de schildklierfunctie is verstoord, kan dit leiden tot drastische veranderingen in lichaamsgewicht, energieniveau en emoties. Een schildklier kan te snel (hyperthyroïdie) of te langzaam (hypothyroïdie) werken. Maar andere problemen bestaan ook, denk aan bijvoorbeeld: struma (ook wel een verdikte schildklier), een ontsteking, etc.

  Vanuit de Chinese geneeskunde bezien worden schildklierproblemen vaak veroorzaakt door langdurige emoties die niet goed tot uitdrukking komen en/of door langdurig onregelmatig eten en drinken.

  Acupunctuurbehandelingen

  Acupunctuur kan helpen bij schildklierproblemen. Behandelingen worden daarbij vooral ingezet op het balanceren van de hormonen, het reguleren van het energieniveau en het stabiliseren van de emoties. Verder kunnen de specifieke en uiteenlopende klachten die bij een schildklierpatiënt tot uiting komen – zoals opgejaagd gevoel, warmte-intolerantie, kouwelijkheid, traagheid – met behulp van acupunctuur worden aangepakt.

  Schildklier en acupunctuur ervaringen

  Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem.

  Contact opnemen over acupunctuur

  Heeft u een schildklierproblemen en acupunctuur proberen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 73 70 123 of stuur een email.

  Leave a reply →

Laatste nieuws