Heb jij last van je schildklier?

Schildklier Acupunctuur

Schildklier en acupunctuur

Schildklier en acupunctuur | De schildklier (ook wel: thyroïd) is een orgaan en heeft de vorm van een vlinder. Het zit laag in de hals en is als het ware als een schild om de luchtpijp heen gewikkeld. De schildklier is verantwoordelijk voor de productie van schildklierhormonen. Maar wat doen die schildklierhormonen?

De schildklierhormonen zijn heel belangrijk voor diverse functies in het lichaam:

  • celstofwisseling
  • spijsvertering
  • hartslag- en zuurstofcirculatie
  • lichamelijke groei en ontwikkeling
  • instandhouding en uitbreiding van het zenuwstelsel
  • temperatuur
  • spierspanning en werking van gewrichten
  • vochthuishouding
  • psyche en hersenactiviteit

Afgifte hormonen

Een goed functionerende schildklier zorgt voor de afgifte van de exact juiste hoeveelheid van schildklierhormonen om al deze processen in het lichaam te reguleren. Indien de schildklierfunctie is verstoord, kan dit leiden tot drastische veranderingen in lichaamsgewicht, energieniveau en emoties. Een schildklier kan te snel (hyperthyroïdie) of te langzaam (hypothyroïdie) werken. Maar andere problemen bestaan ook, denk aan bijvoorbeeld: struma (ook wel een verdikte schildklier), een ontsteking, etc.

Vanuit de Chinese geneeskunde bezien worden schildklierproblemen vaak veroorzaakt door langdurige emoties die niet goed tot uitdrukking komen en/of door langdurig onregelmatig eten en drinken.

Acupunctuurbehandelingen

Acupunctuur kan helpen bij schildklierproblemen. Behandelingen worden daarbij vooral ingezet op het balanceren van de hormonen, het reguleren van het energieniveau en het stabiliseren van de emoties. Verder kunnen de specifieke en uiteenlopende klachten die bij een schildklierpatiënt tot uiting komen – zoals opgejaagd gevoel, warmte-intolerantie, kouwelijkheid, traagheid – met behulp van acupunctuur worden aangepakt.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over schildklier en acupunctuur

Wilt u meer weten over schildklier en acupunctuur? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten