• 25 MEI 15
  • 0
  Gebrek aan energie

  Gebrek aan energie

  Gebrek aan energie?

  Moe, moe en nog eens moe. Een gebrek aan energie. Vaak weet je wel waardoor het komt en probeer je je rust te nemen. Maar soms lijkt het wel onmogelijk om je batterij weer op te laden.

  Tegenwoordig hebben we het maar druk: we moeten werken, zorgen voor de kinderen, sporten, het huis schoon houden, een druk sociaal leven hebben, een goede partner zijn en ook nog eens er goed uitzien. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel mensen te kampen hebben met een gebrek aan energie.

  Klachten

  Als je energie level te laag is kan dit allerlei klachten geven. Denk aan spierspanningsproblemen, slapeloosheid, slecht humeur, concentratieproblemen en op langere termijn zelf een burn-out. Het nemen van rust, het verminderen van het aantal prikkels waar je mee te maken hebt en het letten op je voeding kan dan helpen om je energie level weer een boost te geven. Maar soms is dat niet voldoende of lijkt dat maar weinig uit te halen. Dat is een teken dat je wel wat hulp kunt gebruiken.

  Gebrek aan energie en acupunctuur

  Acupunctuur kan je over je vermoeidheid heen helpen. Het versterkt je energie, haalt spanningen weg (sapnningen zijn serieuze energie slurpers) en het zorgt ervoor dat je je minder druk maakt over allerlei zaken. Je hoeft niet opgebrand te zijn voordat je acupunctuur gaat proberen. Preventief kan acupunctuur je ook heel goed helpen en ervoor zorgen dat klachten en problemen tijdig worden aangepakt zodat ze niet uit de hand lopen.

  Ook maakt het niet uit of je geestelijk of lichamelijk moe bent. In de Chinese geneeskunde kun je deze dingen niet strikt van elkaar scheiden. Het lichaam beïnvloedt je hoofd en je hoofd beïnvloedt het lichaam. Bij acupunctuur wordt je in zijn geheel behandeld. Kijk dus niet raar op als eventuele andere klachten – dan de vermoeidheid – ook verdwijnen.

  Leave a reply →

Laatste nieuws