Acupunctuur verhoogt de energie voor chronische vermoeidheid

Chronische vermoeidheid en acupunctuur

Acupunctuur verlicht succesvol chronische vermoeidheid syndroom (CFS – Chronic Fatigue Syndrome)

Chronische vermoeidheid en acupunctuur – Onderzoekers ontdekten dat de toepassing van manuele acupunctuur of acupunctuur met opwarmde naalden (moxa) de fysieke en mentale vermoeidheid aanzienlijk vermindert. Het onderzoeksteam concludeerde dat acupunctuur zorgt voor een significant therapeutisch effect bij de behandeling van CFS.

Het chronische vermoeidheid syndroom is een invaliderende aandoening gekenmerkt door extreme vermoeidheid. Deze vermoeidheid verbetert niet met rust en wordt verergerd door lichamelijke en geestelijke activiteiten. Symptomen zijn onder meer vermoeidheid, zwakte, musculoskeletale pijn, concentratieverlies en slapeloosheid.

Biogeneeskunde heeft vooralsnog geen specifieke oorzaak of genezing gevonden. Verschillende soorten infecties beschouwd men als risicofactoren voor CFS zoals het Epstein-Barr virus, humaan herpesvirus 6, Coxiella burnetii en HIV. Slaap, antidepressivum en pijnstillende medicijnen worden vaak voorgeschreven aan patiënten om het lijden te verlichten.

Differentiële diagnostiek binnen de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) categoriseert CFS in verschillende patronen. De onderzoekers kozen acupunctuurpunten die het meest geschikt voor de behandeling van CFS waren op basis van de TCM theorie.

Uit de resultaten bleek dat warme naald moxibustion (moxa) zeer effectief is voor de behandeling van CFS.

Bron: HealtCMi

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over chronische vermoeidheid en acupunctuur

Wilt u meer weten over chronische vermoeidheid en acupunctuur? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten