• 30 SEP 14
  • 0
  Acupunctuur verhoogt de energie voor chronische vermoeidheid

  Acupunctuur verhoogt de energie voor chronische vermoeidheid

  Acupunctuur verlicht succesvol chronische vermoeidheid syndroom (CFS – Chronic Fatigue Syndrome).

  Chronische vermoeidheid en acupunctuur – Onderzoekers ontdekten dat de toepassing van manuele acupunctuur of acupunctuur met opwarmde naalden (moxa) de fysieke en mentale vermoeidheid aanzienlijk vermindert. Het onderzoeksteam concludeerde dat acupunctuur zorgt voor een significant therapeutisch effect bij de behandeling van CFS.

  Het chronische vermoeidheid syndroom is een invaliderende aandoening gekenmerkt door extreme vermoeidheid. Deze vermoeidheid verbetert niet met rust en wordt verergerd door lichamelijke en geestelijke activiteiten. Symptomen zijn onder meer vermoeidheid, zwakte, musculoskeletale pijn, concentratieverlies en slapeloosheid.

  Biogeneeskunde heeft vooralsnog geen specifieke oorzaak of genezing gevonden. Verschillende soorten infecties beschouwd men als risicofactoren voor CFS zoals het Epstein-Barr virus, humaan herpesvirus 6, Coxiella burnetii en HIV. Slaap, antidepressivum en pijnstillende medicijnen worden vaak voorgeschreven aan patiënten om het lijden te verlichten.

  Differentiële diagnostiek binnen de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) categoriseert CFS in verschillende patronen. De onderzoekers kozen acupunctuurpunten die het meest geschikt voor de behandeling van CFS waren op basis van de TCM theorie.

  Uit de resultaten bleek dat warme naald moxibustion (moxa) zeer effectief is voor de behandeling van CFS.

  Bron: HealtCMi

  Acupunctuur ervaringen

  Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem.

  Contact opnemen over chronische vermoeidheid en acupunctuur

  Heb je last van chronische vermoeidheid en acupunctuur proberen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 73 70 123 of stuur een email.

  Leave a reply →

Laatste nieuws