Chronische pijnklachten en acupunctuur bij kinderen

Chronische pijnklachten en acupunctuur Haarlem

Chronische pijnklachten en acupunctuur als effectieve pijnbestrijding

Chronische pijnklachten en acupunctuur | Voor kinderen met complexe medische condities die chronische pijnklachten ervaren is acupunctuur blijkbaar een effectieve optie als pijnbestrijdingsmethode. Dit blijkt uit een onderzoek gepubliceerd door het Amerikaans kinderziekenhuis Gillette Children’s Specialty Healthcare in St. Paul, Minnesota.

Uit het onderzoek blijkt dat een significant deel van de kinderen met chronische condities (en die veelal verschillende medicijnen gebruiken) profijt kunnen hebben bij de toepassing van acupunctuur, wat weinig risico’s heeft en niet-toxisch is.

Veel kinderen met chronische condities zoals hersenverlamming, ruggengraat letsel en ander letsel aan de hersenen of het bewegingsapparaat ervaren chronische pijnklachten en acupunctuur kan hun daarbij helpen. Voor die pijnklachten krijgen ze vaak medicatie / pijnstillers voorgeschreven die bijwerkingen geven als slapeloosheid, stemmingswisselingen en gewichtstoename. Deze bijwerkingen zijn extra belastend voor zowel de patiënt zelf als diens familie, aldus volgens de kinderarts en onderzoeksleider Scott Schwantes.

De patiënten ondergaan veelal enorme psychische en lichamelijke pijnen en deze kinderen hebben een dusdanig complex scala aan verontrustende problemen dat de kwaliteit van hun leven verslechtert.

In de periode juni 2014 – juni 2015 zijn 9 kinderen van het Gillette Children’s Speciality Healthcare ziekenhuis voor pijnklachten behandeld met acupunctuur. Alle 9 kinderen hebben profijt gehad bij de acupunctuurbehandelingen: na afloop hadden ze minder pijn of helemaal geen pijnklachten meer. De resultaten van dit onderzoek tonen aan dat acupunctuur een veilige, goed te tolereren en weinig-invasieve behandelmethode is voor kinderen met aangeboren beperkingen.

Het grootst probleem bij kinderen is echter dat ze veelal bang zijn voor naalden. Niet veel kinderen zullen daarom bereid zijn om acupunctuur te ondergaan. Maar gelukkig bestaat er tegenwoordig zoiets als laseracupunctuur. Bij laseracupunctuur wordt het lichaam op dezelfde wijze benaderd als met naalden: dus op basis van de principes van de Chinese geneeskunde. Het verschil is echter dat er geen naalden aan te pas komen. Er wordt gebruikt gemaakt van laserlicht bij kinderen dat op de acupunctuurpunten wordt aangebracht.

Laseracupunctuur is niet alleen te gebruiken bij kinderen maar uiteraard ook bij volwassen die bang zijn voor naalden. Acupunctuur zonder naalden en zonder pijn!

Bron: Gilette Children’s

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over chronische pijnklachten en acupunctuur

Wilt u meer weten over chronische pijnklachten en acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten