• 14 AUG 17
  • 0
  Kinderen met chronische pijnklachten en Acupunctuur

  Kinderen met chronische pijnklachten en Acupunctuur

  Chronische pijnklachten en acupunctuur als effectieve pijnbestrijding

  Voor kinderen met complexe medische condities die chronische pijnklachten ervaren is acupunctuur blijkbaar een effectieve optie als pijnbestrijdingsmethode. Dit blijkt uit een onderzoek gepubliceerd door het Amerikaans kinderziekenhuis Gillette Children’s Specialty Healthcare in St. Paul, Minnesota.

  Uit het onderzoek blijkt dat een significant deel van de kinderen met chronische condities (en die veelal verschillende medicijnen gebruiken) profijt kunnen hebben bij de toepassing van acupunctuur, wat weinig risico’s heeft en niet-toxisch is.

  Veel kinderen met chronische condities zoals hersenverlamming, ruggengraat letsel en ander letsel aan de hersenen of het bewegingsapparaat ervaren chronische pijnklachten. Voor die pijnklachten krijgen ze vaak medicatie / pijnstillers voorgeschreven die bijwerkingen geven als slapeloosheid, stemmingswisselingen en gewichtstoename. Deze bijwerkingen zijn extra belastend voor zowel de patiënt zelf als diens familie, aldus volgens de kinderarts en onderzoeksleider Scott Schwantes.

  De patiënten ondergaan veelal enorme psychische en lichamelijke pijnen en deze kinderen hebben een dusdanig complex scala aan verontrustende problemen dat de kwaliteit van hun leven verslechtert.

  In de periode juni 2014 – juni 2015 zijn 9 kinderen van het Gillette Children’s Speciality Healthcare ziekenhuis voor pijnklachten behandeld met acupunctuur. Alle 9 kinderen hebben profijt gehad bij de acupunctuurbehandelingen: na afloop hadden ze minder pijn of helemaal geen pijnklachten meer. De resultaten van dit onderzoek tonen aan dat acupunctuur een veilige, goed te tolereren en weinig-invasieve behandelmethode is voor kinderen met aangeboren beperkingen.

  Het grootst probleem bij kinderen is echter dat ze veelal bang zijn voor naalden. Niet veel kinderen zullen daarom bereid zijn om acupunctuur te ondergaan. Maar gelukkig bestaat er tegenwoordig zoiets als laseracupunctuur. Bij laseracupunctuur wordt het lichaam op dezelfde wijze benaderd als met naalden: dus op basis van de principes van de Chinese geneeskunde. Het verschil is echter dat er geen naalden aan te pas komen. Er wordt gebruikt gemaakt van laserlicht dat op de acupunctuurpunten wordt aangebracht.

  Laseracupunctuur is niet alleen te gebruiken bij kinderen maar uiteraard ook bij volwassen die bang zijn voor naalden. Acupunctuur zonder naalden en zonder pijn!

  Bron: Gilette Children’s

  Lees ook:
  Acupunctuur verhoogt de energie voor chronische vermoeidheid
  Acupunctuur bij kinderen
  Kinderen behandelen met laseracupunctuur

  Ervaringen met acupunctuur

  Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem.

  Contact opnemen over chronische pijnklachten en acupunctuur

  Heeft uw kind last van chronische pijnklachten en acupunctuur proberen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 73 70 123 of stuur een email.

  Leave a reply →

Leave a reply

Cancel reply

Laatste nieuws