Chronische pijnklachten en acupunctuur bij kinderen

Dekt jouw zorgverzekering acupunctuur?

Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars

Wie zijn wij en wat wij voor u kunnen betekenen?

Lees alle ervaringen van onze praktijk

Chronische pijnklachten en acupunctuur als effectieve pijnbestrijding

Chronische pijnklachten en acupunctuur | Voor kinderen met complexe medische condities die chronische pijnklachten ervaren is acupunctuur blijkbaar een effectieve optie als pijnbestrijdingsmethode. Dit blijkt uit een onderzoek gepubliceerd door het Amerikaans kinderziekenhuis Gillette Children’s Specialty Healthcare in St. Paul, Minnesota.

Uit het onderzoek blijkt dat een significant deel van de kinderen met chronische condities (en die veelal verschillende medicijnen gebruiken) profijt kunnen hebben bij de toepassing van acupunctuur, wat weinig risico’s heeft en niet-toxisch is.

Veel kinderen met chronische condities zoals hersenverlamming, ruggengraat letsel en ander letsel aan de hersenen of het bewegingsapparaat ervaren chronische pijnklachten en acupunctuur kan hun daarbij helpen. Voor die pijnklachten krijgen ze vaak medicatie / pijnstillers voorgeschreven die bijwerkingen geven als slapeloosheid, stemmingswisselingen en gewichtstoename. Deze bijwerkingen zijn extra belastend voor zowel de patiënt zelf als diens familie, aldus volgens de kinderarts en onderzoeksleider Scott Schwantes.

De patiënten ondergaan veelal enorme psychische en lichamelijke pijnen en deze kinderen hebben een dusdanig complex scala aan verontrustende problemen dat de kwaliteit van hun leven verslechtert.

In de periode juni 2014 – juni 2015 zijn 9 kinderen van het Gillette Children’s Speciality Healthcare ziekenhuis voor pijnklachten behandeld met acupunctuur. Alle 9 kinderen hebben profijt gehad bij de acupunctuurbehandelingen: na afloop hadden ze minder pijn of helemaal geen pijnklachten meer. De resultaten van dit onderzoek tonen aan dat acupunctuur een veilige, goed te tolereren en weinig-invasieve behandelmethode is voor kinderen met aangeboren beperkingen.

Het grootst probleem bij kinderen is echter dat ze veelal bang zijn voor naalden. Niet veel kinderen zullen daarom bereid zijn om acupunctuur te ondergaan. Maar gelukkig bestaat er tegenwoordig zoiets als laseracupunctuur. Bij laseracupunctuur wordt het lichaam op dezelfde wijze benaderd als met naalden: dus op basis van de principes van de Chinese geneeskunde. Het verschil is echter dat er geen naalden aan te pas komen. Er wordt gebruikt gemaakt van laserlicht bij kinderen dat op de acupunctuurpunten wordt aangebracht.

Laseracupunctuur is niet alleen te gebruiken bij kinderen maar uiteraard ook bij volwassen die bang zijn voor naalden. Acupunctuur zonder naalden en zonder pijn!

Bron: Gilette Children’s

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over chronische pijnklachten en acupunctuur

Wilt u meer weten over chronische pijnklachten en acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

14 aug 2017

Acupunctuur Haarlem en omstreken

De acupunctuurpraktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord, direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona crisis Acupunctuur na corona: ben jij uit balans door de Corona crisis? Wil jij ondersteuning hebben om je weer gezonder en vitaler te voelen? Heb je wel eens gedacht aan acupunctuur na Corona? Lees hier wat acupunctuur voor...

Lees meer
Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Afspraken maken bij Yuk Chi Acupunctuur weer mogelijk Zojuist heeft het kabinet aangegeven dat Acupunctuur weer mogelijk is vanaf aankomende maandag 11 mei 2020. Mocht je nog geen afspraak bij ons hebben ingepland, doe dat dan snel want de agenda...

Lees meer
Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur ter ondersteuning in Wuhan Corona patiënten en acupunctuur | Corona patienten in het Leishenshan Hospital in Wuhan (China) kregen acupunctuurbehandelingen voor klachten zoals slapeloosheid en migraine. Deze...

Lees meer
Mededeling ivm Coronavirus

Mededeling ivm Coronavirus

In verband met het Coronavirus hebben wij de volgende mededeling 1. Om onze patiënten zoveel mogelijk te kunnen blijven helpen tijdens deze bijzondere tijden met het Coronavirus zijn wij vooralsnog gewoon geopend en kunnen alle afspraken doorgaan...

Lees meer