Acupunctuur bij Slapeloosheid

Acupunctuur bij Slapeloosheid

Acupunctuur bij slapeloosheid en andere slaapproblemen

Heb jij wel eens gedacht aan acupunctuur bij slapeloosheid? Ongeveer een derde van de volwassenen heeft te maken met slapeloosheid. Deze slaapproblemen kunnen heel divers zijn. Je kan problemen hebben met inslapen, doorslapen, onrustig of licht slapen, vaak wakker worden of tekort slapen.

Oorzaken en gevolgen van slapeloosheid

Niet kunnen slapen heeft niet alleen invloed op je nachtritme. Dit kan ook problemen geven overdag zoals verminderde prestatie op het werk, verminderde concentratie, vermoeidheid, prikkelbaarheid of slaperigheid. Slapeloosheid kan ontstaan door piekeren, rusteloosheid en stress. Maar niet kunnen slapen kan ook het gevolg zijn van pijnklachten, het restless legs syndroom, een burn-out of een verkeerd dag/nachtritme.

Wat kun je doen als je slecht slaapt?

Een deel van de mensen gaat vanwege slapeloosheid naar de huisarts. De huisarts schrijft meestal een slaapmiddel voor. Maar deze mag je bij voorkeur niet langer dan 4 tot 6 weken innemen vanwege de kans op afhankelijkheid. Vaak als mensen stoppen met het gebruik van een slaapmiddel komen de klachten weer terug. En daarnaast hebben slaapmiddelen bijwerkingen. Je kunt je er overdag slaperig door voelen en je mag niet auto rijden als je slaapmiddelen gebruikt.

Een andere oplossing voor slaapproblemen is acupunctuur. Taiwaneze onderzoekers vergeleken een wekelijkse acupunctuurbehandeling met een standaard slaappil bij slaapproblemen. Uit het onderzoek bleek dat acupunctuur net zo effectief was als het gebruik van een slaapmiddel.

Behandeling met acupunctuur

Acupunctuur brengt op een natuurlijke wijze het lichaam tot rust, waardoor je effectiever slaapt. Dit heeft zowel invloed op het inslapen, doorslapen als een vermindering van de klachten overdag, zoals vermoeidheid, concentratieproblemen en prikkelbaarheid. En het voordeel van acupunctuur is dat acupunctuur niet de bijwerkingen heeft die slaapmiddelen over het algemeen wel hebben.

Met acupunctuur wordt de balans van rust en activiteit in het lichaam herstelt ongeacht de oorzaak van het ontstaan van het slechte slapen. Acupunctuur kan dus ook zinvol zijn wanneer de klacht is ontstaan door een andere ziekte of een stressvolle situatie op het werk of thuis.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over acupunctuur bij slapeloosheid

Wilt u meer weten over acupunctuur bij slapeloosheid? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten