Restless legs en acupunctuur

Restless legs en acupunctuur

Restless legs en acupunctuur – rusteloze benen syndroom

Restless legs en acupunctuur | Rusteloze benen syndroom ofwel restless legs syndrome is een aandoening waarbij je een heel vervelend gevoel in je benen ervaart. Dat vervelende gevoel verdwijnt alleen als je je benen beweegt. Sommige mensen ervaren dit in hun armen, dit zijn de zogenaamde rusteloze armen.

Gevoel

Het gevoel in de benen word vaak omschreven als tintelend, brandend, zeurend of onrustig. Het gevoel gaat alleen weg als je je benen beweegt. Er is een hele sterke aandrang om de benen te bewegen en je kunt de benen niet stilhouden. Vaak krijg je er last van als je lang hebt gezeten of komt het opzetten in de avond of nacht. Het gevolg is veelal dat de nachtrust ernstig wordt verstoord met alle bijkomende gevolgen voor overdag van dien: vermoeidheid, verslechterde concentratie en nervositeit.

Oorzaak

De oorzaak van rusteloze benen is vanuit de Westerse geneeskunde niet helemaal bekend. Men weet wel dat het niet aan de benen zelf ligt maar dat het te maken heeft met de hersenen. Factoren die een rol kunnen spelen bij rusteloze benen zijn onder meer: erfelijkheid, leeftijd, negatieve emoties en het gebruik van bepaalde medicatie tegen bijvoorbeeld epilepsie, antipsychotica, verkoudheid en griep.

Circulatie

Bezien vanuit de Chinese geneeskunde hebben rusteloze benen te maken met een tekort aan basisenergie en een teveel aan onrust. Hierdoor raakt de circulatie van energie verstoort wat leidt tot onrustige benen.

Acupunctuur kan helpen bij rusteloze benen doordat acupunctuur de circulatie verbetert, de mentale onrust verminderd en de basisenergie versterkt. Acupunctuur werkt ook heel goed bij slaapproblemen.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over restless legs en acupunctuur

Wilt u meer weten over restless legs en acupunctuur? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten