• 20 FEB 15
  • 0
  Restless legs / rusteloze benen

  Restless legs / rusteloze benen

  Restless legs syndrome – rusteloze benen syndroom

  Rusteloze benen syndroom ofwel restless legs syndrome is een aandoening waarbij je een heel vervelend gevoel in je benen ervaart. Dat vervelende gevoel verdwijnt alleen als je je benen beweegt. Sommige mensen ervaren dit in hun armen, dit zijn de zogenaamde rusteloze armen.

  Gevoel

  Het gevoel in de benen word vaak omschreven als tintelend, brandend, zeurend of onrustig. Het gevoel gaat alleen weg als je je benen beweegt. Er is een hele sterke aandrang om de benen te bewegen en je kunt de benen niet stilhouden. Vaak krijg je er last van als je lang hebt gezeten of komt het opzetten in de avond of nacht. Het gevolg is veelal dat de nachtrust ernstig wordt verstoord met alle bijkomende gevolgen voor overdag van dien: vermoeidheid, verslechterde concentratie en nervositeit.

  Oorzaak

  De oorzaak van rusteloze benen is vanuit de Westerse geneeskunde niet helemaal bekend. Men weet wel dat het niet aan de benen zelf ligt maar dat het te maken heeft met de hersenen. Factoren die een rol kunnen spelen bij rusteloze benen zijn onder meer: erfelijkheid, leeftijd, negatieve emoties en het gebruik van bepaalde medicatie tegen bijvoorbeeld epilepsie, antipsychotica, verkoudheid en griep.

  Circulatie

  Bezien vanuit de Chinese geneeskunde hebben rusteloze benen te maken met een tekort aan basisenergie en een teveel aan onrust. Hierdoor raakt de circulatie van energie verstoort wat leidt tot onrustige benen.

  Acupunctuur kan helpen bij rusteloze benen doordat acupunctuur de circulatie verbetert, de mentale onrust verminderd en de basisenergie versterkt. Acupunctuur werkt ook heel goed bij slaapproblemen.

  Ervaringen met acupunctuur

  Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem.

  Contact opnemen over restless legs en acupunctuur

  Last van restless legs en acupunctuur proberen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 73 70 123 of stuur een email.

  Leave a reply →

Laatste nieuws