Dry needling is niet hetzelfde als acupunctuur

Dry needling behandeltechniek Acupunctuur

Dry needling behandeltechniek

Dry needling of acupunctuur? Sommige mensen hebben bij de fysiotherapeut wel eens dry needling gehad. Dit is een behandeltechniek waarbij met een naald door de huid op een zeer harde en pijnlijke plek in de spier (dit is de zogenaamde triggerpoint) wordt geprikt. Daarmee worden spiergerelateerde klachten behandeld.

Door het prikken van de naald op de triggerpoint ontstaat er een korte en krachtige aanspanning van de spierstreng, gevolgd door een versterkte ontspanning in de spier. Het creëert dus een mechanische reactie waardoor de spier zich weer kan gaan herstellen. Het wordt dry needing genoemd omdat het een ‘ droge’ techniek is: er wordt geen vloeistof geïnjecteerd. Alhoewel deze techniek gebruik maakt van een acupunctuurnaald, is het heel wat anders dan acupunctuur. Hieronder de verschillen tussen deze techniek en acupunctuur.

Fysiotherapeut en Acupuncturist
Dry needling hoort bij het vak van de fysiotherapeut
– Acupunctuur hoort bij het vak van de acupuncturist

Mechanische en energetische reactie
– Dry needling geeft een mechanische reactie op de aangedane spier
– Acupunctuur geeft een energetische reactie op het hele lichaam

Triggerpoints vs Meridianen
– Dry needling selecteert punten op basis van triggerpoints
– Acupunctuur selecteert punten op basis van meridianen, functies en werkingen

Westerse en Chinese Geneeskunde
– Dry needling is gebaseerd op de Westerse Geneeskunde
– Acupunctuur is gebaseerd op de Chinese Geneeskunde

Één en meerdere naalden
– Dry needling maakt gebruikt van één naald waarmee een triggerpoint wordt gemanipuleerd. Vervolgens ben je klaar met deze behandeling.
– Acupunctuur maakt gebruik van meestal meerdere naalden op verschillende lichaamsdelen, waarbij je vervolgens nog een half uurtje moet blijven liggen.

Het is niet zo dat de ene behandeltechniek beter is dan de andere. Het zijn simpelweg twee totaal verschillende behandelmethoden en het is maar net waar jij naar op zoek bent en wat bij je past om je te helpen bij jouw klachten.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over dry needling en acupunctuur

Wilt u meer weten over dry needling en acupunctuur? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten