Dry needling is niet hetzelfde als acupunctuur

Dekt jouw zorgverzekering acupunctuur?

Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars

Wie zijn wij en wat wij voor u kunnen betekenen?

Lees alle ervaringen van onze praktijk

Dry needling behandeltechniek

Dry needling of acupunctuur? Sommige mensen hebben bij de fysiotherapeut wel eens dry needling gehad. Dit is een behandeltechniek waarbij met een naald door de huid op een zeer harde en pijnlijke plek in de spier (dit is de zogenaamde triggerpoint) wordt geprikt. Daarmee worden spiergerelateerde klachten behandeld.

Door het prikken van de naald op de triggerpoint ontstaat er een korte en krachtige aanspanning van de spierstreng, gevolgd door een versterkte ontspanning in de spier. Het creëert dus een mechanische reactie waardoor de spier zich weer kan gaan herstellen. Het wordt dry needing genoemd omdat het een ‘ droge’ techniek is: er wordt geen vloeistof geïnjecteerd. Alhoewel deze techniek gebruik maakt van een acupunctuurnaald, is het heel wat anders dan acupunctuur. Hieronder de verschillen tussen deze techniek en acupunctuur.

Fysiotherapeut en Acupuncturist
Dry needling hoort bij het vak van de fysiotherapeut
– Acupunctuur hoort bij het vak van de acupuncturist

Mechanische en energetische reactie
– Dry needling geeft een mechanische reactie op de aangedane spier
– Acupunctuur geeft een energetische reactie op het hele lichaam

Triggerpoints vs Meridianen
– Dry needling selecteert punten op basis van triggerpoints
– Acupunctuur selecteert punten op basis van meridianen, functies en werkingen

Westerse en Chinese Geneeskunde
– Dry needling is gebaseerd op de Westerse Geneeskunde
– Acupunctuur is gebaseerd op de Chinese Geneeskunde

Één en meerdere naalden
– Dry needling maakt gebruikt van één naald waarmee een triggerpoint wordt gemanipuleerd. Vervolgens ben je klaar met deze behandeling.
– Acupunctuur maakt gebruik van meestal meerdere naalden op verschillende lichaamsdelen, waarbij je vervolgens nog een half uurtje moet blijven liggen.

Het is niet zo dat de ene behandeltechniek beter is dan de andere. Het zijn simpelweg twee totaal verschillende behandelmethoden en het is maar net waar jij naar op zoek bent en wat bij je past om je te helpen bij jouw klachten.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over dry needling en acupunctuur

Wilt u meer weten over dry needling en acupunctuur? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

22 feb 2015

Acupunctuur Haarlem en omstreken

De acupunctuurpraktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord, direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona crisis Acupunctuur na corona: ben jij uit balans door de Corona crisis? Wil jij ondersteuning hebben om je weer gezonder en vitaler te voelen? Heb je wel eens gedacht aan acupunctuur na Corona? Lees hier wat acupunctuur voor...

Lees meer
Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Afspraken maken bij Yuk Chi Acupunctuur weer mogelijk Zojuist heeft het kabinet aangegeven dat Acupunctuur weer mogelijk is vanaf aankomende maandag 11 mei 2020. Mocht je nog geen afspraak bij ons hebben ingepland, doe dat dan snel want de agenda...

Lees meer
Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur ter ondersteuning in Wuhan Corona patiënten en acupunctuur | Corona patienten in het Leishenshan Hospital in Wuhan (China) kregen acupunctuurbehandelingen voor klachten zoals slapeloosheid en migraine. Deze...

Lees meer
Mededeling ivm Coronavirus

Mededeling ivm Coronavirus

In verband met het Coronavirus hebben wij de volgende mededeling 1. Om onze patiënten zoveel mogelijk te kunnen blijven helpen tijdens deze bijzondere tijden met het Coronavirus zijn wij vooralsnog gewoon geopend en kunnen alle afspraken doorgaan...

Lees meer