5 redenen waarom acupunctuur goed is voor sporters

sportblessure acupunctuur sporters

Sporters en acupunctuur

Of jij nu vaak naar de sportschool gaat, hardloopt of doet aan yoga, het maakt niet uit: acupunctuur is goed voor sporters. Hieronder 5 redenen waarom.

Reden 1
Na een pittige work-out zijn je spieren toe aan ontspanning en moeten ze gaan herstellen. Spierpijn en stijve spieren komen geregeld voor na het sporten. Acupunctuur helpt de spieren te ontspannen, zorgt voor minder ontstekingen en bevordert het herstel.

Reden 2
Als je een spier of pees hebt verrekt tijdens bijvoorbeeld het fitnessen of een verkeerde beweging hebt gemaakt bij aerobics of yoga, kan acupunctuur helpen om de hersteltijd van die blessure te doen verkorten. Je zal merken dat je veel sneller hersteld bent en het sporten weer kan oppakken.

Reden 3
Acupunctuur zorgt ervoor dat je beter slaapt gedurende de nacht en meer energie hebt gedurende de dag. Hierdoor hou je ook meer energie over om te gaan sporten en zullen je sportprestaties ook beter zijn.

Reden 4
Door acupunctuur verbetert de circulatie van bloed vanuit je hart naar je organen en spieren. De verbeterde circulatie houdt zowel tijdens als na het sporten aan. Voedingsstoffen die je lichaam en spieren nodig hebben na het sporten, denk aan onder andere eiwitten, komen daardoor beter op de juiste plekken terecht.

Reden 5
Acupunctuur helpt bij pijnbestrijding. Heb je ergens pijn en ondervind je daarvan hinder tijdens het sporten? Dan kan acupunctuur helpen de pijn te bestrijden waardoor je pijnvrij of met minder pijn weer lekker kunt gaan sporten.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over sporters en acupunctuur

Wilt u meer weten over sporters en acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten