• 03 MRT 15
  • 0
  5 redenen waarom acupunctuur goed is voor sporters

  5 redenen waarom acupunctuur goed is voor sporters

  Sporters en acupunctuur

  Of jij nu vaak naar de sportschool gaat, hardloopt of doet aan yoga, het maakt niet uit: acupunctuur is goed voor sporters. Hieronder 5 redenen waarom.

  Reden 1
  Na een pittige work-out zijn je spieren toe aan ontspanning en moeten ze gaan herstellen. Spierpijn en stijve spieren komen geregeld voor na het sporten. Acupunctuur helpt de spieren te ontspannen, zorgt voor minder ontstekingen en bevordert het herstel.

  Reden 2
  Als je een spier of pees hebt verrekt tijdens bijvoorbeeld het fitnessen of een verkeerde beweging hebt gemaakt bij aerobics of yoga, kan acupunctuur helpen om de hersteltijd van die blessure te doen verkorten. Je zal merken dat je veel sneller hersteld bent en het sporten weer kan oppakken.

  Reden 3
  Acupunctuur zorgt ervoor dat je beter slaapt gedurende de nacht en meer energie hebt gedurende de dag. Hierdoor hou je ook meer energie over om te gaan sporten en zullen je sportprestaties ook beter zijn.

  Reden 4
  Door acupunctuur verbetert de circulatie van bloed vanuit je hart naar je organen en spieren. De verbeterde circulatie houdt zowel tijdens als na het sporten aan. Voedingsstoffen die je lichaam en spieren nodig hebben na het sporten, denk aan onder andere eiwitten, komen daardoor beter op de juiste plekken terecht.

  Reden 5
  Acupunctuur helpt bij pijnbestrijding. Heb je ergens pijn en ondervind je daarvan hinder tijdens het sporten? Dan kan acupunctuur helpen de pijn te bestrijden waardoor je pijnvrij of met minder pijn weer lekker kunt gaan sporten.

  Ervaringen met acupunctuur

  Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem.

  Contact opnemen over de mogelijkheden voor sporters en acupunctuur

  Last van blessures en acupunctuur proberen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 73 70 123 of stuur een email.

  Leave a reply →

Laatste nieuws