Hernia en acupunctuur
Een gedetailleerde blik op de symptomen en behandeling

Hernia Acupunctuur

Wanneer je last hebt van aanhoudende rugpijn, kan het zijn dat je te maken hebt met een hernia. Maar wat is een hernia precies? Dit is een uitstulping van een tussenwervelschijf die op een zenuw drukt. Dit kan leiden tot symptomen zoals pijn, tintelingen of een doof gevoel in je rug, benen of armen.

Wanneer je aan een hernia denkt, komt waarschijnlijk direct de rug of onderrug in je gedachten. Echter, het medische landschap van hernia’s is uitgebreider en complexer dan vaak wordt aangenomen. Daarom is het essentieel om dieper in te gaan op deze materie en je kennis uit te breiden.

Hoewel de hernia rug en onderrug het meest bekend zijn, kunnen er ook andere varianten ontstaan. Een voorbeeld hiervan is de diafragma hernia, ook wel diafragmatica genoemd. Deze specifieke aandoening betreft een opening of zwakte in het diafragma waardoor organen uit de buikholte kunnen uitstulpen naar de borstholte. Dit fenomeen kan diverse symptomen en complicaties met zich meebrengen.

De reden waarom dit type hernia’s minder bekend zijn, kan liggen in de prevalentie en het optreden ervan. Niettemin is het van belang dat medische professionals, maar ook het algemene publiek, zich bewust zijn van deze conditie. Door te begrijpen dat hernia’s zich niet enkel beperken tot de rug, maar ook andere cruciale lichaamsdelen kunnen beïnvloeden, vergroot je jouw kennis en begrip.

Herkenning

Het is van groot belang om hernia klachten tijdig te herkennen. Beginnende symptomen kunnen variëren, maar vaak is er bij een rughernia sprake van pijn die uitstraalt naar de benen. Daarnaast kun je ook last hebben van nek hernia, waarbij de pijn zich concentreert rondom de nek en schouders. Om erachter te komen of je daadwerkelijk met een uitstulping te maken hebt, is het raadzaam om je klachten te bespreken met een specialist. Deze kan je vertellen wat een uitstulping is en welke symptomen hierbij horen.

Het belang van een tijdige hernia behandeling

Zodra de diagnose is vastgesteld, is het zaak om na te denken over de juiste hernia behandeling. Een van de meest voor de hand liggende opties is de hernia operatie. Tijdens deze operatie wordt de uitstulping van de tussenwervelschijf verwijderd waardoor de druk op de zenuw afneemt. Hoewel een hernia operatie vaak effectief is, zijn er ook alternatieve behandelingen mogelijk.

Acupunctuur is zo’n alternatieve behandelmethode die de afgelopen jaren steeds vaker wordt ingezet bij hernia klachten. Acupunctuur komt uit de oude Chinese geneeskunde. Hierbij plaatst men dunne naalden op bepaalde lichaamspunten. Men gelooft dat dit het lichaam balanceert. Daardoor verminderen pijn en hernia symptomen vaak.

Hoe acupunctuur kan helpen bij hernia klachten

Hoewel het mechanisme achter acupunctuur nog steeds onderwerp van onderzoek is, zijn er diverse studies die de effectiviteit van deze behandelmethode bij hernia klachten onderschrijven. Zo wordt gesteld dat acupunctuur de bloedstroom kan stimuleren en daarmee ontstekingen kan verminderen. Bovendien zou de behandeling het vrijkomen van endorfines – lichaamseigen pijnstillers – kunnen stimuleren.

Bij aanhoudende rug- of nekpijn is het dus van belang om na te gaan of er wellicht sprake is van een uitstulping. Herken je de hernia symptomen, zoals pijn die uitstraalt naar de benen of armen? Neem je klachten dan serieus en raadpleeg een specialist. Hoewel een operatie vaak als oplossing wordt gezien, biedt acupunctuur een veelbelovend alternatief. Deze eeuwenoude behandelmethode kan bijdragen aan pijnverlichting en het herstel bevorderen. Ongeacht de gekozen behandeling is het essentieel om goed geïnformeerd te blijven en de mogelijkheden te overwegen die het beste passen bij jouw specifieke situatie.

Ervaringen met hernia en acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over acupunctuur behandelingen

Wilt u meer weten over acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op met de acupuncturist via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via het contactformulier.

Dekt jouw zorgverzekering acupunctuur?

Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten