• 03 NOV 15
  • 0
  Rughernia en acupunctuur

  Rughernia en acupunctuur

  Rughernia symptomen

  Per jaar krijgen ongeveer 75.000 Nederlanders last van rughernia symptomen. De rugklachten komen het vaakst voor bij mensen tussen de 40 jaar en 55 jaar. Bij mensen jongen dan 20 jaar komt het weinig voor. Jaarlijks worden rond de 10.000 mensen geopereerd aan een rughernia. Lees hier alles over de rughernia en acupunctuur.

  De wervelkolom / ruggengraat van een mens heeft in totaal 33-34 wervels:
  – 7 nekwervels
  – 12 borstwervels
  – 5 lendewervels
  – 5 heiligbeenwervels
  – 4 of 5 vergroeide staartbeenwervels

  Tussen de wervels zit een tussenwervelschijf die zacht en elastisch is. Deze schijf werkt als een schokdemper voor je ruggenwervel.

  Rughernia en uitstraling

  Als iemand rughernia heeft, puilt een tussenwervelschijf uit de wervels en drukt het op een zenuw waardoor heftige pijn kan ontstaan in rug met uitstraling naar een of beide benen. Een hernia kan op elke plek van de wervelkolom ontstaan, maar meestal zit het laag in de rug tussen de 4e en 5e lendewervel (L4-L5) of tussen de 5e lendewervel en het heiligbeen (L5-S1).

  Vaak ruimt het lichaam de uitstulping van de tussenwervelschijf zelf op. Hierdoor zal de druk en rugpijn vanzelf minder worden. Het is dan een kwestie van afwachten en door de zure appel heen bijten. Maar soms heeft dit wachten geen zin en blijft de rugpijn aanhouden. Een operatie volgt dan meestal.

  Iemand die rughernia heeft gehad, loopt de kans dat het weer terug komt. Dit wordt veroorzaakt door het feit dat dit een zwakke plek is die blijft bestaan.

  Rughernia en acupunctuur

  Acupunctuur helpt goed bij rugklachten. Het vermindert de pijn, versterkt de energie in de rug en de rugwervels, stimuleert de doorbloeding en ontspant de rug. Zeker als je aan het wachten bent tot de rugklachten (hopelijk) vanzelf wegtrekken of als je vatbaar ben voor het telkens terugkomen van rughernia, is acupunctuur voor jou een goede behandelmethode.

  Heb jij pijn door een rughernia? Of wil jij je rug versterken om nieuwe hernia’s te voorkomen? Rughernia en acupunctuur gaan erg goed samen!

  Rughernia en acupunctuur ervaringen

  Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem.

  Leave a reply →

Laatste nieuws