Rughernia en acupunctuur

Rughernia en acupunctuur

Symptomen rughernia en acupunctuur behandelingen

Rughernia en acupunctuur | Per jaar krijgen ongeveer 75.000 Nederlanders last van rughernia symptomen. De rugklachten komen het vaakst voor bij mensen tussen de 40 jaar en 55 jaar. Bij mensen jongen dan 20 jaar komt het weinig voor. Jaarlijks worden rond de 10.000 mensen geopereerd aan een rughernia. Lees hier alles over de rughernia en acupunctuur.

De wervelkolom / ruggengraat van een mens heeft in totaal 33-34 wervels:

  • 7 nekwervels
  • 12 borstwervels
  • 5 lendewervels
  • 5 heiligbeenwervels
  • 4 of 5 vergroeide staartbeenwervels

Tussen de wervels zit een tussenwervelschijf die zacht en elastisch is. Deze schijf werkt als een schokdemper voor je ruggenwervel.

Rughernia en uitstraling

Als iemand rughernia heeft, puilt een tussenwervelschijf uit de wervels en drukt het op een zenuw waardoor heftige pijn kan ontstaan in rug met uitstraling naar een of beide benen. Een hernia kan op elke plek van de wervelkolom ontstaan, maar meestal zit het laag in de rug tussen de 4e en 5e lendewervel (L4-L5) of tussen de 5e lendewervel en het heiligbeen (L5-S1).

Vaak ruimt het lichaam de uitstulping van de tussenwervelschijf zelf op. Hierdoor zal de druk en rugpijn vanzelf minder worden. Het is dan een kwestie van afwachten en door de zure appel heen bijten. Maar soms heeft dit wachten geen zin en blijft de rugpijn aanhouden. Een operatie volgt dan meestal.

Iemand die rughernia heeft gehad, loopt de kans dat het weer terug komt. Dit wordt veroorzaakt door het feit dat dit een zwakke plek is die blijft bestaan.

Rughernia en acupunctuur

Acupunctuur helpt goed bij rugklachten. Het vermindert de pijn, versterkt de energie in de rug en de rugwervels, stimuleert de doorbloeding en ontspant de rug. Zeker als je aan het wachten bent tot de rugklachten (hopelijk) vanzelf wegtrekken of als je vatbaar ben voor het telkens terugkomen van rughernia, is acupunctuur voor jou een goede behandelmethode.

Heb jij pijn door een rughernia? Of wil jij je rug versterken om nieuwe hernia’s te voorkomen? Rughernia en acupunctuur gaan erg goed samen!

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over acupunctuur

Wilt u meer weten over acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten