Meerderheid wil alternatieve geneeswijzen in het basispakket

Dekt jouw zorgverzekering acupunctuur?

Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars

Wie zijn wij en wat wij voor u kunnen betekenen?

Lees alle ervaringen van onze praktijk

Meerderheid bevolking wil alternatieve geneeswijzen in het basispakket (CBS)

Uit onderzoek blijkt dat de meerderheid van de bevolking graag alternatieve geneeswijzen in het basispakket wil. Dit nieuwe onderzoek is onlangs gepubliceerd door het CBS. Lees hier een aantal interessante conclusies daaruit.

  • In 2018 heeft 11% van de bevolking een alternatieve genezer bezocht, zij zijn hier doorgaans erg over te spreken.
  • De bezoeken aan een alternatieve genezer betreffen vooral de: osteopaat, acupuncturist en chiropractor.
  • De groep mensen die het meest een alternatieve genezer bezoeken zijn: vrouwen, mensen tussen de 25-65 jaar en hoogopgeleiden.
  • 65% van de volwassen bevolking heeft de voorkeur voor reguliere geneeswijzen. 11% heeft de voorkeur voor alternatieve geneeswijzen. En maar liefst 24% hecht evenveel waarde aan reguliere en alternatieve geneeswijzen.
  • 8 op de 10 volwassenen vindt onderzoek naar de werking en risico’s van alternatieve geneeswijzen belangrijk. 64% vindt dat de overheid aan dat soort onderzoek moet meebetalen.
  • Een meerderheid van de bevolking vindt dat alternatieve geneeswijzen in het basispakket van de zorgverzekering moet worden opgenomen.

Het bovenstaande is gebaseerd op het onderzoek ‘Belevingen’ dat van maart tot en met juni 2018 is uitgevoerd door het CBS. Doel van dit onderzoek is om aan de hand van opvattingen, percepties en meningen van inwoners van Nederland een beter beeld te krijgen van gevoelens en standpunten in de samenleving. Zie hier het hele artikel van het CBS.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over acupunctuur

Wilt u meer weten over acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

18 jun 2019

Acupunctuur Haarlem en omstreken

De acupunctuurpraktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord, direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona crisis Acupunctuur na corona: ben jij uit balans door de Corona crisis? Wil jij ondersteuning hebben om je weer gezonder en vitaler te voelen? Heb je wel eens gedacht aan acupunctuur na Corona? Lees hier wat acupunctuur voor...

Lees meer
Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Afspraken maken bij Yuk Chi Acupunctuur weer mogelijk Zojuist heeft het kabinet aangegeven dat Acupunctuur weer mogelijk is vanaf aankomende maandag 11 mei 2020. Mocht je nog geen afspraak bij ons hebben ingepland, doe dat dan snel want de agenda...

Lees meer
Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur ter ondersteuning in Wuhan Corona patiënten en acupunctuur | Corona patienten in het Leishenshan Hospital in Wuhan (China) kregen acupunctuurbehandelingen voor klachten zoals slapeloosheid en migraine. Deze...

Lees meer
Mededeling ivm Coronavirus

Mededeling ivm Coronavirus

In verband met het Coronavirus hebben wij de volgende mededeling 1. Om onze patiënten zoveel mogelijk te kunnen blijven helpen tijdens deze bijzondere tijden met het Coronavirus zijn wij vooralsnog gewoon geopend en kunnen alle afspraken doorgaan...

Lees meer