Meerderheid wil alternatieve geneeswijzen in het basispakket

alternatieve geneeswijzen in het basispakket

Meerderheid bevolking wil alternatieve geneeswijzen in het basispakket (CBS)

Uit onderzoek blijkt dat de meerderheid van de bevolking graag alternatieve geneeswijzen in het basispakket wil. Dit nieuwe onderzoek is onlangs gepubliceerd door het CBS. Lees hier een aantal interessante conclusies daaruit.

  • In 2018 heeft 11% van de bevolking een alternatieve genezer bezocht, zij zijn hier doorgaans erg over te spreken.
  • De bezoeken aan een alternatieve genezer betreffen vooral de: osteopaat, acupuncturist en chiropractor.
  • De groep mensen die het meest een alternatieve genezer bezoeken zijn: vrouwen, mensen tussen de 25-65 jaar en hoogopgeleiden.
  • 65% van de volwassen bevolking heeft de voorkeur voor reguliere geneeswijzen. 11% heeft de voorkeur voor alternatieve geneeswijzen. En maar liefst 24% hecht evenveel waarde aan reguliere en alternatieve geneeswijzen.
  • 8 op de 10 volwassenen vindt onderzoek naar de werking en risico’s van alternatieve geneeswijzen belangrijk. 64% vindt dat de overheid aan dat soort onderzoek moet meebetalen.
  • Een meerderheid van de bevolking vindt dat alternatieve geneeswijzen in het basispakket van de zorgverzekering moet worden opgenomen.

Het bovenstaande is gebaseerd op het onderzoek ‘Belevingen’ dat van maart tot en met juni 2018 is uitgevoerd door het CBS. Doel van dit onderzoek is om aan de hand van opvattingen, percepties en meningen van inwoners van Nederland een beter beeld te krijgen van gevoelens en standpunten in de samenleving. Zie hier het hele artikel van het CBS.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over acupunctuur

Wilt u meer weten over acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten