• 01 OKT 16
  • 0
  Acupunctuur en pijnklachten

  Acupunctuur en pijnklachten

  Acupunctuur en pijnklachten onderzocht

  Acupunctuur en pijnklachten waren onderdeel van een Amerikaans onderzoek naar de effecten van complementaire geneeskunde, waarover onlangs is gepubliceerd.

  Recente schattingen geven aan dat per jaar ongeveer 126 miljoen Amerikaanse volwassenen pijnklachten ervaren. Een derde van deze volwassenen heeft last van ernstige pijn. Dat zijn maar liefst 40 miljoen personen! Rugpijn, gewrichtspijn, nekpijn en hoofdpijn komen het meest voor.

  Acupunctuur helpt bij rugpijn en gewrichtspijn

  Uit het onderzoek blijkt dat acupunctuur helpt bij rugpijn en gewrichtspijn. Veel mensen vragen zich af hoe het kan dat acupunctuur helpt bij pijnklachten. Hiervoor bestaan verschillende verklaringen.

  De klassieke uitleg is dat acupunctuur werkt met de energie van de mens (bekend als Qi). Als energie in het lichaam niet goed stroomt, ontstaat er pijnklachten. Acupunctuur werkt in op de energie van de mens en kan ervoor zorgen dat de energie weer goed op gang komt. Hierdoor verdwijnen of verminderen pijnklachten.

  Een andere verklaring is dat acupunctuur de aanmaak van endorfines door de hersenen stimuleert. Endorfines zijn natuurlijke pijnstillers van het lichaam.

  Acupunctuur helpt bij depressie, angst en stress

  Chronische pijn gaat vaak helaas ook gepaard met andere problemen zoals depressie, angst en stress. Doordat acupunctuur helpt om lichaam en geest te ontspannen, zal de hoeveelheid cortisol in het lichaam dalen waardoor pijngerelateerde klachten verminderen.

  Acupunctuur is geen wondermiddel dus je moet niet verwachten dat je na een behandeling pijnvrij bent. Net als met sporten, diëten en andere veranderingen die je doorvoert in je leven, kan het even duren voordat je wat merkt. Over het algemeen kun je stellen dat je na ongeveer 5 acupunctuur behandelingen zeker wel verschil moet merken.

  Zeker voor mensen die sterk afhankelijk van het nemen van medicatie om de pijn te stillen of bij wie reguliere behandelingen niet of niet genoeg aanslaan, is acupunctuur het overwegen waard.

  Ervaringen acupunctuur en pijnklachten

  Lees hier alle acupunctuur en pijnklachten ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem.

  Contact opnemen over acupunctuur en pijnklachten

  Acupunctuur proberen? Neem dan contact met ons op via telefoon 023 – 73 70 123 of stuur een email.

  Leave a reply →

Leave a reply

Cancel reply

Laatste nieuws