Acupunctuur en pijnklachten

Acupunctuur en pijnklachten Pijn

Acupunctuur en pijnklachten onderzocht

Acupunctuur en pijnklachten waren onderdeel van een Amerikaans onderzoek naar de effecten van complementaire geneeskunde, waarover onlangs is gepubliceerd.

Recente schattingen geven aan dat per jaar ongeveer 126 miljoen Amerikaanse volwassenen pijnklachten ervaren. Een derde van deze volwassenen heeft last van ernstige pijn. Dat zijn maar liefst 40 miljoen personen! Rugpijn, gewrichtspijn, nekpijn en hoofdpijn komen het meest voor.

Acupunctuur helpt bij rugpijn en gewrichtspijn

Uit het onderzoek blijkt dat acupunctuur helpt bij rugpijn en gewrichtspijn. Veel mensen vragen zich af hoe het kan dat acupunctuur helpt bij pijnklachten. Hiervoor bestaan verschillende verklaringen.

De klassieke uitleg is dat acupunctuur werkt met de energie van de mens (bekend als Qi). Als energie in het lichaam niet goed stroomt, ontstaat er pijnklachten. Acupunctuur werkt in op de energie van de mens en kan ervoor zorgen dat de energie weer goed op gang komt. Hierdoor verdwijnen of verminderen pijnklachten.

Een andere verklaring is dat acupunctuur de aanmaak van endorfines door de hersenen stimuleert. Endorfines zijn natuurlijke pijnstillers van het lichaam.

Acupunctuur helpt bij depressie, angst en stress

Chronische pijn gaat vaak helaas ook gepaard met andere problemen zoals depressieangst en stress. Doordat acupunctuur helpt om lichaam en geest te ontspannen, zal de hoeveelheid cortisol in het lichaam dalen waardoor pijngerelateerde klachten verminderen.

Acupunctuur is geen wondermiddel dus je moet niet verwachten dat je na een behandeling pijnvrij bent. Net als met sporten, diëten en andere veranderingen die je doorvoert in je leven, kan het even duren voordat je wat merkt. Over het algemeen kun je stellen dat je na ongeveer 5 acupunctuur behandelingen zeker wel verschil moet merken.

Zeker voor mensen die sterk afhankelijk van het nemen van medicatie om de pijn te stillen of bij wie reguliere behandelingen niet of niet genoeg aanslaan, is acupunctuur het overwegen waard.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over acupunctuur en pijnklachten

Wilt u meer weten over acupunctuur en pijnklachten? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten