Acupunctuur en pijnklachten

Dekt jouw zorgverzekering acupunctuur?

Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars

Wie zijn wij en wat wij voor u kunnen betekenen?

Lees alle ervaringen van onze praktijk

Acupunctuur en pijnklachten onderzocht

Acupunctuur en pijnklachten waren onderdeel van een Amerikaans onderzoek naar de effecten van complementaire geneeskunde, waarover onlangs is gepubliceerd.

Recente schattingen geven aan dat per jaar ongeveer 126 miljoen Amerikaanse volwassenen pijnklachten ervaren. Een derde van deze volwassenen heeft last van ernstige pijn. Dat zijn maar liefst 40 miljoen personen! Rugpijn, gewrichtspijn, nekpijn en hoofdpijn komen het meest voor.

Acupunctuur helpt bij rugpijn en gewrichtspijn

Uit het onderzoek blijkt dat acupunctuur helpt bij rugpijn en gewrichtspijn. Veel mensen vragen zich af hoe het kan dat acupunctuur helpt bij pijnklachten. Hiervoor bestaan verschillende verklaringen.

De klassieke uitleg is dat acupunctuur werkt met de energie van de mens (bekend als Qi). Als energie in het lichaam niet goed stroomt, ontstaat er pijnklachten. Acupunctuur werkt in op de energie van de mens en kan ervoor zorgen dat de energie weer goed op gang komt. Hierdoor verdwijnen of verminderen pijnklachten.

Een andere verklaring is dat acupunctuur de aanmaak van endorfines door de hersenen stimuleert. Endorfines zijn natuurlijke pijnstillers van het lichaam.

Acupunctuur helpt bij depressie, angst en stress

Chronische pijn gaat vaak helaas ook gepaard met andere problemen zoals depressieangst en stress. Doordat acupunctuur helpt om lichaam en geest te ontspannen, zal de hoeveelheid cortisol in het lichaam dalen waardoor pijngerelateerde klachten verminderen.

Acupunctuur is geen wondermiddel dus je moet niet verwachten dat je na een behandeling pijnvrij bent. Net als met sporten, diëten en andere veranderingen die je doorvoert in je leven, kan het even duren voordat je wat merkt. Over het algemeen kun je stellen dat je na ongeveer 5 acupunctuur behandelingen zeker wel verschil moet merken.

Zeker voor mensen die sterk afhankelijk van het nemen van medicatie om de pijn te stillen of bij wie reguliere behandelingen niet of niet genoeg aanslaan, is acupunctuur het overwegen waard.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over acupunctuur en pijnklachten

Wilt u meer weten over acupunctuur en pijnklachten? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

28 sep 2016

Acupunctuur in Haarlem en omstreken

De acupunctuurpraktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord, direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Premies zorgverzekeringen 2021 zijn bekend

Premies zorgverzekeringen 2021 zijn bekend

De premies zorgverzekeringen zijn weer allemaal bekend voor het nieuwe jaar 2021 Premies zorgverzekeringen | Kijk goed of je huidige zorgverzekering voldoet aan je wensen. Als je in 2021 acupunctuur behandelingen wil ondergaan is het handig om nu...

Lees meer
Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona crisis Acupunctuur na corona: ben jij uit balans door de Corona crisis? Wil jij ondersteuning hebben om je weer gezonder en vitaler te voelen? Heb je wel eens gedacht aan acupunctuur na Corona? Lees hier wat acupunctuur voor...

Lees meer
Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Afspraken maken bij Yuk Chi Acupunctuur weer mogelijk Zojuist heeft het kabinet aangegeven dat Acupunctuur weer mogelijk is vanaf aankomende maandag 11 mei 2020. Mocht je nog geen afspraak bij ons hebben ingepland, doe dat dan snel want de agenda...

Lees meer
Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur ter ondersteuning in Wuhan Corona patiënten en acupunctuur | Corona patienten in het Leishenshan Hospital in Wuhan (China) kregen acupunctuurbehandelingen voor klachten zoals slapeloosheid en migraine. Deze...

Lees meer