Wat? Een smartphone-nek? Nekklachten en acupunctuur

Smartphone-nek nekklachten en acupunctuur

Nekklachten en acupunctuur. Last van een smartphone-nek?

Nekklachten en acupunctuur | Gebruik jij vaak en lang je smartphone om te internetten of om je berichten te lezen? Pas dan op voor een zogenaamde smartphone-nek ofwel nekklachten.

Meer en meer mensen hebben tegenwoordig te kampen met nekklachten. Dit is in de huidige tijd vaak ook het gevolg van het toenemend gebruik van smartphones om je facebook te checken, te googelen, te chatten of te whatsappen.

Bij het gebruik van je smartphone of tablet zit je vaak in een houding waarbij je nek voorover is gebogen ten opzichte van je wervelkolom. Het lang en vaak in deze houding stilzitten, leidt ertoe dat de spieren in je nek stijf of pijnlijk kunnen worden. Ook slapen in een verkeerde houding kan dus leiden tot nekklachten. Hetzelfde geldt voor borstvoeding geven of het lezen van boek.

Behalve het stilzitten in een bepaalde houding, speelt stress ook een rol bij nekklachten. De spieren in je schouders en nek zijn ontzettend sterk. En spanning en stress hebben al gauw de neiging om de nek- en schouderspieren te doen verkrampen.

Tips om nekklachten te voorkomen

  • Zorg voor een goede houding: hou je nek en schouders recht en hou je hoofd niet lang achter elkaar in een gebogen houding. Zorg voor veel beweging door regelmatig pauzes te nemen of verander je houding regelmatig
  • Doe nek-/schouderoefeningen zodat de spieren goed ontspannen en soepel blijven
  • Verminder stress
  • Laat je lekker masseren door je partner
  • Zorg ervoor dat je een goed hoofdkussen hebt

Nekklachten en acupunctuur

Wat heel goed helpt bij een stijve of pijnlijke nek is acupunctuur. De acupunctuurnaalden zorgen ervoor dat de energie in je nek weer gaat stromen. Bedenk dat je nek de verbinding vormt tussen je hoofd en je lichaam. En deze verbinding is relatief gezien vrij smal. Het is dan ook niet zo gek dat daar al snel een verstoring optreedt.

Acupunctuur kan spanning en stijve spieren helpen losmaken. Daarnaast is het een hele goede methode om stress te lijf te gaan. Het heeft een ontspannend effect en zorgt ervoor dat je algeheel ook beter in balans komt.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over nekklachten en acupunctuur

Wilt u meer weten over nekklachten en acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten