• 18 JUN 15
  • 0
  Wat? Een smartphone-nek?

  Wat? Een smartphone-nek?

  Nekklachten. Last van een smartphone-nek?

  Gebruik jij vaak en lang je smartphone om te internetten of om je berichten te lezen? Pas dan op voor een zogenaamde smartphone-nek ofwel nekklachten.

  Meer en meer mensen hebben tegenwoordig te kampen met nekklachten. Dit is in de huidige tijd vaak ook het gevolg van het toenemend gebruik van smartphones om je facebook te checken, te googelen, te chatten of te whatsappen. Bij het gebruik van je smartphone of tablet zit je vaak in een houding waarbij je nek voorover is gebogen ten opzichte van je wervelkolom. Het lang en vaak in deze houding stilzitten, leidt ertoe dat de spieren in je nek stijf of pijnlijk kunnen worden. Ook slapen in een verkeerde houding kan dus leiden tot nekklachten. Hetzelfde geldt voor borstvoeding geven of het lezen van boek.

  Behalve het stilzitten in een bepaalde houding, speelt stress ook een rol bij nekklachten. De spieren in je schouders en nek zijn ontzettend sterk. En spanning en stress hebben al gauw de neiging om de nek- en schouderspieren te doen verkrampen.

  Tips om nekklachten te voorkomen

  • Zorg voor een goede houding: hou je nek en schouders recht en hou je hoofd niet lang achter elkaar in een gebogen houding. Zorg voor veel beweging door regelmatig pauzes te nemen of verander je houding regelmatig
  • Doe nek-/schouderoefeningen zodat de spieren goed ontspannen en soepel blijven
  • Verminder stress
  • Laat je lekker masseren door je partner
  • Zorg ervoor dat je een goed hoofdkussen hebt

  Wat heel goed helpt bij een stijve of pijnlijke nek is acupunctuur. De naalden zorgen ervoor dat de energie in je nek weer gaat stromen. Bedenk dat je nek de verbinding vormt tussen je hoofd en je lichaam. En deze verbinding is relatief gezien vrij smal. Het is dan ook niet zo gek dat daar al snel een verstoring optreedt.

  Acupunctuur kan spanning en stijve spieren helpen losmaken. Daarnaast is het een hele goede methode om stress te lijf te gaan. Het heeft een ontspannend effect en zorgt ervoor dat je algeheel ook beter in balans komt.

  Nekklachten en acupunctuur ervaringen

  Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem.

  Contact opnemen over een smartphone-nek en acupunctuur

  Heeft u een smartphone-nek en wilt u acupunctuur proberen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 73 70 123 of stuur een email.

  Yuk Chi Acpunctuur Haarlem is aangesloten bij de beroepsvereniging Zhong.

  Leave a reply →

Laatste nieuws