Hoe dun is een acupunctuurnaald?

Dekt jouw zorgverzekering acupunctuur?

Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars

Wie zijn wij en wat wij voor u kunnen betekenen?

Lees alle ervaringen van onze praktijk

Een acupunctuurnaald is heel dun

Bij een acupunctuurnaald denk je al gauw aan een naald van het ziekenhuis waarmee een infuus wordt toegediend of waar bloed mee wordt geprikt of vaccinaties mee worden gegeven. Acupunctuurnaalden zijn – in tegenstelling tot wat veel mensen denken – niet vergelijkbaar met dat soort ziekenhuisnaalden. Een acupunctuurnaald is véél dunner. Die is zo dun dat je deze heel makkelijk kunt ombuigen met één enkele vinger.

Een acupunctuurnaald is bestemd om enkel een prikje te geven op een acupunctuurpunt. Er worden dus geen vloeistoffen geïnjecteerd (zoals bij vaccinatie of infuus) en ook worden er geen vloeistoffen mee uit het lichaam gehaald (zoals bij bloedafname). Dat verklaart ook waarom de naald zo dun is bij acupunctuur: de naald heeft geen holle ruimte waar vloeistof doorheen hoeft.

In die zin is een acupunctuurnaald eerder vergelijkbaar met een naald waarmee je kleding naait. Een kledingnaald is echter veel dikker dan een acupunctuurnaald. Zéker 4 x zo dik.

Acupunctuurnaalden zijn er er in diverse diktes en lengtes. Vaak wordt gebruik gemaakt van een naald van 0,22 mm of 0,25 mm dikte. Qua lengte wordt vaak gebruik gemaakt van 25 of 40 mm. Afhankelijk van de persoon en van de plek op het lichaam, wordt er gekozen voor dunnere, dikkere, langere of kortere naalden.

Acupunctuurpunten op de billen/heupen worden vaak geprikt met de wat langere en wat dikkere naaldjes. Voor punten op de handen en voeten worden vaak de kortere en dunnere naaldjes gebruikt.

Het antwoord op de vraag “hoe dun is een acupunctuurnaald?” is dus: heel dun! Dit betekent niet dat acupunctuur geheel pijnloos is, maar wel dat het qua pijn echt reuze meevalt.

Lees ook:
– Bang voor naalden
– Laser acupunctuur
– Werkt acupunctuur? Acupunctuur en (wetenschappelijk) bewijs

Acupunctuur ervaringen

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem.

Contact opnemen over acupunctuur

Acupunctuur proberen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 73 70 123 of stuur een email.

18 mei 2015

Acupunctuur Haarlem en omstreken

De acupunctuurpraktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord, direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur na Corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na Corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na Corona crisis Ben jij uit balans door de Corona crisis? Wil jij ondersteuning hebben om je weer gezonder en vitaler te voelen? Heb je wel eens gedacht aan acupunctuur na Corona? Lees hier wat acupunctuur voor jou kan betekenen. Sinds...

Lees meer
Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Afspraken maken bij Yuk Chi Acupunctuur weer mogelijk Zojuist heeft het kabinet aangegeven dat Acupunctuur weer mogelijk is vanaf aankomende maandag 11 mei 2020. Mocht je nog geen afspraak bij ons hebben ingepland, doe dat dan snel want de agenda...

Lees meer
Acupunctuur in China bij Corona patienten

Acupunctuur in China bij Corona patienten

Corona patienten en acupunctuur Corona patienten in het Leishenshan Hospital in Wuhan (China) kregen acupunctuurbehandelingen voor klachten zoals slapeloosheid en migraine. Deze acupunctuurbehandelingen werden gegeven door medici van het Yueyang...

Lees meer
Mededeling ivm Coronavirus

Mededeling ivm Coronavirus

In verband met het Coronavirus hebben wij de volgende mededeling 1. Om onze patiënten zoveel mogelijk te kunnen blijven helpen tijdens deze bijzondere tijden met het Coronavirus zijn wij vooralsnog gewoon geopend en kunnen alle afspraken doorgaan*....

Lees meer