Hoe dun is een acupunctuurnaald? Doen acupunctuurnaalden pijn?

acupunctuurnaald acupunctuurnaalden

Een acupunctuurnaald is heel dun – acupunctuurnaalden zijn dunner dan ziekenhuisnaalden

Bij een acupunctuurnaald denk je al gauw aan een naald van het ziekenhuis waarmee een infuus wordt toegediend of waar bloed mee wordt geprikt of vaccinaties mee worden gegeven. Acupunctuurnaalden zijn – in tegenstelling tot wat veel mensen denken – niet vergelijkbaar met dat soort ziekenhuisnaalden. Een acupunctuurnaald is véél dunner. Die is zo dun dat je deze heel makkelijk kunt ombuigen met één enkele vinger.

Een acupunctuurnaald is bestemd om enkel een prikje te geven op een acupunctuurpunt. Er worden dus geen vloeistoffen geïnjecteerd (zoals bij vaccinatie of infuus) en ook worden er geen vloeistoffen mee uit het lichaam gehaald (zoals bij bloedafname). Dat verklaart ook waarom de naald zo dun is bij acupunctuur: de naald heeft geen holle ruimte waar vloeistof doorheen hoeft.

In die zin is een acupunctuurnaald eerder vergelijkbaar met een naald waarmee je kleding naait. Een kledingnaald is echter veel dikker dan een acupunctuurnaald. Zéker 4 x zo dik.

Acupunctuurnaalden zijn er er in diverse diktes en lengtes. Vaak wordt gebruik gemaakt van een naald van 0,22 mm of 0,25 mm dikte. Qua lengte wordt vaak gebruik gemaakt van 25 of 40 mm. Afhankelijk van de persoon en van de plek op het lichaam, wordt er gekozen voor dunnere, dikkere, langere of kortere naalden.

Acupunctuurpunten op de billen/heupen worden vaak geprikt met de wat langere en wat dikkere naaldjes. Voor punten op de handen en voeten worden vaak de kortere en dunnere naaldjes gebruikt.

Het antwoord op de vraag “hoe dun is een acupunctuurnaald?” is dus: heel dun! Dit betekent niet dat acupunctuur geheel pijnloos is, maar wel dat het qua pijn echt reuze meevalt. Mocht je echt bang zijn voor naalden, probeer dan laseracupunctuur.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over acupunctuurnaalden en acupunctuur

Wilt u meer weten over acupunctuurnaalden en acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur

Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten