Hoe dun is een acupunctuurnaald? Doen acupunctuur naalden pijn?

acupunctuurnaald acupunctuurnaalden

Het is een misverstand dat velen hebben: het idee dat een acupunctuurnaald dezelfde naald is die we zien in een medische setting. Maar voor degenen die nieuwsgierig zijn naar acupunctuur of overwegen deze traditionele Chinese naalden behandeling te ondergaan, is het belangrijk om te begrijpen wat acupunctuurnaalden echt zijn en hoe ze zich onderscheiden van de reguliere medische injectienaalden.

Wat is de acupunctuurnaald precies?

Anders dan medische naalden voor bloedafnames of vaccinaties, hebben acupunctuur naalden een ander doel. Ze stimuleren specifieke punten op het lichaam. Deze naalden, vaak aangeduid als acupunctuur naaldjes, hebben een heel ander doel en design.

Een typische acupunctuurnaald is uitzonderlijk dun. Zo dun zelfs, dat je ze gemakkelijk kunt buigen met slechts één vinger. Dit ontwerp zorgt ervoor dat de naald soepel de huid kan binnendringen, met minimaal ongemak voor de patiënt. En inderdaad, zoals eerder genoemd, het ontbreken van een holle ruimte in de naald betekent dat er geen vloeistoffen worden geïnjecteerd of afgenomen. Een acupunctuurnaald is ongeveer 4x zo dun als een injectienaald.

Variaties in de acupunctuurnaald

De wereld van de acupunctuurnaald is divers. Er zijn verschillende diktes en lengtes beschikbaar, afhankelijk van de behoeften van de patiënt en het specifieke acupunctuurpunt dat wordt behandeld. Een veelgebruikte dikte varieert tussen 0,22 mm en 0,25 mm, terwijl de lengtes variëren tussen 25 mm en 40 mm.

Bij de keuze voor de juiste naald houdt een acupuncturist rekening met zowel de locatie als de aard van de klacht. Bijvoorbeeld, punten op de billen of heupen vereisen vaak dikkere en langere naalden, terwijl punten op de handen en voeten meestal met dunnere en kortere naalden worden behandeld.

De ervaring van acupunctuur

Hoewel het idee van naalden voor sommigen angstaanjagend kan zijn, is de werkelijke ervaring met acupunctuur vaak veel milder dan men zou verwachten. Ja, je zult de naald voelen, maar de meeste mensen beschrijven het gevoel als minimaal en in veel gevallen zelfs als ontspannend.

Het is waar dat de dunheid van de acupunctuurnaald bijdraagt aan het comfort van de patiënt. Dit betekent echter niet dat acupunctuur volledig pijnloos is. Bij het inbrengen van de naald voel je een subtiel prikje. Velen beschrijven dit als een licht tintelend gevoel. Anderen noemen het een warm gevoel. Het voelt zelden als pijn.

Acupunctuur is een eeuwenoude behandelmethode die gebruik maakt van dunne, gespecialiseerde naalden. Deze acupunctuurnaalden stimuleren en helpen het lichaam bij een breed scala aan lichamelijke klachten en pijnklachten. Voor degenen die echt bang zijn voor naalden, zijn er alternatieve methoden zoals laseracupunctuur (acupunctuur zonder naalden). Maar voor de meesten is het gebruik van traditionele acupunctuur naaldjes een effectieve en relatief pijnloze ervaring die verlichting kan bieden van vele kwalen.

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over de acupunctuurnaald en acupunctuur

Wilt u meer weten over acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op met de acupuncturist via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via het contactformulier.

Lees ook:

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur

Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten