• 18 MEI 15
  • 0
  Hoe dun is een acupunctuurnaald?

  Hoe dun is een acupunctuurnaald?

  Een acupunctuurnaald is heel dun

  Bij een acupunctuurnaald denk je al gauw aan een naald van het ziekenhuis waarmee een infuus wordt toegediend of waar bloed mee wordt geprikt of vaccinaties mee worden gegeven. Acupunctuurnaalden zijn – in tegenstelling tot wat veel mensen denken – niet vergelijkbaar met dat soort ziekenhuisnaalden. Een acupunctuurnaald is véél dunner. Die is zo dun dat je deze heel makkelijk kunt ombuigen met één enkele vinger.

  Een acupunctuurnaald is bestemd om enkel een prikje te geven op een acupunctuurpunt. Er worden dus geen vloeistoffen geïnjecteerd (zoals bij vaccinatie of infuus) en ook worden er geen vloeistoffen mee uit het lichaam gehaald (zoals bij bloedafname). Dat verklaart ook waarom de naald zo dun is bij acupunctuur: de naald heeft geen holle ruimte waar vloeistof doorheen hoeft.

  In die zin is een acupunctuurnaald eerder vergelijkbaar met een naald waarmee je kleding naait. Een kledingnaald is echter veel dikker dan een acupunctuurnaald. Zéker 4 x zo dik.

  Acupunctuurnaalden zijn er er in diverse diktes en lengtes. Vaak wordt gebruik gemaakt van een naald van 0,22 mm of 0,25 mm dikte. Qua lengte wordt vaak gebruik gemaakt van 25 of 40 mm. Afhankelijk van de persoon en van de plek op het lichaam, wordt er gekozen voor dunnere, dikkere, langere of kortere naalden.

  Acupunctuurpunten op de billen/heupen worden vaak geprikt met de wat langere en wat dikkere naaldjes. Voor punten op de handen en voeten worden vaak de kortere en dunnere naaldjes gebruikt.

  Het antwoord op de vraag “hoe dun is een acupunctuurnaald?” is dus: heel dun! Dit betekent niet dat acupunctuur geheel pijnloos is, maar wel dat het qua pijn echt reuze meevalt.

  Lees ook:
  – Bang voor naalden
  – Laser acupunctuur
  – Werkt acupunctuur? Acupunctuur en (wetenschappelijk) bewijs

  Acupunctuur ervaringen

  Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem.

  Contact opnemen over acupunctuur

  Acupunctuur proberen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 73 70 123 of stuur een email.

  Leave a reply →

Laatste nieuws