Pijn

pijn

In mijn acupunctuur praktijk op de grens van Haarlem in Santpoort-Noord komen allerlei soorten patiënten, vaak ook patiënten die last hebben van pijn.

De telefoon gaat over: “Goedmorgen, ik heb al jarenlang bij vlagen last van pijn in mijn lage onderrug. Ik heb nu sinds 3 maanden weer rugpijn en ben al bij de huisarts en fysio geweest maar dit keer blijf ik last houden. Kan acupunctuur mij misschien helpen?”

Het lijkt wel of iedereen last heeft van pijnklachten. In mijn praktijk zie ik heel veel pijnklachten voorbij komen. Denk aan: Rugpijn, nekpijn, schouderpijn, hoofdpijn, menstruatiepijn, buikpijn, pijn aan handen, polsen, knieën en enkels. Ik zie hernia’s, tennisellebogen, artrose, migraine, fybromyalgie, neuropathie, prikkelbare darmsyndroom. Noem het maar op, er komt echt van alles voorbij.

Is acupunctuur nu een wondermiddel die pijnklachten als sneeuw voor de zon doet verdwijnen?
Nee, acupunctuur is geen wondermiddel. Maar: acupunctuur helpt veel mensen wel degelijk om pijnklachten te doen verminderen, zelfs pijnklachten die al langdurig aanwezig zijn.

Leven met pijn vergt veel energie. Het kan je leven beïnvloeden waardoor je je werk of huishouden niet goed kunt doen. Ook je sociale leven en hobby’s kunnen eronder lijden.

Volgens een onderzoek van het CBS in 2021 heeft 12% van de Nederlanders last van pijn waardoor ze hinder ondervinden bij hun dagelijkse werkzaamheden. Van deze mensen gebruikt 23% sterke pijnstillers. Vrouwen ervaren meer pijnklachten dan mannen. En naarmate vrouwen en mannen ouder worden ervaren ze meer hinder in hun dagelijks leven als gevolg van de pijn. Vooral vrouwen ouder dan 75 jaar ervaren het vaakst pijn.

Deze groep mensen met pijn hebben 3 x zo vaak slaapproblemen als mensen zonder pijn. Ook hebben ze vaker contact met huisarts, specialist, psycholoog, fysiotherapeut of alternatief genezer. Lees hier meer over het onderzoek van het CBS.

Als mensen zich bij mij melden met pijnklachten hebben ze vaak al van alles geprobeerd: fysiotherapie, traject bij de pijnpoli, verschillende soorten pijnstilling, manuele therapie, dryneedling. Ze zijn op zoek naar manieren om hun pijn te verminderen. Als ze vervolgens merken dat acupunctuur goed helpt zijn ze verbaasd en zeggen ze vaak tegen mij dat ze veel eerder hadden moeten komen.
Alhoewel acupunctuur niet bij iedereen werkt, slaat het bij een heleboel mensen met pijnklachten goed aan. Zeker de moeite waard dus om te proberen.

De mevrouw die mij belde met pijn in de lage onderrug heeft een aantal acupunctuurbehandelingen bij mij geprobeerd, met goed resultaat. Haar rugpijn werd vooral veroorzaakt door spanningen en ze heeft er geen last meer van. Zodra zij merkt dat haar rugpijn weer begin op te spelen komt ze bij me langs voor een behandeling. Leven met pijn is nu eenmaal geen pretje…

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten