• 09 APR 15
  • 0
  Kramp en acupunctuur

  Kramp en acupunctuur

  Heb jij wel eens last van spierkramp?

  Kramp is het plotseling pijnlijk samentrekken van de spiervezels. De spier staat helemaal strak en het doet heel erg pijn. Een krampaanval kan duren van een paar seconden tot een paar minuten.

  Oorzaken kramp

  Kramp kan ontstaan door onder andere zware belasting tijdens het sporten, een verkeerde zithouding, een tekort aan zout of glucose en uitdroging. Oudere mensen en zwangere vrouwen lopen grotere kans op het krijgen van krampen.

  De meeste mensen kennen de kramp in de kuiten en voeten vast wel. Maar wist je dat je ook kramp kunt krijgen in andere delen van je lichaam zoals:
  – handen en vingers
  – buik
  – middenrif
  – nek
  – kaak

  Nachtelijke spierkramp

  Sommige mensen krijgen regelmatig kramp tijdens het slapen, dit wordt nachtelijke spierkramp genoemd. Niet bepaald prettig als je dan wakker schrikt van de pijn. 40% van de Nederlanders heeft wel eens last van nachtelijke spiekrampen en bij vrouwen komt dat vaker voor dan bij mannen.

  De meeste mensen zoeken geen oplossing voor spierkrampen. Het wordt vaak als niet ernstig genoeg beschouwd om ervoor naar de dokter te gaan.

  Acupunctuur helpt heel goed tegen kramp

  Vanuit de Chinese geneeskunde gezien heeft kramp te maken met pezen en spieren waarvan de energiedoorstroming niet goed verloopt. De energie blokkeert daardoor met krampen als gevolg. Met behulp van acupunctuur kan de doorstroming in de pezen en spieren worden verbeterd. Vaak treedt er snel verbetering op. Daarnaast kan je van de acupuncturist tips krijgen over acupunctuurpunten die u kunt masseren tijdens een aanval om sneller van een krampaanval af te komen.

  Leave a reply →

Laatste nieuws