Kramp en acupunctuur

Kramp Acupunctuur

Heb jij wel eens last van kramp en acupunctuur geprobeerd?

Kramp en acupunctuur | Kramp is het plotseling pijnlijk samentrekken van de spiervezels. De spier staat helemaal strak en het doet heel erg pijn. Een krampaanval kan duren van een paar seconden tot een paar minuten.

Oorzaken kramp

Kramp kan ontstaan door onder andere zware belasting tijdens het sporten, een verkeerde zithouding, een tekort aan zout of glucose en uitdroging. Oudere mensen en zwangere vrouwen lopen grotere kans op het krijgen van krampen.

De meeste mensen kennen de kramp in de kuiten en voeten vast wel. Maar wist je dat je ook kramp kunt krijgen in andere delen van je lichaam zoals: handen en vingers, buik, middenrif, nek en kaak.

Nachtelijke spierkramp

Sommige mensen krijgen regelmatig kramp tijdens het slapen, dit wordt nachtelijke spierkramp genoemd. Niet bepaald prettig als je dan wakker schrikt van de pijn. 40% van de Nederlanders heeft wel eens last van nachtelijke spiekrampen en bij vrouwen komt dat vaker voor dan bij mannen.

De meeste mensen zoeken geen oplossing voor spierkrampen. Het wordt vaak als niet ernstig genoeg beschouwd om ervoor naar de dokter te gaan.

Acupunctuur helpt heel goed tegen kramp

Vanuit de Chinese geneeskunde gezien heeft kramp te maken met pezen en spieren waarvan de energiedoorstroming niet goed verloopt. De energie blokkeert daardoor met krampen als gevolg. Met behulp van acupunctuur kan de doorstroming in de pezen en spieren worden verbeterd. Vaak treedt er snel verbetering op. Daarnaast kan je van de acupuncturist tips krijgen over acupunctuurpunten die u kunt masseren tijdens een aanval om sneller van een krampaanval af te komen.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over kramp en acupunctuur

Wilt u meer weten over kramp en acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten