Buikgriep en voedselvergiftiging

Voedselvergiftiging buikgriep acupunctuur

Buikgriep, voedselvergiftiging en acupunctuur

Tijdens de zomervakantie is het heerlijk om lekker en uitgebreid te eten. Je geniet van lekkere salades, ijsjes, barbecue, picknick, exotische en zomerse snacks en drankjes. Maar pas op voor zomergriep, buikgriep of voedselvergiftiging!

Buikgriep en influenza virus

Het woord buikgriep klopt eigenlijk niet: er is namelijk geen sprake van een griep dat wordt veroorzaakt door het influenza virus. Buikgriep is in feite een besmetting door een bacterie, virus of parasiet als gevolg van meestal voedsel. Vandaar het woord: voedselvergiftiging. En het wordt ook wel zomergriep genoemd omdat mensen over het algemeen in de zomer vaker een vergiftiging oplopen dan in andere seizoenen. Dit is niet gek aangezien in de zomer de temperaturen hoger liggen, meer buiten wordt gegeten en in het buitenland de hygiëneregels vaak anders zijn.

Buikgriep is dus een vorm van voedselvergiftiging en het leidt tot acute maag-/darmproblemen. De symptomen zijn niet mis: buikpijn, diarree, misselijkheid, overgeven, uitdroging en soms ook koorts. Met een fikse buikgriep ben je zeker 3 – 7 dagen de pineut. Niet alleen vreselijk om je je zo te voelen, maar ook nog eens zonde van je vakantie!

Waar je op moet letten bij een buikgriep is dat je goed uitrust en moet oppassen voor uitdroging. Het gaat vanzelf weer over en meestal is behandeling niet noodzakelijk. Ga echter wel naar de dokter als je bloed of slijm bij je ontlasting hebt, hele hoge koorts of ernstige braak- en uitdrogingsverschijnselen hebt. Vooral bij kleine kinderen is het raadzaam tijdig naar de dokter te gaan. Na afloop van de voedselvergiftiging kun je je nog een tijdje slap voelen.

Acupunctuurpunten

Er zijn bepaalde acupunctuurpunten die je kunt masseren om een buikgriep sneller te boven te komen. Ook kan acupunctuur je helpen om een eventuele gevoelige maag of gevoelige darmen na afloop van een voedselvergiftiging te helpen versterken.

Het beste is natuurlijk om een voedselvergiftiging te voorkomen. Dit kun je doen door voorzichtig te zijn met wat je eet en drinkt en door goed je handen te wassen voor het eten. Heb jij helaas toch een voedselvergiftiging opgelopen en herstel je daarvan maar langzaam? Of wil je voorbereid op vakantie gaan en voor de zekerheid een aantal acupunctuurpunten meekrijgen die je ondersteunen bij eventuele een voedselvergiftiging? Ga dan langs bij je acupuncturist.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over acupunctuur

Wilt u meer weten over buikgriep, voedselvergiftiging en acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten