Buikgriep en voedselvergiftiging

Dekt jouw zorgverzekering acupunctuur?

Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars

Wie zijn wij en wat wij voor u kunnen betekenen?

Lees alle ervaringen van onze praktijk

Buikgriep, voedselvergiftiging en acupunctuur

Tijdens de zomervakantie is het heerlijk om lekker en uitgebreid te eten. Je geniet van lekkere salades, ijsjes, barbecue, picknick, exotische en zomerse snacks en drankjes. Maar pas op voor zomergriep, buikgriep of voedselvergiftiging!

Buikgriep en influenza virus

Het woord buikgriep klopt eigenlijk niet: er is namelijk geen sprake van een griep dat wordt veroorzaakt door het influenza virus. Buikgriep is in feite een besmetting door een bacterie, virus of parasiet als gevolg van meestal voedsel. Vandaar het woord: voedselvergiftiging. En het wordt ook wel zomergriep genoemd omdat mensen over het algemeen in de zomer vaker een vergiftiging oplopen dan in andere seizoenen. Dit is niet gek aangezien in de zomer de temperaturen hoger liggen, meer buiten wordt gegeten en in het buitenland de hygiëneregels vaak anders zijn.

Buikgriep is dus een vorm van voedselvergiftiging en het leidt tot acute maag-/darmproblemen. De symptomen zijn niet mis: buikpijn, diarree, misselijkheid, overgeven, uitdroging en soms ook koorts. Met een fikse buikgriep ben je zeker 3 – 7 dagen de pineut. Niet alleen vreselijk om je je zo te voelen, maar ook nog eens zonde van je vakantie!

Waar je op moet letten bij een buikgriep is dat je goed uitrust en moet oppassen voor uitdroging. Het gaat vanzelf weer over en meestal is behandeling niet noodzakelijk. Ga echter wel naar de dokter als je bloed of slijm bij je ontlasting hebt, hele hoge koorts of ernstige braak- en uitdrogingsverschijnselen hebt. Vooral bij kleine kinderen is het raadzaam tijdig naar de dokter te gaan. Na afloop van de voedselvergiftiging kun je je nog een tijdje slap voelen.

Acupunctuurpunten

Er zijn bepaalde acupunctuurpunten die je kunt masseren om een buikgriep sneller te boven te komen. Ook kan acupunctuur je helpen om een eventuele gevoelige maag of gevoelige darmen na afloop van een voedselvergiftiging te helpen versterken.

Het beste is natuurlijk om een voedselvergiftiging te voorkomen. Dit kun je doen door voorzichtig te zijn met wat je eet en drinkt en door goed je handen te wassen voor het eten. Heb jij helaas toch een voedselvergiftiging opgelopen en herstel je daarvan maar langzaam? Of wil je voorbereid op vakantie gaan en voor de zekerheid een aantal acupunctuurpunten meekrijgen die je ondersteunen bij eventuele een voedselvergiftiging? Ga dan langs bij je acupuncturist.

7 jul 2015

Acupunctuur Haarlem en omstreken

De acupunctuurpraktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord, direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur na Corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na Corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na Corona crisis Ben jij uit balans door de Corona crisis? Wil jij ondersteuning hebben om je weer gezonder en vitaler te voelen? Heb je wel eens gedacht aan acupunctuur na Corona? Lees hier wat acupunctuur voor jou kan betekenen. Sinds...

Lees meer
Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Afspraken maken bij Yuk Chi Acupunctuur weer mogelijk Zojuist heeft het kabinet aangegeven dat Acupunctuur weer mogelijk is vanaf aankomende maandag 11 mei 2020. Mocht je nog geen afspraak bij ons hebben ingepland, doe dat dan snel want de agenda...

Lees meer
Acupunctuur in China bij Corona patienten

Acupunctuur in China bij Corona patienten

Corona patienten en acupunctuur Corona patienten in het Leishenshan Hospital in Wuhan (China) kregen acupunctuurbehandelingen voor klachten zoals slapeloosheid en migraine. Deze acupunctuurbehandelingen werden gegeven door medici van het Yueyang...

Lees meer
Mededeling ivm Coronavirus

Mededeling ivm Coronavirus

In verband met het Coronavirus hebben wij de volgende mededeling 1. Om onze patiënten zoveel mogelijk te kunnen blijven helpen tijdens deze bijzondere tijden met het Coronavirus zijn wij vooralsnog gewoon geopend en kunnen alle afspraken doorgaan*....

Lees meer